Quantcast
THE STREAM

Ελληνες εντερπρενέρ πουλούσαν παράνομη συνδρομητική τηλεόραση σε 8 χώρες

Πολυεθνική είχε γίνει η επιχείρηση λαθρεμπορίου συνδρομητικής τηλεόρασης που είχαν στήσει οι δύο οραματιστές Έλληνες επιχειρηματίες


THE NEWSROOM · 20 Σεπτεμβρίου 2019

Δύο πολύ δυνατούς διεκδικητές για τη δεύτερη φορά που θα πραγματοποιηθούν απέκτησαν τα επιχειρηματικά βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος», τα οποία έγιναν πασίγνωστα με το καλημέρα λόγω της βράβευσης της Ελένης Αντωνιάδου, αν και ίσως όχι με τον τρόπο που θα το ήθελαν. Για του χρόνου πάντως η Νίκη Κεραμέως θα έχει να βραβεύσει δύο Έλληνες οι οποίοι κατέκτησαν 100% legit διεθνή αναγνώριση, όπως μπορεί να επιβεβαιώσει και η ευρωπαϊκή υπηρεσία Eurojust, η οποία ασχολείται με το συντονισμό της δικαστικής συνεργασίας των κρατών – μελών της ΕΕ.

«Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι». Απονέμοντας στην Eleni Antoniadou, που διαπρέπει στη NASA, ειδική στους τομείς της…

Gepostet von Niki Kerameus am Freitag, 6. September 2019

Στην περίπτωση μας, η Eurojust ανέλαβε το συντονισμό μιας ευρωπαϊκής επιχείρησης για να εξαρθρωθεί ένα διεθνές εγκληματικό κύκλωμα που έκανε παράνομες αναμεταδόσεις συνδρομητικής τηλεόρασης. Το ελληνικό ενδιαφέρον εδώ είναι ότι οι δημιουργοί της παράνομης πλατφόρμας, οι οποίοι ήταν φυσικά και μέλη του κυκλώματος, είναι δύο νέοι Έλληνες, ένας 27χρονος στην Αθήνα και ένας 31χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την καθοριστική συμβουλή των δύο εντερπρενέρ, το δίκτυο  λειτουργούσε σε 8 χώρες (Ιταλία, Ελβετία, Μάλτα, Ελλάδα, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία και Βουλγαρία) από το 2015. Το όλο επιχειρηματικό κλου του κυκλώματος, όπως διαπίστωσαν οι ιταλικές αρχές που το ανακάλυψαν, ήταν να παρέχει συνδρομητικές τηλεοπτικές υπηρεσίες σε τιμή χαμηλότερη από την νόμιμη. Οι δε υπηρεσίες τους προσφέρονταν από κανονική πλατφόρμα λογισμικού από εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία, στην οποία νόμιμοι εκπρόσωποι ήταν φυσικά οι δύο Έλληνες.

Το όλο κόλπο υπολογίζεται πως προκάλεσε συνολική οικονομική ζημιά ύψους 6.500.000 ευρώ περίπου. Στην εξάρθρωση του κυκλώματος συμμετείχαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Βορείου Ελλάδος. Από τα δύο επιχειρηματικά μυαλά συνελήφθη στην Ελλάδα ο 31χρονος, ενώ ο 27χρονος απέκτησε σε βάρος του μια δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για παράβαση της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών. Η δικογραφία αυτή θα πάει στην αρμόδια ανακριτική Αρχή, ενώ ο 31χρονος θα επισκεφθεί σήμερα τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Έγινε επίσης έρευνα στα σπίτια τους: Στο σπίτι του 27χρονου στην Αθήνα βρέθηκε ότι έχει πρόσβαση σε 8 servers, ενώ κατασχέθηκαν μία μεγάλη σειρά από υλικά, από σκληρούς δίσκους μέχρι sim και συσκευές αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων. Αντίστοιχα high tech πραγματάκια βρέθηκαν και στο σπίτι του 31χρονου στη Θεσσαλονίκη, μαζί μία σφραγίδα με λογότυπο εταιρείας. Συνολικά η ευρωπαϊκή επιχείρηση έκλεισαν πάνω από 200 servers και πάνω από 145 λογαριασμούς PayPal.

Αν μη τι άλλο, τους αξίζει ένα μεγάλο βραβείο για όλο αυτό που έχτισαν.

(πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

 

Best of internet