Quantcast
THE STREAM

Τον πιο ζεστό και φιλόξενο Σεπτέμβρη από το 1880 πέτυχε φέτος η ανθρωπότητα

Δεν επαναπαυόμαστε, βλέπουμε τον κάθε Σεπτέμβρη ξεχωριστά μέχρι να λιώσουν οι πάγοι


THE NEWSROOM · 17 Οκτωβρίου 2019

Ακόμη κι αν έχουν περάσει ήδη 17 μέρες από το τέλος του φετινού Σεπτέμβρη, ποτέ δεν είναι αργά για να γιορτάσεις μία επιτυχία τόσο σπουδαία όσο αυτή που πέτυχε ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου για το 2019. Ο φετινός 9ος μήνας του χρόνου κατάφερε να ξεπεράσει άλλους 139 σαν αυτόν και να γίνει ο πιο ζεστός Σεπτέμβριος των τελευταίων 140 χρόνων, όπως δείχνουν τα μετεωρολογικά δεδομένα της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) των ΗΠΑ.

Αυτό που κάνει το επίτευγμα ακόμη σημαντικότερο είναι ότι ο μέχρι τώρα πρωταθλητής του είδους ήταν ο Σεπτέμβριος του 2015, κάτι που δείχνει πολύ καλά το πόσο έχει ανέβει τώρα τελευταία ο ανταγωνισμός – αν και το εύρος των μετρήσεων έφτανε μέχρι το μακρινό 1880. Για την ακρίβεια, αυτόν τον Σεπτέμβριο, η παγκόσμια θερμοκρασία όλης της Γης, της ξηράς και των ωκεανών, ήταν 0.95 βαθμούς Κελσίου πάνω από το μέσο όρο του 20 αιώνα.

Αυτή η επιτυχημένη πορεία έχει ξεκινήσει δεκαετίες τώρα, με τον Σεπτέμβριο αυτό να είναι ο 43ος συνεχόμενος Σεπτέμβριος και ο 417ος συνεχόμενος μήνας που ξεπερνάει τον μέσο όρο του 20ου αιώνα. Για να ολοκληρωθεί ο θρίαμβος, το διάστημα Ιανουάριος Σεπτέμβριος του 2019, ήταν το δεύτερο θερμότερο στην ιστορία, καθώς δεν κατάφερε δυστυχώς να ξεπεράσει το ιδιαίτερα καυτό 2016.

Όλα αυτά είναι προφανώς ισχυρές ενδείξεις ότι η ανθρωπότητα θα καταφέρει να κάνει ολόκληρη τη Γη αρκετά ζεστή για να μπορείς να καλλιεργήσεις ντομάτες οπουδήποτε, ακόμα κι αν ξεβολευτούν οι φώκιες, άντε και μερικές παραθαλάσσιες μεγαλουπόλεις δεκάδων εκατομμυρίων. Αυτές τις επιτυχίες βλέπουν κάτι 15χρονοι εχθροί της προόδου και τρελαίνονται:

Ευτυχώς αρκετοί Έλληνες έχουν ξυπνήσει πια και δεν μασάνε από κάτι τέτοια:

Εντάξει, κάποιοι δυσκολεύονται ακόμη:

Επίσης όσο περισσότερη ζέστη έχει, τόσο περισσότερο Τσελίκα στην παραλία θα βλέπουμε:

Best of internet