Quantcast
THE STREAM

Κανονική εγκληματικότητα θα αποκτήσουν τα Εξάρχεια, όπως εξήγησε ο Θάνος Πλεύρης

Σε περίπτωση που οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούσαν, τα Εξάρχεια θα έχουν ακριβώς την προβλεπόμενη εγκληματικότητα


THE NEWSROOM · 8 Νοεμβρίου 2019

Μία τουλάχιστον εκτυφλωτική διατύπωση για τα περίφημα Νέα (και νεοδημοκρατικά) Εξάρχεια μας επιφύλαξε ο γαλάζιος βουλευτής Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ, ο γνωστός ειδήμων σχετικά με τα Εξάρχεια, τα οποία έχει χαρτογραφήσει εκτενώς στα νυχτοπερπατήματα του, παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης και έλυσε τις απορίες των δημοσιογράφων για την εξέλιξή του.

Ο Θάνος Πλεύρης ξεκίνησε λέγοντας ότι τα Εξάρχεια θα γίνουν κανονική γειτονιά. Ως εδώ καλά, αν μη τι άλλο η λέξη κανονικότητα φορέθηκε πολύ τη σεζόν 2018/2019. Το ξεχωριστό στην περίπτωση μας είναι ότι ο κ. Πλεύρης συνέχισε λέγοντας ότι θα αποκτήσουν και «κανονική εγκληματικότητα» – αν ρωτάτε εμάς, λογικά όση προβλέπεται από τον Αναθεωρημένο Οικιστικό Κανονισμό του 1987 ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Δείτε το βίντεο:

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια συναρπαστική διατύπωση που μας πήρε τα μυαλά, αν και δεν περίμενε τίποτε λιγότερο από έναν διακεκριμένο απόφοιτο Νομικής και άρα θεωρητικής κατεύθυνσης. Στη συνέχεια η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ τον ρωτά σχετικά με τις επιπλοκές της επιβολής της τάξης στη γειτονιά, η οποία μέχρι στιγμής παράγει περισσότερα επεισόδια από την προηγούμενη κατάσταση – είναι φανερό ότι μερικοί άνθρωποι δεν έχουν καθόλου υπομονή.

Αν πάντως θέλει κανείς να μάθει να μιλάει σαν τον βουλευτή της ΝΔ μπορεί πάντα να δοκιμάσει τη σχολή ρητορικής και συναφών επαγγελμάτων του Άδωνι Γεωργιάδη, μέχρι και σκυλιά κατάφερε να διδάξει:

Best of internet