Quantcast
THE STREAM

Από φανάρια έκλεβε ρεύμα υποψήφιος διδάκτορας του είδους στη Ζαχάρω Ηλείας

Εντωμεταξύ, τα φανάρια βρέθηκαν χωρίς καθόλου ρεύμα γιατί η ΔΕΗ έκοψε την παροχή


THE NEWSROOM · 5 Σεπτεμβρίου 2019

100% «Ηλεία» ήταν τελικά η εξήγηση για ένα αρκετά ευαίσθητο τεχνικό πρόβλημα στην πόλη της Ζαχάρως. Κάποια φανάρια πάνω στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, στο κέντρο της πόλης, είχαν βγει εκτός λειτουργίας – και η φυσική αιτία ήταν ότι το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ είχε κάνει επίσημη διακοπή στην ηλεκτροδότηση του συστήματος που με τη σειρά του έδινε παροχή στα φανάρια.

Θα μπορούσε κανείς να αρχίσει να σταματήσει εδώ, να αρχίσει να καταριέται το άχρηστο ελληνικό κράτος και να είναι μια αρκετά «Ελλάδα» ιστορία, όμως υπάρχει κι άλλο twist, ακόμη πιο ζουμερό. Η ΔΕΗ δεν έκοψε το ρεύμα στο εν λόγω σύστημα από γκάφα, αλλά επειδή ανακάλυψε ρευματοκλοπή στη γραμμή που έδινε παροχή στα φανάρια της Ζαχάρως – η οποία ανακάλυψη έγινε μάλιστα όταν η συγκεκριμένη ρευματοκλοπή βραχυκύκλωσε τη γραμμή.

Η αλήθεια είναι ότι η ρευματοκλοπή αποτελεί ένα βαθιά ελληνικό σπορ – τόσο μάλιστα ώστε να επιδίδονται σε αυτό μια σειρά από εγχώριους σελέμπριτι. Ρευματοκλοπή από φανάρια όμως η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε ξανακούσει, και μάλιστα είναι ένα περιστατικό τόσο αξιοσημείωτο, ώστε αν βρισκόταν σε κάποιον εκτός λειτουργίας δρόμο στο πουθενά θα στηρίζαμε να παραμείνει έτσι, ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο Patris, η τοπική Δημοτική Αρχή δήλωσε ότι η ΔΕΣΕ Πατρών θα βάλει ξανά μπρος τα φανάρια, αφού γίνει η αναγκαία πιστοποίηση. Αυτό είναι αρκετά θετικό εδώ που τα λέμε, μπορεί να έχει ένα βιωματικό ενδιαφέρον η περιπέτεια που έζησαν τα φανάρια της Ζαχάρως, όμως πρόκειται στο κάτω κάτω για το πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Αυτά είναι όντως καλό να μη γίνονται.

 

Best of internet