Quantcast
THE STREAM

Αθώα η Έφη Θώδη για 6500 χιλιάρικα ρευματοκλοπή, αποφάσισε το δικαστήριο

Η πρωτόδικη καταδίκη της δημοφιλούς τραγουδίστριας για το δημοφιλές σπορ της ρευματοκλοπής ανατράπηκε στον δεύτερο βαθμό


THE NEWSROOM · 14 Οκτωβρίου 2019

Νικήτρια έφυγε από το δικαστήριο η δημοφιλής τραγουδίστρια Έφη Θώδη, μία από τις επιφανέστερες προσθήκες στο Κίνημα της ρευματοκλοπής που γοήτευσε τόσους Έλληνες σελέμπριτι. Η ερμηνεύτρια που διακρίθηκε για την απόδοσή της στο κλασικό jazz standard ονόματι «Μπήκαν τα γίδια στο μαντρί» (το οποίο την έχει καλέσει να τραγουδήσει στο Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπσύμφωνα με την ίδια) είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για οφειλές που έφταναν τα 6.500 ευρώ, τα οποία όμως είχε πληρώσει πριν καν καταδικαστεί.

Με βάση την πληρωμή της οφειλής και τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, ήταν δεδομένο ότι η Έφη Θώδη θα τη σκαπουλάρει – όπως και έγινε. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη δικογραφία, το ρολόι της ΔΕΗ είχε παραβιαστεί ξανά μετά την πληρωμή της οφειλής, όμως ζούμε σε μία έννομη κοινωνία κυρίες και κύριοι, τι να κάνουμε τώρα.

Για την ιστορία, η πρωτόδικη καταδίκη ήταν φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή, ενώ είχε αναγνωριστεί και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Η δε παραβίαση στο ρολόι της τραγουδίστριας είχε γίνει με τρόπο άψογα επαγγελματικό.

Όταν η ΔΕΗ ανακάλυψε τις τροποποιήσεις, η Έφη Θώδη ήταν μπροστά και είχε υπογράψει την παράβαση, χωρίς βέβαια να πει αν το έκανε κιόλας. Η ίδια είχε υπερασπιστεί τον εαυτό της (μέσω της συνηγόρου της) λέγοντας ότι το αδίκημα έπεσε πάνω της επειδή ήταν η ιδιοκτήτρια του σπιτιού, παρότι εκείνο το διάστημα η ίδια βρισκόταν στο εξωτερικό για δουλειές.

Εκτός από την αθωωτική απόφαση, η Έφη Θώδη, η οποία εκπροσωπήθηκε στο δικαστήριο από τη δικηγόρο της, κέρδισε και μία κατσάδα από το δικαστή – αν και μάλλον θα καταφέρει να την ξεπεράσει. Όπως σ ο εισαγγελέας της έδρας:

«Δεν μου αρέσει αυτή η τακτική συμπολιτών μου, που νομίζουν ότι είναι πιο έξυπνοι από τους υπόλοιπους. Ωστόσο, ο νέος Ποινικός Κώδικας ορίζει πως εφόσον ο παθών έχει αποζημιωθεί πριν την ολοκλήρωση του πρώτου βαθμού, ο κατηγορούμενος απαλλάσσεται και μένει ατιμώρητος. Αυτό προκύπτει και στην περίπτωσή μας και θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος νόμος ως ευμενέστερος.»

Ας μην αρέσει του δικαστή η απόφαση, η Έφη Θώδη έχει αποδείξει ότι είναι γεννημένη για να νικά:

 

 

Best of internet