Quantcast
THE STREAM

Εκπαίδευση του στρατού της «Βόρειας Μακεδονίας» αναλαμβάνει ο ελληνικός στρατός, σύμφωνα με δημοσιεύματα

Σύσφιξη των σχέσεων των δύο στρατών με όλα τα απαραίτητα κομφόρ φαίνεται πως σχεδιάζουν οι δύο κυβερνήσεις


THE NEWSROOM · 18 Σεπτεμβρίου 2019

Μία πολύ ζουμερή εξέλιξη μας έρχεται από το ιδιαίτερα καυτό τον τελευταίο ένα χρόνο Μακεδονικό μέτωπο. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, ο Ψυχρός Πόλεμος με την γειτονική χώρα στα βόρεια αναμένεται να μετεξελιχθεί σε Δροσερό Παρεάκι, καθώς ο Ελληνικός Στρατός πρόκειται να αναλάβει ένα τμήμα τουλάχιστον από την εκπαίδευση του στρατού της Βόρειας Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει λοιπόν το newsbeast.gr, οι δύο στρατοί δεν πρόκειται απλά να κάνουν εκπαίδευση από κοινού, καθώς το Πεντάγωνο σχεδιάζει κάποια στιγμή να κάνει και στρατιωτικές ασκήσεις μαζί με τους γείτονες. Το νόημα σε όλο αυτό είναι ότι αν το συγκεκριμένο task το αναλάβει η Ελλάδα, τότε αποκλείεται να το πάρει κάποια άλλη γειτονική χώρα που διεκδικεί τα νησιά και το τσιφτετέλι μας (wink wink).

Παρότι όλο αυτό μπορεί να ξενίσει κάποιους followers του Παύλου Μελά, στην πραγματικότητα αναφερόταν από την αρχή στο άρθρο 17 της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ακόμη πιο βοηθητικό είναι ότι μετά τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να σταματήσει να κάνει τη δύσκολη και αποδέχτηκε ότι εντέλει καλοβλέπει μαζί με τον Τσίπρα το νέο Airbnb του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια.

Όπως αναφέρει το άρθρο:

«[Οι δύο πλευρές] θα ενισχύσουν και θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους στον τομέα της Άμυνας, μέσω μεταξύ άλλων, συχνών εκατέρωθεν επισκέψεων και επαφών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεών τους, την κατάλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας και οικοδόμησης ικανοτήτων, τη συνεργασία στους τομείς της παραγωγής, ενημέρωσης και κοινών στρατιωτικών ασκήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην εκπαίδευση προσωπικού την οποία τα μέρη θα μπορούσαν να παράσχουν το ένα στο άλλο.»

Πολλοί μπορεί επίσης να σκεφτούν ότι να διδαχθεί πράγματα κάποιος στρατός από τις ένδοξες Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας είναι σαν να διδάσκει ραπ ο TUS τον Jay-Z. Αυτό έχει μια δόση αλήθειας, όμως εξίσου αλήθεια είναι ότι ο στρατός της Βόρειας Μακεδονίας αποτελείται από 9000 επαγγελματίες οπλίτες – έναν αριθμό ιδανικό δηλαδή για να εισβάλλουν στη Μακεδονία μας και να μην καταλάβει κανείς ότι το έκαναν.

Αν μη τι άλλο, θα μπορούν να διδαχθούν πως κάνεις γόπινγκ σε κλίμακα που δεν είχαν φανταστεί ποτέ.

 

 

Best of internet