Quantcast
THE STREAM

Ξενοίκιαστα είναι πλέον τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, αν ενδιαφέρεστε

Άδειο από νεοναζί και μαίανδρους έμεινε το μεγάλο κτίριο της λεωφόρου Μεσογείων, λόγω οικονομικών προβλημάτων


THE NEWSROOM · 16 Σεπτεμβρίου 2019

Δεν ξέρουμε αν ψάχνατε ένα πολυόροφο κτίριο στην οδό Μεσογείων για να νοικιάσετε, όμως ένα από τα πλέον γνωστά μόλις άδειασε. Μιλάμε φυσικά για τα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στον πολυσύχναστο δρόμο, στα οποία δεν έχουν μείνει πλέον ούτε οι ταμπέλες της ναζιστικής οργάνωσης.

Όπως αναφέρει σχετικά με την ιστορία των γραφείων το JailGoldenDawn:

«Η “Κεντρική Διοίκηση” της Χρυσής Αυγής υπήρξε δολοφονικό ορμητήριο, με πιο εμβληματική την επίθεση στον σπουδαστή Αλέξη Λάζαρη που στοχοποιήθηκε διερχόμενος στις 31/3/2017 από την “ασφάλεια” των γραφείων με επικεφαλής τον χρυσαυγίτη Ζέρβα.

Στην είσοδο της Μεσογείων εργάζονταν οι Πατέλης και Καζαντζόγλου, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σε βίντεο από τα κινητά τους, διακρίνονται υλικά εκρηκτικού μηχανισμού, παρόμοια με αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί από τρομοκρατικές οργανώσεις.»

Η μοναδική ίσως καλοδεχούμενη περίπτωση αυτοέξωσης επειδή δεν φτάνουν τα λεφτά για το νοίκι έγινε αντιληπτή το Σάββατο, όταν τέσσερα μεγάλα φορτηγά εταιρείας μετακομίσεων μάζεψαν όλα τα συμπράγκαλα της οργάνωσης και αποχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση – η οποία κατά πάσα πιθανότητα είναι τα δεύτερα γραφεία της οργάνωσης στον σταθμό Λαρίσης που λειτουργούν ακόμη. Ένα από τα θύματα της αποχώρησης ήταν και το κατάστημα με τα official νεοναζιστικά προϊόντα, το οποίο στεγαζόταν στο ισόγειο.

Η πολύ σημαντική αυτή εξέλιξη δεν έρχεται μόνη της, φυσικά: Από τη στιγμή που η Χρυσή Αυγή έμεινε εκτός Βουλής τον Ιούλιο και κόπηκαν οι βουλευτικές αποζημιώσεις, η ναζιστική οικιακή οικονομία δεν πήγαινε και πολύ καλά με αποτέλεσμα να κλείσει μία μεγάλη σειρά από κομματικά της γραφεία σε όλη την Ελλάδα. Μόλις λίγες μέρες πριν μάλιστα είχαν κλείσει τα κεντρικά της γραφεία στον Πειραιά. Την ίδια στιγμή αυξάνεται η πίεση και στο δικαστικό μέτωπο, καθώς η δίκη ετοιμάζεται να μπει στο τελικό της στάδιο.

Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι η άνοδος των ενοικίων της Αθήνας θα έφερνε τόσο θετικές συνέπειες, όμως η ζωή είναι πάντα γεμάτη εκπλήξεις.

Best of internet