Quantcast
THE STREAM

Με στυλ «Φώτης Κουβέλης των Waffen SS» απολογήθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης

Η απολογία του δεξιού χεριού του Μιχαλολιάκου στο δικαστήριο είχε ως βασικό επιχείρημα το «εγώ απλά δουλεύω εδώ»


THE NEWSROOM · 16 Οκτωβρίου 2019

Ακόμη κι αν χρειάστηκαν περίπου 400 συνεδριάσεις του δικαστηρίου, όμως η ώρα να απολογηθεί το poster boy της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή έφτασε. Μιλάμε φυσικά για τον πρώτο ναζί δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων και δεξί χέρι του ανθυποφύρερ Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στην αρχή της εθνικοσοσιαλιστικής σταδιοδρομίας ο κατ’εξοχήν προστάτης γιαγιάδων στα ΑΤΜ (μπορεί και όχι, προχωράμε) δεν περίμενε ότι μια μέρα θα απολογείται στο δικαστήριο, πόσο μάλλον με το κόμμα του εκτός Βουλής και τα κεντρικά γραφεία της Μεσογείων να νοικιάζονται όπως είναι επιπλωμένα. Η ζωή όμως είναι γεμάτη εκπλήξεις, οπότε λίγες ώρες πριν ο Ηλίας Κασιδιάρης κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης – πάντως ήταν εκεί, καθώς ο συγκατηγορούμενος Νίκος Κούζηλος δήλωσε πρόβλημα, μέσω του συνηγόρου του.

Δυστυχώς για όσους μπορεί να ήλπιζαν ότι κάποια στιγμή θα ακουστεί στο δικαστήριο η φωνή του μαχητικού Ελληνικού εθνικισμού ή κάτι τέτοιο, ο Κασιδιάρης επέλεξε να δείξει μία πιο Κουβελική πλευρά του εαυτού. Πιο συγκεκριμένα, έκανε περισσότερες επικλήσεις στη νομιμότητα από ένα συνέδριο συνταγματολόγων, με ένα ύφος που παραπέμπει στον Ξανθόπουλο στην «Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου»:

«Έπρεπε το κόμμα να διωχθεί και να προφυλακιστεί. Όλα είχαν προαναγγελθεί. Είναι το τελευταίο βήμα που διαθέτω για να μιλήσω. Το τελευταίο βήμα ενός πολίτη για δώσει αυτά τα στοιχεία.»

Για την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη, ο Κασιδιάρης δήλωσε ότι είναι «ατυχές γεγονός». Επίσης, κατήγγειλε τα εγκλήματα κατά του Ποινικού Κώδικα , αλλά και τα εγκλήματα πολέμου (!):

 «Καταγγέλλω και καταδικάζω οποιοδήποτε έγκλημα πολέμου, αλλά και κάθε έγκλημα του Ποινικού Κώδικα.»

Όταν η απολογία έφτασε στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Ρουπακιά, ο Έλλην εθνικιστής ήταν ένα έγκλημα φρικτό μεν, άσχετο με τη Χρυσή Αυγή δε, καθώς «ο Ρουπακιάς ήταν υποστηρικτής αλλά δεν ήταν μέλος του κόμματος». Όπως είπε:

«Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα το οποίο η Χρυσή Αυγή καταδίκασε αμέσως. Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία. Αυτό το εγκλημα κατέστρεψε το κόμμα και τη ζωή μου.

Καταδικάζω αυτό το έγκλημα δύο φορές. Εκτός του ότι χάθηκε ένας συμπολίτης μας, παράλληλα δόθηκε και το έναυσμα για να χτυπηθεί με παράνομο τρόπο ένα κόμμα.»

Προκαλεί σίγουρα μεγάλη λύπη το ότι η Χρυσή Αυγή και η ζωούλα του Κασιδιάρη καταστράφηκαν από μία απλή δολοφονία. Η δήλωση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, η οποία φώναξε το εξής:

«Δεν μας είπες για αυτά που έχεις κάνει…»

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Οι Mister Bean στιγμές συνεχίστηκαν με πολλούς και διάφορους τρόπους. Όταν για παράδειγμα ρωτήθηκε από την έδρα για την ομοιόμορφη παραστρατιωτική εμφάνιση των Ταγμάτων Εφόδου, ο Κασιδιάρης επιχείρησε να αποδείξει το αντίθετο καταθέτοντας μία φωτογραφία του Παναγιώταρου με θερινό στυλ σε εκδήλωση:

«Για να το αποδείξω αυτό θα καταθέσω φωτογραφία του Παναγιώταρου που έχει έρθει σε εκδήλωση με μαγιό.»

