Quantcast
THE STREAM

Γερμανία: Χιλιάδες κλήσεις για στουπί οδήγηση σκούτερ στο Οκτόμπερφεστ έκοψε η αστυνομία

Ο κόσμος απλά προσάρμοσε το νέο ηλεκτροκίνητο μέσο στις παλιές του συνήθειες στο φεστιβάλ


THE NEWSROOM · 9 Οκτωβρίου 2019

Τον Αρμαγεδδώνα μπυροποσίας που γίνεται κάθε χρόνο στο Μόναχο της Γερμανίας και ονομάζεται Οκτόμπερφεστ, κατά πάσα πιθανότητα τον γνωρίζετε. Το ετήσιο φεστιβάλ μπύρας φέρνει κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας για να πιουν εκατομμύρια λίτρα μπύρας και να κάνουν γενικώς χαμό – όπως καταλαβαίνετε κάμποσοι θα καταλήξουν κομοδίνο από τα ξίδια, αλλά έτσι πάνε αυτά.

Ειδικά για φέτος όμως, το κλίμα άπειρου κεφιού και ακόμη περισσότερης μπύρας συνδυάστηκε με έναν άλλο, αστάθμητο παράγοντα. Αυτό το καλοκαίρι νομιμοποιήθηκε στη Γερμανία η χρήση του ηλεκτρικού σκούτερ, όμως η Γερμανική αστυνομία δήλωσε πως η χρήση των ενοικιαζόμενων οχημάτων δημιουργεί στους ίδιους και στους διοργανωτές κάποια πολύ μοναδικά προβλήματα.

Όπως φαίνεται, από φέτος το κοινό του Οκτόμπερφεστ όχι μόνο θα μεθάει, αλλά μετά θα φεύγει και με το ηλεκτρικό του σκούτερ μεθυσμένο. Πιο συγκεκριμένα, η αστυνομία του Μονάχου δήλωσε ότι έχει ήδη κόψει 414 κλήσεις για οδήγηση σκούτερ υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ πήρε και 254 (αρκετά φρέσκα) διπλώματα.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στην Γερμανία, όσον αφορά την οδήγηση σκούτερ, ισχύουν ακριβώς οι ίδιοι νόμοι με την οδήγηση αυτοκινήτου, ενώ ταυτόχρονα είναι ένα μέσο τόσο πρόσφατο ώστε πολλοί να αγνοούν ότι υπάρχει νομοθεσία. Ένα άλλο ζήτημα που προέκυψε, αρκετά πιο αστείο, είναι ότι κάμποσοι από τους επισκέπτες απλά παρατούσαν τα σκούτερ τους στο χώρο του φεστιβάλ.

Για την ακρίβεια, πάνω από 1100 από αυτά έφαγαν πόρτα στην είσοδο στις 16 μέρες του φεστιβάλ (21/9 – 6/10).  Για να βοηθήσουν την αστυνομία, οι εταιρείες που τα νοικιάζουν δεν άφηναν τους οδηγούς να ολοκληρώσουν τη βόλτα τους μέσα στο φεστιβάλ. Όσοι το έκαναν έτσι κι αλλιώς, έτρωγαν πλοκ από τα application.

Αν μη τι άλλο εδώ στην Ελλάδα είμαστε ακόμη πολύ μακριά από το να δούμε μεθυσμένους να τρακάρουν μεταξύ τους σε πανηγύρι με τη Γιώτα Γρίβα έξω από το Μεσολόγγι, αν και ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με αυτά.

(πηγή)

Best of internet