Quantcast
THE STREAM

Τα 13α γενέθλια του σε σχολείο από κοντέινερ γιόρτασε γυμνάσιο στην Αρτέμιδα Αττικής

Τα σχολείο από κοντέινερ που ξεκίνησε ως προσωρινό και έχει φτάσει 13 χρονών είναι η πιο όμορφη ιστορία της χρονιάς


THE NEWSROOM · 11 Σεπτεμβρίου 2019

Ούτε που κατάλαβε ο κόσμος του 2ου γυμνασίου Αρτέμιδας πως πέρασαν τόσα χρόνια στο νέο τόπο που το στέγασε φιλόξενα: μερικά όμορφα και ζεστά κοντέινερ. Οι μήνες έγιναν χρόνια, τα χρόνια έγιναν μια δεκαετία και βάλε, ολόκληρες φουρνιές γυμνασιόπαιδων μπήκαν και βγήκαν από το σχολείο και μετά από 13 ολόκληρα χρόνια τα κάποτε προσωρινά κοντέινερ απέκτησαν πια τη δικιά τους μόνιμη θέση.

Τα συγκεκριμένα κοντέινερ μάλιστα είναι ιδιαίτερα τυχερά, καθώς ο λόγος που έμειναν τόσα χρόνια ως σχολείο είναι ότι το οικόπεδο όπου θα γινόταν η οικοδόμηση του σχολείου δεν είναι κτηματολογικά τακτοποιημένο – κάτι το οποίο χρειάστηκε μάλιστα 10 χρόνια για να γίνει, παρέχοντας τον αναγκαίο χρόνο στα μεταλλικά κουτιά για να μπουν στην καρδιά των μαθητών. Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να διανοηθούν ότι και τα κοντέινερ έχουν δικαίωμα στη ζωή, οπότε κάνουν ότι μπορούν για να τα ξαποστείλουν και να επιβάλλουν τη σχολική κανονικότητα.

 Όπως είπε ο Παναγιώτης Παλαβός, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων:

«Κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες και η διεύθυνση του σχολείου και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μαζί με την ΕΛΜΕ, για να αποφύγουν το ενδεχόμενο, το σενάριο που αυτή τη στιγμή “τρέχει”, η γ’ γυμνασίου να υποδέχεται τμήματα με 25, 26, 27 παιδιά.»

Δείτε το βίντεο:

Έχουν και τα κοντέινερ δικαιώματα κυρίες και κύριοι, σεβαστείτε τα λίγο.

 

Best of internet