Ο Ηλίας Κασιδιάρης το πήγε μέσω Λαμίας και για το τατουάζ με τη σβάστικα που είχε στο μπράτσο του, μιλώντας για την ελευθερία της διακίνησης των ιδεών:

«Το ζήτημα των χαιρετισμών και των συμβολισμών δεν θα το αναπτύξω σε μια ποινική δίκη. Υπάρχει η ελευθερία της διακίνησης των ιδεών… Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του, είναι απαράδεκτο

Κλασική και ιδιαίτερα διακριτική περίπτωση ελευθερίας του λόγου:

Όταν ρωτήθηκε για τον Χίτλερ, τον οποίο είχε χαρακτηρίσει στο παρελθόν αναμορφωτή, ο Κασιδιάρης είπε βασικά ότι δεν ψήνεται πολύ να απαντήσει:

Πρόεδρος: Άρα ο χαρακτηρισμός εκεί του Χίτλερ ως αναμορφωτή και στρατηγικής ιδιοφυίας, τι αφορούσε;

Κασιδιάρης: Όπως είπα δεν επιθυμώ να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο για πράγματα που γράφτηκαν στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης ιδεών.

Κάπου εκεί βέβαια ο Κουβελισμός άρχισε να φρακάρει, καθώς ο πρώην βουλευτής εκνευρίστηκε, με αποτέλεσμα να προτείνει στο δικαστήριο να τον ρωτήσουν και για τον Τσε Γκεβάρα που είχε υπάρξει σε εξώφυλλο του εντύπου της Χρυσής Αυγής:

«Και μου κάνει εντύπωση γιατί πλην του Χίτλερ είχα κάνει δηλώσεις και για τον Τσε Γκεβάρα που ανήκε σε άλλο χώρο, γιατί δε με ρωτάει κανένας για αυτό; Υπήρχε εξώφυλλο με τον Τσε Γκεβάρα. Γιατί δεν κατασχέθηκε αυτό; Υπήρχε εξώφυλλο στην Καλαμάτα. Μου έκανε εντύπωση αυτή η μονομέρεια…»

Το σίγουρο είναι ότι κανένας δεν ρώτησε τον Τσε Γκεβάρα γι’ αυτό:

Ο Κασιδιάρης επίσης ρωτήθηκε για το ότι είχε πει σε ομιλία του 2012 ότι «οι καλές δουλειές γίνονται νύχτα», μια φράση που πρέπει να έχει κάποια μακρινή σχέση με τις νυχτερινές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε Αιγύπτιους ψαράδες, στο ΠΑΜΕ και σε άλλους. Η αντεπίθεση του δημοτικού συμβούλου στην πρόεδρο του δικαστηρίου είναι ότι η φράση έχει να κάνει με τις σεξουαλικές του επιλογές.

Σχετικά με την άλλη κλασική φράση ότι «θα υπάρξουν νεκροί», ο Κασιδιάρης δήλωσε ότι ειπώθηκε επειδή δεν του έδινε κανείς σημασία:

«Είχα έντονο ύφος επειδη αντιμετώπιζα την αδιαφορία. η φράση μου για τους νεκρούς αφορούσε τους κρανοφόρους που έσπαγαν αυτοκίνητα. Ζήτησα συγγνώμη για το αν εκανα μια πιο εντονη χειρονομία.»

Αντίστοιχη ήταν η απάντηση και για την δήλωση ότι «Η Βουλή θα γίνει Άγιος Παντελεήμονας», γιατί όπως δήλωσε ο Κασιδιάρης, ήταν ένα απλό ρητορικό σχηματάκι:

«Αυτά είναι ρητορικά σχήματα. Θα μπορούσα να πω ότι θα γίνει Κολωνάκι, ο καθένας θα το εισέπραττε ότι θα πρεπε να μιλάνε με το σεις και με το σας.»

Το δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου μοιράστηκε επίσης τον πόνο του με το δικαστήριο για το ότι τα τάγματα εφόδου δεν μπορούσαν να κάνουν με τίποτα βήμα:

Πρ: Όχι, φαίνεται να έχουν βηματισμό και ακούγεται βηματισμός.
Κασ: Είχα τη φαεινή ιδεά να το επιχειρήσω και οι άνθρωποι αυτοί ήταν εντελώς ασύντακτοι.

Πρόσθεσε επίσης ότι στο βιογραφικό του υπάρχουν και μαθήματα ρητορικής για επίδοξους Ναζί ομιλητές, αν ξέρετε κάποιον που ενδιαφέρεται:

Ανακάτεψε κάπου και τους Εβραίους:

Είναι προφανές μετά από όλα αυτά ότι το δικαστήριο έχει στα χέρια του κάποιον υποψήφιο διδάκτορα φιλολογίας ή συλλέκτη γραμματοσήμων ή κάτι τέτοιο, ας τον αφήσει να ασχοληθεί με κάποιον άλλο.

(Πηγή: 1, 2, 3, 4, 5)

 

 

Best of internet