Quantcast
THE STREAM

Το θέμα με τα ανήλικα που έβλεπαν Joker ήταν σοβαρό και το Ίντερνετ το ανέλαβε

Ζούμε σε μία κοινωνία όπου το υπουργείο Πολιτισμού θέλει να σώσει τη νεολαία μας με τη βοήθεια της ΕΛΑΣ και κάποιοι κοροϊδεύουν


Κώστας Αρβανίτης · 21 Οκτωβρίου 2019

Τι νομίσατε ότι είναι η χώρα μας αγαπητές φίλες και φίλοι, αμέρικαν μπαρ; Μπορεί εσείς να μην το νομίζατε δηλαδή, όμως αυτό ακριβώς πίστευαν κάποιοι τσόγλανοι νεολαίοι, οι οποίοι είχαν το θράσος να πάνε να δουν το Τζόκερ (και μάλιστα χωρίς τη μαμά τους) αντί να κάτσουν στο σπίτι τους και να μελετήσουν τους αρχαίους ημών προγόνους ή την Αγία Γραφή.

Ευτυχώς για την κοινωνία μας και τα χρηστά της ήθη, κάποιοι εκεί έξω αγρυπνούν για να μας προφυλάξουν από την αμαρτία. Κατά γενική έκπληξη μάλιστα, η πρώτη γραμμή άμυνας δεν ήταν ο συνήθης ύποπτος που είναι η Ελληνική Αστυνομία, αλλά κάποιοι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι μάλιστα ήταν τόσο αφοσιωμένοι στο καθήκον ώστε να δράσουν και εκτός υπηρεσίας.

Πιο συγκεκριμένα, δύο διαφορετικοί υπάλληλοι φαίνεται πως ειδοποίησαν την ΕΛΑΣ να έρθει να τσεκάρει το σινεμά του εμπορικού κέντρου Mall στο Μαρούσι και το σινεμά ΑΕΛΛΩ στην Κυψέλη, σύμφωνα με δηλώσεις αρμόδιου αξιωματικού της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι καταγγελίες ήταν επώνυμες και έγιναν από δύο γυναίκες που δήλωσαν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και είπαν ότι υπήρχαν ανήλικοι στους κινηματογράφους.

Η πρώτη εκδοχή των γεγονότων μάλιστα, για το σινεμά της Κυψέλης, μιλούσε για δεκάδες ένοπλους αστυνομικούς. Παρότι αυτό αποδείχθηκε υπερβολή, οι έλεγχοι ήταν 100% πραγματικοί και με αποτελέσματα (= προσαγωγές):

«Στην προβολή της ταινίας Τζόκερ στο Αελλω πριν λίγο, μετά από τηλ. υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμου. που έβλεπαν την ταινία, ήρθαν 10 αστυνομικοί, μπήκαν μέσα με τα όπλα στον κ***, και βγάλαν έξω τα παιδιά κάτω των 18. Οσα ήταν με γονείς πήραν τα στοιχεία τους και τους πηγαίνουν για παραμεληση ανηλίκου.»

Ο αξιωματικός δήλωσε ότι εφόσον υπήρχε καταγγελία, η ΕΛΑΣ έπρεπε (φυσικά) να παρέμβει, οπότε μετέβη στα δύο σινεμά, το βράδυ του Σαββάτου στο Μαρούσι και το βράδυ της Κυριακής στην Κυψέλη. Το πράγμα γίνεται ακόμη καλύτερο στη συνέχεια, διότι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, και στα δύο περιστατικά οι καταγγέλοντες θεώρησαν ότι το πράγμα είναι σοβαρό και το ανέλαβαν: Έκατσαν δηλαδή απέξω από τα σινεμά και περίμεναν τους αστυνομικούς, προκειμένου να δείξουν (ελπίζουμε με τεντωμένο χέρι και δάχτυλο) τους ανήλικους, προκειμένου να πακεταριστεί η απείθαρχη νεολαία και να έρθουν οι γονείς να την παραλάβουν.

Στη συνέχεια, οι υπεύθυνοι των σινεμά οδηγήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα, ώστε να αναλάβουν δράσεις οι εισαγγελείς, αν δεν φανούν αρκετά δειλοί δηλαδή και αγνοήσουν τον νόμο (ήδη ένας υπεύθυνος σινεμά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα). Όλα αυτά κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, που διέψευσε ότι έδωσε εντολή να γίνουν τέτοιοι έλεγχοι, δηλώνοντας ότι δόθηκε παρ’ όλα αυτά εντολή να εξακριβωθεί αν οι δύο γυναίκες που έκαναν την καταγγελία ήταν όντως υπάλληλοί του.

