Quantcast
THE STREAM

Σε έναν φράχτη στο Άστρος Κυνουρίας μπαίνουν πια τα λουκέτα των ερωτευμένων

Το νέο Παρίσι της Ευρώπης δεν έχει μόνο ερωτικά λουκέτα, αλλά και θάλασσα


THE NEWSROOM · 14 Οκτωβρίου 2019

Αυτό που πιστεύαμε μέχρι πρότινος, είναι ότι η μαγευτική Αιτωλοακαρνανία είχε αναλάβει τη δύσκολη κληρονομιά της γέφυρας Pont des Arts του Παρισιού. Μιλάμε φυσικά για το όμορφο γεφυράκι του οποίου τα κάγκελα στόλιζαν με λουκέτα οι ερωτευμένοι, σαν σύμβολο της αγάπης τους.

Τελικά βέβαια είχε περάσει από εκεί τόση αγάπη, που τα κάγκελα της γέφυρα είχαν γεμίσει με ένα εκατομμύριο (1000000) περίπου λουκέτα, με αποτέλεσμα ένα τμήμα της γέφυρας να καταρρεύσει από το βάρος. Προφανώς η παλιά αυτή γέφυρα δε μπορούσε να σηκώσει το βάρος του έρωτα, οπότε οι αρχές της πόλης απομάκρυναν τα λουκέτα, αν και η ίδια συνήθεια συνεχίζεται σε άλλες γέφυρες στο Παρίσι.

Το θέμα είναι όμως ότι πρέπει να υπάρξει μία συνέχεια. Η πρώτη εφαρμογή της ιδέας σε χώμα ελληνικό είχε πολιτική χροιά – μιλάμε φυσικά για τον πλάτανο στο Αγρίνιο, όπου κάμποσοι δημοτικοί σύμβουλοι κάρφωσαν με συρραπτικό τις κάρτες τους. Μπορεί να μην είναι ακριβώς ρομαντικό, αλλά έχει το κόνσεπτ.

Ήρθε όμως η στιγμή που η αυθεντική παριζιάνικη ιδέα βρήκε νέο σπίτι στην χώρα μας. Εδώ και λίγο καιρό, η καινούργια διεύθυνση των λουκέτων της αγάπης είναι το εξωτικό Άστρος Κυνουρίας (το παράλιο κομμάτι του, για την ακρίβεια), όπου νέες γενιές ερωτευμένες τοποθετούν τα λουκέτα που κλειδώνουν το αμούρ τους σε έναν όμορφο φράχτη επί τη οδούς Ζαφειροπούλου.

Πάνω στα λουκέτα βρίσκονται χαραγμένα τα προβλεπέ ονόματα και οι ημερομηνίες:

«Λουκέτα της αγάπης» και στο Παράλιο Άστρος*Έφτασε* στο Παράλιο Άστρος το έθιμο των ερωτευμένων να αφήνουν κλειδωμένα…

Gepostet von Astros Paralio am Sonntag, 13. Oktober 2019

Δεν είναι κακό deal να ανταλλάξετε το Παρίσι με το Άστρος Κυνουρίας για ρομαντικό ταξίδι, αν μη τι άλλο δεν χρειάζεται αεροπλάνο και έχει και θάλασσα.

Best of internet