Quantcast
THE STREAM

H ΕΛΑΣ θα παίρνει ποσοστά από τα πρόστιμα για τσιγάρο ώστε να ψηθεί να εφαρμόσει το νόμο

Το θέμα είναι πάντα ο εργαζόμενος να έχει κίνητρα να κάνει τη δουλειά του


THE NEWSROOM · 30 Σεπτεμβρίου 2019

Με μία ενδιαφέρουσα πατέντα σηκωμένη από τη γνωστή σειρά Sopranos φαίνεται πως σκοπεύει να λύσει το υπουργείο Υγείας το πρόβλημα του καπνίσματος. Για την ακρίβεια, το πρόβλημα εδώ δεν είναι το ίδιο το κάπνισμα, όσο η αστυνόμευσή του: Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ δυσανασχετούν με το ρόλο που τους έχει ανατεθεί στην εφαρμογή των αντικαπνιστικών νόμων, το οποίο πρακτικά σημαίνει να ψάχνουν να βρουν ποιος καπνίζει εκεί που δεν πρέπει.

Για να μην τσακωθεί όμως το υπουργείο με τους αστυνομικούς (στο κάτω κάτω δε θα ήταν σωστό κάτι τέτοιο) που δεν βρίσκουν τον συγκεκριμένο νόμο αρκετά διασκεδαστικό ώστε να τον εφαρμόσουν, η ηγεσία του προσανατολίζεται προς ένα μέτρο που θα ηρεμήσει λίγο τους αγανακτισμένους άνδρες της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας ετοιμάζει ειδική νομοθετική ρύθμιση, βάσει της οποίας ένα μέρος από τα πρόστιμα θα πηγαίνει στους ένστολους.

Καλά ακούσατε κυρίες και κύριοι, η λύση που βρέθηκε για να ασχοληθεί η ΕΛΑΣ είναι να παίρνουν οι άνδρες της 20% ποσοστό από τα πρόστιμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ίδιο μέσο, η αστυνομία ασχολείται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα: Αυτές είναι οι Δανία, Γαλλία, Κύπρος, Τσεχία, Πολωνία, Σλοβακία, Λουξεμβούργο, Λετονία και Μάλτα.

Η αλήθεια είναι ότι εφόσον έχουμε αστυνομικούς καλύτερους από το FBI, καλύτερα να τους βρούμε μία πιο δημιουργική απασχόληση από αυτή.

 

Best of internet