Quantcast
THE STREAM

«Η γραβάτα είναι αρχαιοελληνική και λέγεται πεοδείκτης», μας δίδαξε σήμερα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ένα πρόχειρο πατριωτικό σεμινάριο μόδας χάρισε από το βήμα της εκπομπής του σήμερα ο γνωστός παρουσιαστής


THE NEWSROOM · 18 Οκτωβρίου 2019

Άλλον έναν λόγο για να αισθανόμαστε περήφανοι για τα (τουλάχιστον) 13 εκατομμύρια χρόνια Ελληνισμού μας έδωσε σήμερα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Γιώργος Παπαδάκης, με αφορμή τις στυλιστικές επιλογές ενός νεαρού ρεπόρτερ του καναλιού. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, η σημερινή μέρα είναι Διεθνής Μέρα Γραβάτας και ο δημοσιογράφος επέλεξε να την τιμήσει, μόνο που δεν ήξερε ότι θα έρθει αντιμέτωπος με ένα ξαφνικό μάθημα ιστορίας της μόδας από τον γνωστό παρουσιαστή που ζορίζεται με τις καρέκλες.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μαντικός μπήκε στο πλάνο, με αποτέλεσμα ο παρουσιαστής να σχολιάσει ότι κάπου εκεί πέρα υπάρχει και μία γραβάτα. Ο ρεπόρτερ θεώρησε ότι κάπου εκεί υπάρχει μία πάσα για να μιλήσει για την ιστορία της γραβάτας, η οποία ιστορία περιλαμβάνει μέχρι και Κροάτες μισθοφόρους στη Γαλλία.

Κάπου εκεί όμως ήρθε καταπάνω του μία τελείως διαφορετική εκδοχή αλλά σαφώς εθνικά υπερήφανη της ιστορίας της γραβάτας. Επειδή όμως δεν θέλουμε να σας κάνουμε spoiler, θα πούμε απλά ότι περιλαμβάνει τη λέξη πεοδείκτης.

Δείτε το βίντεο:

Όπως είπε:

«Είσαι άσχετος! Είναι αρχαιοελληνικής προέλευσης και λέγεται πεοδείκτης! Όπως επίσης η ποδιά η γυναικεία λέγεται μπροστο… Δεν το λέω. Φύγε! Φύγε! Με τον πεοδείκτη πρωί πρωί!»

Όσο μεγαλώνουμε μαθαίνουμε αγαπητές φίλες και φίλοι, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι άλλοι σπουδαίοι Έλληνας είχαν την ίδια άγνοια.

Όπως ο πρώην υπουργός Πάνος Καμμένος, που είχε τιμήσει το Twitter με μία 100% αρχαιοελληνική γραβάτα:

 

 

 

Best of internet