Δεδομένου του ότι οι δύο γενναίες πολεμίστριες των χρηστών ηθών είχαν δώσει τα στοιχεία τους, ήταν πολύ εύκολο να εξακριβωθεί. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

 

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν σε κινηματογραφικές αίθουσες.

Δεδομένου ότι στην είδηση φέρεται ότι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσαν για την παρουσία ανηλίκων στις αίθουσες προβολής, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έδωσε εντολή να εξακριβωθεί εάν πράγματι οι φερόμενες πληροφορίες αληθεύουν.

Σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες.»

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διαψεύδει κατηγορηματικά την είδηση ότι έδωσε οποιαδήποτε εντολή στις αστυνομικές…

Gepostet von Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού am Sonntag, 20. Oktober 2019

Αυτό ακριβώς έγινε τελικά. Όπως επιβεβαίωσε το πρωί η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, οι δύο γυναίκες που έκαναν την καταγγελία ήταν όντως υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού. Η υπουργός καταδίκασε το περιστατικό και τόνισε ότι «σωστά αντέδρασε ο κόσμος»:

«Πήρα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτης, πήρα τα στοιχεία των δύο γυναικών και έμαθα ότι ήταν υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες λειτουργούσαν αυτόνομα.

Το υπουργείο δεν είχε δώσει καμία εντολή, αγνοούσε το θέμα, οι κυρίες δεν ενημέρωσαν ούτε για τις προθέσεις ούτε για το τι έκαναν, αγνοούσαν όλη την ιεραρχία. Σε κάθε περίπτωση δεν υπήρχε καμία εντολή και θα κινηθεί όλη η διαδικασία για πειθαρχικό έλεγχο. [Οι δύο υπάλληλοι] δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής.

Δεν είναι δυνατόν δύο κυρίες κάτω από την υπαλληλική τους ιδιότητα να προκαλούν τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα. Λειτούργησαν αυθαιρέτως, δεν έχει γίνει ποτέ τέτοιο πράγμα, δεν μπορώ να καταλάβω τι τις οδήγησε σε αυτή την πράξη.»

Το ακόμη καλύτερο είναι ότι ο νόμος που εφαρμόστηκε έρχεται από την ένδοξη εποχή του Μεταξά (όχι του αποστάγματος). Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος μιλώντας στον Ant1, οι υπάλληλοι που έκαναν την καταγγελία επικαλέστηκαν τον νόμο 445 του 1937.

Ακόμη και ο ίδιος ο σκληρός υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποφάσισε να πάρει (περίπου) αποστάσεις από το ζήτημα:

Το ίντερνετ φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να αποδώσει τιμές σε αυτήν τη συντονισμένη επιχείρηση για σωθεί ο πολιτισμός μας:

Περνάμε καλά γενικά.

Gepostet von Λυκούργος Χατζηιωαννίδης am Sonntag, 20. Oktober 2019

Gepostet von Stavros Kotsopoulos am Sonntag, 20. Oktober 2019

Το επόμενο βήμα μετά τον έλεγχο για ανήλικους στο Joker

Gepostet von Kwstas Arvaniths am Sonntag, 20. Oktober 2019

Gepostet von Κωστας Κουκουσέλης am Sonntag, 20. Oktober 2019

Gepostet von Kostas Doug am Sonntag, 20. Oktober 2019

Gepostet von Spiros Diamantaras am Montag, 21. Oktober 2019

Gepostet von Ψύχραιμες Κριτικές am Montag, 21. Oktober 2019

Gepostet von Ψύχραιμες Κριτικές am Sonntag, 20. Oktober 2019

Ένα από τα memes μάλιστα έγινε share από τον ίδιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Το περασμένο Σάββατο πήγα σινεμά, ευτυχώς στον κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ.Σε μια κατάμεστη αίθουσα,…

Gepostet von Alexis Tsipras am Montag, 21. Oktober 2019

Κατά τη γνώμη μας πάντως δεν έχουν εξαντληθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες, γιατί να μην παίξει μηνυσούλα και στον Χοακίν Φίνιξ ή και στο Χόλιγουντ το ίδιο ας πούμε, μπορεί να βγει κανένα ψιλό.

Best of internet