Quantcast
THE STREAM

Bόλος: Τουλάχιστον μια άμαχη καθηγήτρια θύμα νεραντζοπόλεμου μεταξύ ΕΠΑΛ και ΓΕΛ της περιοχής

Το αθώο θύμα των εχθροπραξιών των δύο σχολείων τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια του μαθήματος


THE NEWSROOM · 26 Σεπτεμβρίου 2019

Κάθε πόλεμος έχει αθώα θύματα από τον άμαχο πληθυσμό και ο πόλεμος ανάμεσα σε δύο σχολεία του Βόλου δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον θλιβερό αυτόν κανόνα. Οι δύο εμπόλεμες πλευρές εδώ είναι το 3ο ΕΠΑΛ και το 7ο ΓΕΛ Βόλου, μεταξύ των οποίων έχουν ξεσπάσει εδώ και λίγο καιρό εχθροπραξίες, ενώ το άτυχο θύμα ήταν μία καθηγήτρια του 7ου ΓΕΛ.

Η κορύφωση της βίας έγινε σήμερα το πρωί στο 7ο Γενικό Λύκειο, όταν μαθητές του ΕΠΑΛ έκαναν επιδρομή για να βομβαρδίσουν το εχθρικό σχολείο με το φονικό όπλο που λέγεται νεράντζια. Ένα από τα νεράντζια που εκτοξεύθηκαν όμως βρήκε μία καθηγήτρια στο κεφάλι την ώρα που έκανε μάθημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί – ευτυχώς ελαφρά.

To 3o ΕΠΑΛ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Θεσσαλία, η συγκεκριμένη επιδρομή, την οποία επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, ήταν ένα μόνο επεισόδιο στον πόλεμο με νεράντζια που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο σχολείων τον τελευταίο καιρό. Η σύγκρουση μάλιστα συνεχίστηκε σχεδόν αμέσως, αν και χωρίς νεράντζια, με τους μαθητές του 7ου ΓΕΛ να γράφουν στους τοίχους του 3ου ΕΠΑΛ εξτρεμιστικά συνθήματα όπως το παρακάτω:

«Νεράντζια δυναμίτες, μ@@@@@ες Επαλίτες.»

Το αμέσως προηγούμενο περιστατικό ήταν χτες, όταν μαθητές αντάλλασαν πυρά (μπουκάλια νερού, πιο συγκεκριμένα) από το ένα σχολείο στο άλλο, με αποτέλεσμα να εισπράξουν και μερικές αποβολές. Όπως δήλωσε στην στην e-thessalia.gr ο κ.Σαβελίδης:

«Πρόκειται για μία συνήθεια κάποιων μαθητών που δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο που γίνεται. Την αποδίδουμε στον νεανικό αυθορμητισμό. Αλλά εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τους ίδιους, όσο και τους γύρω τους, δηλαδή τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς αλλά και τους περαστικούς.»

Για να αποφευχθούν τα χειρότερα θα λειτουργήσει κάτι σαν τοπικός ΟΗΕ, καθώς διευθυντές του σχολείου αποφάσισαν να γίνει κοινό σχολικό συμβούλιο την άλλη βδομάδα με σκοπό τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Στο συμβούλιο θα παρίσταται και ο κ. Σαβελίδης, αλλά και τα 15μελή συμβούλια των δύο σχολείων.

Σε περίπτωση που δεν το ξέρουν οι διευθυντές των σχολείων πάντως, το καλύτερο πράγμα για να σταματήσει ένας πόλεμος είναι ένα τέτοιο βίντεο, όπως έχει δείξει η εμπειρία της Ουκρανίας:

 

Best of internet