Quantcast
THE STREAM

Νίκος Μιχαλολιάκος: Αίμα, τιμή αλλά κυρίως κότα με λειρί

Αν υπάρχουν φασίστες στην Ελλάδα, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής μας ενημέρωσε δεν έχει ιδέα για οποιονδήποτε από αυτούς


THE NEWSROOM · 6 Νοεμβρίου 2019

Ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τις απόψεις που πιθανώς είχατε μέχρι τώρα αγαπητές φίλες και φίλοι: Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας φασίστας. Κι άμα έχετε αμφιβολίες για τον ισχυρισμό αυτό, αρκεί η σημερινή τοποθέτηση του μεγαλύτερου εξπέρ επί του θέματος για να σας πείσει: Του παραλίγο φύρερ και αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης ακολούθησε το γνώριμο πλέον μοτίβο, όπως μας το δίδαξε πρόσφατα ο εξίσου ατρόμητος βοηθός του Ηλίας Κασιδιάρης, του να αρνείται τα πάντα. Το έκανε μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος άσχετος αν το πραγματικό του αδίκημα είναι το παράνομο ψάρεμα ή κάτι τέτοιο, και όχι το απολυταρχικό κουμάντο μίας νεοφασιστικής ομάδας που έχει διαπράξει κάμποσους φόνους και αμέτρητους ξυλοδαρμούς, ενώ ο ίδιος έχει καταδικαστεί για βόμβες σε σινεμά.

Το καλωσόρισμα του Νίκου Μιχαλολιάκου έγινε με τη λέξη «σκυλί» από τη Μάγδα Φύσσα, τη μητέρα του δολοφονημένου ράπερ Παύλου Φύσσα, ενώ έξω από το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση. Παρ’ όλα αυτά, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αρνήθηκε τα πάντα: Από την εμπλοκή με την δολοφονία Φύσσα μέχρι τα τάγματα εφόδου και το φασιστικό περιεχόμενο των ομιλιών του, ο φύρερ ενημέρωσε το κοινό ότι βασικά καμία σχέση.

Καταρχάς, τόνισε ότι είναι όλα σκευωρία και ότι τους την έχουν στημένη:

«Έχω να δηλώσω αθώος από τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Είναι πολιτική σκευωρία και πολιτική στόχευση 25 ολόκληρων χρόνων. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, γιατί υπάρχουν. Αυτό που αποκαλείται διάκριση εξουσιών στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να είναι ανεξάρτητη πράγματι, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.»

Μετά εξήγησε ότι ο κόσμος νομίζει ότι οι Χρυσαυγίτες είναι ναζί, ενώ είναι απλά εθνικιστές. Λογικά θα είναι αρχαιοελληνικός εθνικισμός:

«Δεν υπάρχει μέση και τέλος σε αυτό το κατηγορητήριο. Εμείς δηλώναμε εγγράφως εθνικιστές και όχι ναζιστές. Θα υπερασπιστώ εναν ολόκληρο κόσμο από τη βρώμικη προπαγάνδα και την πολιτική στόχευση.»

Υπάρχει το θεματάκι ότι ο ίδιος έχει (σχεδόν) δηλώσει σύγχρονος ναζί, όπως του θύμισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου:

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος βέβαια απάντησε εύκολα με Παπαδιαμάντη:

Και επίσης ότι αυτά με τους ηττημένους σήμαινε απλά ότι όλοι μας ηττηθήκαμε, ως Έλληνες πάντα:

Παραπονέθηκε επίσης ότι του έκαναν σύλληψη αντάξια ενός Οσάμα Μπιν Λάντεν:

«Ήρθαν να με συλλάβουν με τεθωρακισμένα λες και πήγαιναν να συλλάβουν τον Μπιν Λάντεν.»

Για τη δολοφονία Φύσσα δήλωσε ότι το έμαθε πολύ αργά, αν και είχε μιλήσει με τον Γιάννη Λαγό τα ξημερώματα εκείνης της βραδιάς:

«Αργά το πρωί ενημερώθηκα για το έγκλημα στο Κερατσίνι. Το θεωρώ ανθρώπινο λάθος, σοβαρό, ότι δεν έγινε εσκεμμένα, όταν έλεγαν ότι έπαιρνα (τηλέφωνα) σε κατοικίες εμπλεκομένων από το σταθερό στα κεντρικά της Μεσογείων, ενώ εκείνη τη στιγμή ήταν εκεί η Αντιτρομοκρατική και ο Εισαγγελέας. Μου τα χρέωσαν αυτά τα τηλέφωνα.»

Για την ακρίβεια, ήταν μία απλή δολοφονία μεταξύ δύο ανθρώπων:

Μιχ: Για τον φόνο δεν έμαθα ποτέ πολλά πράγματα.. Ήξερα  όμως ότι δεν είχε σχέση το κόμμα σε αυτό.

