Quantcast
THE STREAM

Πέθανε σε ηλικία 63 χρονών ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Ο δημοφιλής μουσικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της πόλης όπου διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατος του


THE NEWSROOM · 9 Σεπτεμβρίου 2019

Έφυγε χτες τα ξημερώματα σε ηλικία μόλις 63 χρονών ο δημοφιλής μουσικός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Σύμφωνα με τις ελάχιστες μέχρι τώρα πληροφορίες, o τραγουδοποιός διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο του Βόλου αργά τη νύχτα της Κυριακής λόγω καρδιακή προσβολή που υπέστη. Ο μουσικός είχε δώσει συναυλία στον Βόλο την περασμένη Παρασκευή με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, ενώ αύριο θα τραγουδούσαν και πάλι μαζί στο Ηρώδειο.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας γεννήθηκε το 1956 στη Νέα Ιωνία Βόλου και ασχολήθηκε από πολύ μικρός με τη μουσική. Στην αρχή της σταδιοδρομίας του έπαιξε και δισκογράφησε μουσική με τα συγκροτήματα P.L.J. Band και Τερμίτες (το πρώτο πρακτικά μετονομάστηκε στο δεύτερο μετά τον πρώτο του δίσκο), ενώ συνεργάστηκε και με τον Πάνο Τζαβέλλα.

Από το 1989 έπαιζε μουσική μόνος του ως συνθέτης και ερμηνευτής, με τη δισκογραφία του να γίνεται αγαπημένη σε σημαντικό κομμάτι του ελληνικού κοινού. Στις συνεργασίες του, αλλά και στις ερμηνείες τραγουδιών που έγραψε καταγράφονται μεταξύ άλλων οι Μαρία Φαραντούρη, Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη, Δημήτρης Μητροπάνος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μαργαρίτης, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννης Βαρδής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, “Émigré”, Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας, “Μagic De Spell”, Γιώργος Μαργαρίτης, Νότης Μαυρουδής, Παναγιώτης Μάργαρης, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Φλέρυ Νταντωνάκη και Διονύσης Τσακνής.

(πηγή)

 

Best of internet