Quantcast
THE STREAM

Πρώτη στον πάτο της πανευρωπαϊκής κατάταξης στην ισότητα των φύλων είναι η Ελλάδα μας

Η χώρα μας κατάφερε να διακριθεί για άλλη μία φορά, με το να μην αφήσει καμία άλλη χώρα να την ξεπεράσει προς τα κάτω


THE NEWSROOM · 15 Οκτωβρίου 2019

Άλλο ένα λαμπερό τρόπαιο για την προθήκη με τα βραβεία του κέρδισε σήμερα το σπουδαίο μας έθνος, με τον κριτή του βραβείου να είναι μάλιστα η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν). Επειδή δε θέλουμε να πάθετε κάτι από την αγωνία, η διάκριση που πέτυχε η Ελλάδα μας είναι να βρίσκεται στην άκρη μίας λίστας: Πιο συγκεκριμένα, είναι η τελευταία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τα ζητήματα ισότητας των φύλων.

Για να καταλάβετε πόσο μεγάλο επίτευγμα είναι αυτό, αρκεί να παρατηρήσετε πόσο μακριά φαίνεται αυτή η λίστα:

Η κατάταξη αυτή βασίζεται στην τελευταία μελέτη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων (European Institute for Gender Equality) για τα ζητήματα της ισότητας των φύλων και περιλαμβάνει μία σειρά από δείκτες (από ποσοστό σε υπουργούς μέχρι την διάρκεια της εργάσιμης ζωής) για να καταλήξει στη βαθμολογία που βλέπουμε, που έχει ως μέγιστο το 100 και ως ελάχιστο το 1. Η πρώτη στην κατάταξη είναι η σίγουρα ξενέρωτη Σουηδία και η τελευταία όπως ειπώθηκε παραπάνω η Ελλάδα, η οποία όμως κατάφερε να περάσει τη βάση.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι θα ήταν χρήσιμο να τα πηγαίναμε καλύτερα στο ζήτημα της ισότητας των φίλων από μία (1) έστω άλλη ευρωπαϊκή χώρα, όμως από την άλλη αυτό θα σήμαινε ότι η χώρα μας θα καταλάμβανε κάποιο σημείο της λίστας που δεν θα ξεχώριζε τόσο καλό όσο η κάτω άκρη. Θα μπορούσαμε να είμαστε και πρώτοι, όμως κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως έχουμε τρομερές φιλοδοξίες και η τόση φιλοδοξία είναι επικίνδυνη. Επίσης, κάποιος πρέπει να είναι και τελευταίος και η Ελλάδα δεν κώλωσε.

Στο κάτω κάτω είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε την πραγματική ισότητα και την αφήσαμε να πάει χαμένη:

Best of internet