Πρόεδρος: Ακόμα το πιστεύετε αυτό;

Μιχ: Βεβαίως

Πρ: Με τι έχει σχέση;

Μιχ: Ήταν ένας άνθρωπος που δολοφόνησε έναν άλλον.

Πρ: Η παρουσία ατόμων από την τοπική Νίκαιας πως εξηγείται; Το sms που κάλεσε άτομα να πάνε εκεί; Εκτός Ρουπακιά;

Μιχ: Δεν μπορώ να ξέρω.. δεν πρόλαβα να μάθω και ούτε είχα σκοπό. Πιστεύω ότι δεν έπρεπε το κόμμα να αναμειχθεί με την υπόθεση, με την οποία δεν είχε σχέση.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου είχε πολλές απορίες βέβαια:

Πρόεδρος: «Ξημερώνοντας η 18η Σεπτεμβρίου υπάρχουν δύο τηλεφωνήματα προς και από τον Λαγό στη μία παρά τη νύχτα.»

Μιχαλολιάκος: «Ο Λαγός ήταν υπεύθυνος για τη Δημόσια Τάξη και μιλούσε με τον επικεφαλής για τη μετακίνησή μου.»

Πρόεδρος: «Όταν μιλάτε έχει ήδη ενημερωθεί.»

Μιχαλολιάκος: «Δεν το ξέρω, εμένα δεν μου είπε τίποτα.»

Πρόεδρος: «Δεν είναι καπως αξιοπερίεργο;»

Μιχαλιόπουλος: «Πίστευαν φαίνεται – και έτσι είναι – ότι δεν είναι ζήτημα του κόμματος.»

Πρόεδρος: «Ναι αλλά ένας άνθρωπος του κόμματος ενημέρωσε τον Λαγό…»

Σχετικά με την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες έπαιξε λίγο φάση πρόεδρος του αρχαιοελληνικού Εδεσσαϊκού:

«Με διαβεβαίωσαν από το περιβαλλον στον Πειραιά ότι δεν ίσχυε κάτι. Δεν θυμάμαι ποιος… Ένας Παναγιώτης ήταν. Δεν υπήρχαν γραφεία. Ήταν άγνωστη περιοχή για μένα το Πέραμα. Δεν ξέρω πώς να πάω. Δεν είμαι ανόητος. Τίι οφελος θα είχε η ΧΑ να χτυπήσει αλλοδαπούς αλιεργάτες στο Πέραμα; Και σήμερα το καταδικάζω.»

Σε ένα άλλο σημείο, ο Μιχαλολιάκος δήλωσε και Γιάννης Αγιάννης. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό ακριβώς είχε στο μυαλό του ο Βίκτωρ Ουγκώ:

Ανέφερε βέβαια και δύο πράγματα που μπορεί να στεναχωρήσουν κάποιους ανθρώπους. Πρώτον, ότι η οργάνωση στην οποία ανήκε μαζί με το Μάκη Βορίδη έχει σκοτώσει άνθρωπο, αλλά χωρίς να κατηγορηθεί ο νυν υπουργός της ΝΔ γι’αυτό, ενώ ανέφερε σε άλλο σημείο ότι το ίδιο ισχύει και για την ίδια τη ΝΔ για την δολοφονία του Τεμπονέρα:

Ακόμη, ότι ήταν επί Χριστόδουλου όταν η Αρχιεπισκοπή τους παραχώρησε το Ηλέκτρα Παλλάς για συνέδριο:

Επίσης δήλωσε ότι έλειπε από τη συναυλία με τη σημαία των SS, με το καθοριστικό αποδεικτικό στοιχείο να είναι ότι βασικά δεν του αρέσει το χέβι μέταλ:

Για να ολοκληρωθεί η κουλτουριάρικη κατάσταση, ο Μιχαλολιάκος έκανε αναφορά και στον μεγάλο Άγγλο βάρδο από το Στράτφορντ Απόν Έιβον:

Τέλος, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δήλωσε ανήσυχος διότι έξω από το δικαστήριο υπάρχει πανό που αναφέρει «Κρεμάλα στους φασίστες» και αναφέρεται στον ίδιο, ενώ έχει επανειλημμένα τονίσει ότι δεν είναι τέτοιος. Επίσης, ότι άγνωστοι του έχουν κάνει μία προσωπική αφιέρωση με την μορφή συνθήματος σε τοίχο, το σύνθημα «ένα μεγάλο λάκκο για τον Μιχαλολιάκο».

Kατά την αποχώρησή του φύρερ έγινε ένα ακόμη λάθος, καθώς οι παρευρισκόμενοι φώναξαν «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί» χωρίς να συνυπολογίσουν ότι ο κ. Μιχαλολιάκος είναι απλά εθνικιστής (βίντεο της Άννας Νίνη). Δείτε το:

Είναι ευχάριστο πάντως να ξέρεις ότι ήταν όλα μία απλή παρεξήγηση:

Best of internet