Quantcast
THE STREAM

Ενδεχομένως αναποτελεσματικό το ξεμάτιασμα, σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας

Τα ζητήματα προς επίλυση που έχουμε στην Ελλάδα του 2019 δεν σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν


THE NEWSROOM · 9 Σεπτεμβρίου 2019

Μία σημαντική παρατήρηση για την κοινωνική ζωής της Ελλάδας του 1319 στην οποία ζούμε έκανε η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας (ΕΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κεφαλαλγίας. Σύμφωνα με τους ειδήμονες επί του πονοκεφάλου, το ξεμάτιασμα δεν είναι η λύση για τις ημικρανίες που ταλαιπωρούν τόσο κόσμο, όσο κι αν αυτός ο κόσμος πιστεύει κάτι τέτοιο.

Για κάποιο λόγο όμως φτάσαμε να συζητιέται το ξεμάτιασμα (και άλλες “παραδοσιακές” μέθοδοι, αλλά και οι random φιλικές συμβουλές που επικαλούνται τη σοφία των κολλητών) ως θεραπεία για τον πονοκέφαλο, αγαπητές φίλες και φίλοι. Ο λόγος είναι η περσινή έρευνα που δημοσίευσε η ίδια Εταιρεία, σύμφωνα με την οποία το 60% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι το κατάλληλο φάρμακο για τις ημικρανίες είναι η κλασική μέθοδος των ελληνίδων γιαγιάδων.

Όπως δήλωνε σχετικά στην Καθημερινή ο πρόεδρος της ΕΕΚ, αναπληρωτής καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δήμος Μητσικώστας:

«Είναι σημαντικό να διαλύσουμε τους επικρατούντες μύθους αλλά και να καταρρίψουμε πολλά ταμπού, όπως το να επισκεπτόμαστε ένα νευρολόγο.»

Όπως όλα δείχνουν, ένα χρόνο μετά τα πράγματα μάλλον δεν έχουν κάνει και πολλά βήματα προς την εποχή του Διαφωτισμού, οπότε η Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας αποφάσισε να ξανατονίσει ότι οι μέθοδοι του 1319 δεν πρόκειται να ωφελήσουν ιδιαίτερα όποιον δεν έχει πρόχειρο ένα κουτί Ντεπόν. Για την ακρίβεια, η ημικρανία είναι όπως επισημαίνεται το δεύτερο πιο σημαντικό ιατρικό πρόβλημα παγκοσμίως, μετά την τερηδόνα και πρώτη αιτία αναπηρίας σε άτομα κάτω των 50 ετών, λόγω του πόνου και της αδυναμίας που προκαλεί – επίσης, η Εταιρεία τονίζει ότι οι ασθενείς ότι όσοι έχουν συχνό πονοκέφαλο θα πρέπει να παρακολουθούνται ιατρικά και να έχουν πρόσβαση στις νέες θεραπείες.

Από την άλλη αυτά είναι ακριβά πράγματα και πιθανώς του Διαβόλου, οπότε δεν είναι κακό να έχεις και τη θεία την Ευτέρπη εύκαιρη.

(πηγή)

 

Best of internet