Quantcast
THE STREAM

Μεσολόγγι: «Τι λες μωρή μπανιέρα» ρώτησε ποιητής δημοτικός σύμβουλος συνάδελφό του

Τουλάχιστον Ομηρικοί οι διάλογοι στο Δημοτικό Συμβούλιο της ιστορικής πόλης της Αιτωλοακαρνανίας


THE NEWSROOM · 23 Οκτωβρίου 2019

Μια φλέβα ποίησης βγαλμένη από τις καλύτερες στιγμές αρχαίας τραγωδίας (ή κωμωδίας, γιατί όχι) χτύπησε η πρόσφατη συνεδρίαση (της Δευτέρας 21/10) του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου. Πρωταγωνιστές μίας τουλάχιστον Ομηρικής στιχομυθίας ήταν μάλιστα οι υψηλόβαθμες πολιτικές φυσιογνωμίες της ιστορικής πόλης: Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην Δήμαρχος της ιστορικής πόλης Νίκος Καραπάνος, τιμήθηκε με έναν εξαιρετικά εφευρετικό χαρακτηρισμό απο τον αντιδήμαρχο Αντώνη Αλετρά.

Από το απόσπασμα της διαδικασίας που δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα Αιχμή, εμείς δεν έχουμε ιδέα ποιο θέμα συνεπήρε τόσο πολύ τους δύο άνδρες, αν και αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο πριν εκραγεί η συζήτηση, το ζήτημα που τους απασχολούσε ήταν οι δρόμοι του Νεοχωρίου. Είναι μεγαλειώδες το ότι οι τοπικοί πολιτικοί της Αιτωλοακαρνανίας ενδιαφέρονται τόσο έντονα για τους δρόμους του Νεοχωρίου, όποιο κι αν είναι αυτο, όμως είναι φανερό ότι τις εκφράσεις που ακολούθησαν μόνο η πολύτροπος Μούσα θα μπορούσε να εμπνεύσει.

Πιο συγκεκριμένα, στο αποκορύφωμα του καυγά ο κ. Αλετράς απηύθυνε την ερώτηση «Τι λες μωρέ ΜΠΑΝΙΕΡΑ;» στον κ. Καραπάνο, με κάποιους από τους δημοτικούς συμβούλους του πρώτου να χειροκροτούν τον λυρισμό του ανδρός. Είναι γεγονός ότι μετά από όλο αυτό, η λέξη μπανιέρα δεν θα είναι για μας ποτέ ξανά η ίδια.

Δείτε το βίντεο:

Μετά από μία τέτοια ατάκα το Δημοτικό Συμβούλιο δε θα μπορούσε παρά να διακοπεί, τιμής ένεκεν. Η δε πλευρά του κ. Καραπάνου αποχώρησε, αφού χαρακτήρισε την διαδικασία «απαράδεκτη».

Η δεύτερη Έξοδος του Μεσολογγίου, θα έλεγε κανείς.

Best of internet