Quantcast
THE STREAM

Εκπρόσωπος αστυνομικών: «Θέλουν να κυνηγάμε καπνιστές όπως παλιά τις μίνι φούστες»

Οι Έλληνες αστυνομικοί θέλουν να εφαρμόσουν τον αντικαπνιστικό νόμο τόσο πολύ που θυμήθηκαν τον διωγμό της μίνι φούστας


THE NEWSROOM · 11 Οκτωβρίου 2019

Πραγματική σταυροφορία φαίνεται πως έχουν οργανώσει μέσω των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων οι Έλληνες αστυνομικοί, προκειμένου να μην αναλάβουν το ομολογουμένως όχι ιδιαίτερα συναρπαστικό καθήκον που είναι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Όπως γράφαμε πρόσφατα, οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ έφτασαν στο σημείο να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να το κάνουν ούτε με την έμμεση – οκ, σχεδόν άμεση – δωροδοκία που ήταν τα ποσοστά από τα πρόστιμα που τους προτείνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Όπως καταλαβαίνετε, οι αστυνομικοί φαίνεται πως το θεωρούν φλέγον (no pun intended) ζήτημα γι’αυτούς. Τόσο φλέγον μάλιστα, που ένας από τους συνδικαλιστές τους μέχρι και τη σημαία της προόδου και των δικαιωμάτων των γυναικών σήκωσε για να υπερασπιστεί την άποψή του. Δε μιλάμε μάλιστα για κάποιον τυχαίο συνδικαλιστή, αλλά για τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας Δημοσθένη Πάκο, τον άνθρωπο που μας έχει πληροφορήσει ότι «αυτή είναι η διαδικασία κι άμα γουστάρετε», αλλά και ότι οι καταστηματάρχες στα Εξάρχεια κάνουν διακρίσεις και δεν πουλάνε «καφέ σε μπάτσους».

«Πως έχει δικαίωμα κάποιος να πει δεν πουλάω στον μπάτσο καφέ» παραπονιέται ο πρόεδρος των αστυνομικών Αθήνας

Το παράπονό του για το γεγονός πως μαγαζί στα Εξάρχεια αρνήθηκε να πουλήσει καφέδες σε αστυνομικούς κατέθεσε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Δημοσθένης Πάκος, βρίσκοντας συμπαράσταση στο πρόσωπο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου, που «αποκάλυψε» πως «κάποιοι πηγαίνουν στο μαγαζί και του λένε "αν πουλήσεις καφέ στους μπάτσους", εντάξει».

Gepostet von Ανασκόπηση am Dienstag, 24. September 2019

Η φάση εδώ είναι ότι ο κ. Πάκος παραλλήλισε το κυνηγητό των καπνιστών με το κυνηγητό της μίνι φούστας που έκανε κάποτε η Αστυνομία, όταν είχε στη διάθεσή της ειδικές οδηγίες για το πόσο μακριά μπορεί να είναι η φούστα των γυναικών. Κοινώς, η ΕΛΑΣ θα σταθεί στο πλευρό της μίνι φούστας, αν πρόκειται να ξεφορτωθεί ένα εκνευριστικό καθήκον.

Όπως είπε:

«Κάποτε σε κάποια άλλη εποχή, οι αστυνομικοί μετρούσαν το μήκος από τις μίνι φούστες, δηλαδή στην Ελλάδα όποιος νομοθετεί θα βάλει την αστυνομία.»

Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να βρεθεί μία ενδιάμεση λύση, όπως πχ να μετράνε οι αστυνομικοί το μήκος του τσιγάρου και να κόβουν ανάλογα τα πρόστιμα.

Best of internet