Quantcast
THE STREAM

To Ίντερνετ ανέλαβε να βρει που πήγε το αεροπλάνο του Μητσοτάκη και το πέτυχε

Εξιχνιάστηκε το μυστήριο με τη στάση του πρωθυπουργού στη Βοστώνη και την πορεία του πρωθυπουργικού αεροσκάφους


THE NEWSROOM · 1 Οκτωβρίου 2019

Όλα ξεκίνησαν από μία απλή γονεϊκή ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Instagram:

To concept εδώ είναι ότι στα πλαίσια του ταξιδιού στη Νέα Υόρκη για τη συνάντηση με τον Τραμπ (η οποία ματαιώθηκε επεισοδιακά), ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε μία στάση στη Βοστώνη για ένα «parents weekend» με το παιδί του στο κολλέγιο που σπουδάζει. Κάποια ΜΜΕ έσπευσαν να σχολιάσουν πολύ ειρωνικά ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε το χρόνο του από τη δουλειά του για να πάει μία βόλτα, χρησιμοποιώντας μάλιστα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

 

Αυτό προκάλεσε την οργή του διευθυντή του γραφείου τύπου της ΝΔ (και ολίγον τραγουδιστή), Νίκου Ρωμανού, ο οποίος έσπευσε να diss-άρει με ένα tweet την καταγγελία και τον διευθυντή του ΜΜΕ που την δημοσίευσε. Το tweet του Νίκου Ρωμανού περιείχε τα εισιτήρια του Κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του, ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ότι πήγαν στη Βοστώνη με εμπορική πτήση:

Το πρώτο ζεύγος της χώρας στην πτήση που το πήγε Βοστώνη:

Παρότι η αρχική κριτική δεν έστεκε, τα πράγματα φαίνεται πως ήταν τελικά κάπως πιο πολύπλοκα. Όπως ανέφεραν αρκετοί χρήστες του ελληνικού ίντερνετ, τα open source δεδομένα από διάφορες ιστοσελίδες (όπως οι Radarbox24, ads-b.nl) που ακολουθούν την πορεία των αεροσκαφών δείχνουν ότι η πτήση του Gulfstream V της Πολεμικής Αεροπορίας (το πρωθυπουργικό αεροσκάφος δηλαδή) ακολούθησε τελικά την εμπορική πτήση που πήγε τον Μητσοτάκη στη Βοστώνη:

Από πάνω το δελτίο τύπου της ΝΔ που έπαιξαν όλα τα site που δεν έχουν αξιοπρέπεια και φιλοτεχνούν την εικόνα του…

Gepostet von Anastasis Askitas am Montag, 30. September 2019

Αυτές ήταν οι τρεις διαδρομές του αεροσκάφους το τελευταίο δεκαήμερο – Αθήνα – Νέα Υόρκη στις 22/9, Νέα Υόρκη – Βοστώνη στις 28/9 και Βοστώνη – Αθήνα στις 29/9:

Αυτό που μπορεί να συμπεράνει κανείς είναι ότι το πρωθυπουργικό αεροσκάφος ακολούθησε εντέλει τον πρωθυπουργό στη Βοστώνη, ακόμη κι αν αυτός μεταφέρθηκε εκεί από Νέα Υόρκη μέσω εμπορικής πτήσης. Αυτό που μένει από όλη αυτή την ιστορία είναι κατά βάση ότι μερικά πράγματα δεν μπορούν να κρυφτούν από το κοινό με τα μέσα που παρέχει η τεχνολογία εν έτει 2019 , οπότε καλό είναι οι πολιτικές ηγεσίες να προσέχουν λίγο περισσότερο τις διακηρύξεις αυτού του είδους.

Ας μην ξεχνάμε ότι τη βραδιά του πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, η υφήλιος παρακολουθούσε το αεροπλάνο του Ερντογάν να κάνει σβούρες στον ουρανό, όσο πιο ζωντανά και όσο πιο «στον αέρα» γίνεται:

Best of internet