Quantcast
THE STREAM

Ο Νίκος Φίλης πρότεινε να έρθει η Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Βουλή για να πονέσουν οι haters

Ήρθε η ώρα να απογειωθεί τελείως ο εμφύλιος πόλεμος του ελληνικού ίντερνετ για τη 16χρονη ακτιβίστρια


THE NEWSROOM · 1 Οκτωβρίου 2019

Έτοιμος να απογειώσει την (ήδη κορυφαία) συζήτηση της χώρας για το ζήτημα της Γκρέτα Τούνμπεργκ αισθάνεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Ο βουλευτής προφανώς είναι σε φάση feeling adventurous και ήθελε να κάνει κάτι τολμηρό, οπότε αποφάσισε να ξαφνιάσει τους συναδέλφους του στη Βουλή προτείνοντας να προσκληθεί επίσημα η Γκρέτα στο κοινοβούλιο που τίμησαν οι Γιώργος Ανατολάκης και Παύλος Χαϊκάλης.

Καλά ακούσατε αγαπητές φίλες και φίλοι, ο Νίκος Φίλης εισηγήθηκε από το βήμα της Βουλής να καλέσει το ελληνικό κοινοβούλιο την δεκαεξάχρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, η οποία καταγοητεύει δεκαεξάχρονα και εξοργίζει τους ψεκασμένους θείους των δεκαεξάχρονων σε όλο τον πλανήτη. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ θα έρθει εδώ για να μιλήσει κι αυτή από το βήμα της Βουλής, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα απαντήσει ερωτήσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Φίλης θέλει να φέρει την Γκρέτα Τούνμπεργκ σε αυτήν ακριβώς τη χώρα:

Αξίζει να πούμε όμως ότι η Γκρέτα Τούνμπεργκ ενέπνευσε και μια άλλη πλευρά ελληνικού ίντερνετ, προς τελείως διαφορετικές κατευθύνσεις:

Gepostet von George Defteraios am Dienstag, 24. September 2019

Εκτός από πρόσκληση στην Τούνμπεργκ, ο κ. Φίλης πρότεινε στους βουλευτές των άλλων κομμάτων να κατεβαίνουν όλοι στις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα κατά της κλιματικής αλλαγής, όταν αυτές γίνονται. Επίσης, δεν έχασε την ευκαιρία να diss-άρει τη Βουλή των Εφήβων:

«Εκεί χτυπάει πραγματικά η καρδιά της νεολαίας. Aυτή είναι η πραγματική βουλή των εφήβων και όχι οι γραφειοκρατικές εκδηλώσεις που γίνονται μια φορά το χρόνο στο κοινοβούλιο.»

Ο κύριος Φίλης πάντως πραγματικά ιδρώνει τη φανέλα για να κάτσει με τη νεολαία, μέχρι και πέσιμο στην Βουλή των Εφήβων έκανε για να το καταφέρει.

Best of internet