Quantcast
THE STREAM

Με ξύλο, δακρυγόνα και επίθεση στο Βοξ συμμετείχαν τα ΜΑΤ σε φεστιβάλ στα Εξάρχεια

Το μενού της επίσκεψης των ΜΑΤ περιείχε και χημικά σε κλειστό χώρο εκτός από τα


THE NEWSROOM · 30 Αυγούστου 2019

Με μία πιθανώς δοκιμαστική επίθεση στην πιο επιφανή κατάληψη των Εξαρχείων (ίσως για να ανοίξει η όρεξη), το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κ-ΒΟΞ, συνεχίστηκε το βδομαδιάτικο μενού της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο ξεκίνησε πριν λίγες μέρες με τις εκκενώσεις 4 καταλήψεων. Η επίθεση των συνήθων υπόπτων που είναι τα ΜΑΤ έγινε μάλιστα κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ στην πλατεία Εξαρχείων με το εξεγερτικό όνομα «Αναψυκτήριον – Τα ωραία εξάρχεια», στο οποίο θα λάμβαναν χώρα επιδείξεις κλασικών τακτικών αντάρτικου πόλης όπως χορός και μπαζάρ βιβλίων.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, η επίσκεψη των ΜΑΤ ξεκίνησε χτες λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν στη γειτονική Σπύρου Τρικούπη ξεκίνησαν αψιμαχίες γύρω από τις εκκενωμένες καταλήψεις. Αυτό φυσικά ήταν αρκετό για τις συνήθεις πρακτικές (αυτές είναι, σε όποιον αρέσουν ως γνωστόν): Τα ΜΑΤ έφτασαν φυσικά και μέχρι την πλατεία, όπου απρόκλητα διέλυσαν το φεστιβάλ πετώντας δακρυγόνα και κάνοντας επτά προσαγωγές.

Όπως προκύπτει μάλιστα από βίντεο, οι αστυνομικοί έφτασαν μέχρι το Κ*Βοξ , όπου σύμφωνα με καταγγελίες πέταξαν δακρυγόνα μέσα σε κλειστό χώρο προκαλώντας συνθήκες ασφυξίας. Η κατάληψη με ανακοίνωση της καταγγέλει επίσης τραυματισμούς από τα γκλοπ των ΜΑΤ, ενώ ένα μέλος του Ρουβίκωνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χτυπημένο σοβαρά στο κεφάλι .

Φωτογραφίες από την αποψινή δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στο Κ*ΒΟΞ.Μεταξύ άλλων έριξαν δακρυγόνα μέσα στον (ΚΛΕΙΣΤΟ)…

Gepostet von Κ ΒΟΞ am Donnerstag, 29. August 2019

Δείτε το βίντεο και εικόνες από τη στιγμή της επίθεσης:

@Exiled Arizona: Η στιγμή της επίθεσης στο Βοξ.#antireport

Gepostet von Ραδιοφράγματα / Radiofragmata am Donnerstag, 29. August 2019

Και το μετέπειτα:

Εισβολή ΜΑΤ στο Βοξ, 30.8.2019 – 3

Βίντεο (3/3): Το ΒΟΞ μετά την επίθεση. #antireport

Gepostet von Ραδιοφράγματα / Radiofragmata am Donnerstag, 29. August 2019

Οι δε ΜΑΤατζήδες δεν έχασαν την ευκαιρία να κάνουν και μια φιλική κουβεντούλα με τους υπόλοιπους παρόντες, με πιο χαρακτηριστική ατάκα το «κρύψου βλακάκο, τελειώσατε»:

Σε άλλα νέα, φίδια αποδείχτηκε για άλλη μία φορά πως είναι οι φίλοι του συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρου Μπαλάσκα. Μιλάμε φυσικά για τους συναδέλφους του αστυνομικούς τους οποίους εκπροσωπούσε μέχρι χτες από τα πόστα του ως Αντιπρόεδρος και Ειδικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Πιο συγκεκριμένα, ο κολλητός του ειδικού στα νυχτοπερπατήματα Θάνου Πλεύρη κηρύχθηκε έκπτωτος από τα αξιώματά του, λόγω ευθείας παραβίασης του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας και των Αρχών του Κώδικα δεοντολογίας της ΠΟΑΣΥ. Η απόφαση πάρθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση από την Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας, η οποία επίσης αποφάσισε ομόφωνα να στείλει το θέμα στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Το ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, ανώτατο Πειθαρχικό Όργανο της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει, βάσει του Καταστατικού της, το αν ο προδομένος συνδικαλιστής θα φάει σκληρότερη καμπάνα από τις υπάρχουσες. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι σε βάρος του εκκρεμεί επίσης μια ΕΔΕ που διέταξε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Καραμαλάκης, ο οποίο για να δέσει το γλυκό έστειλε και τις δηλώσεις του για σκόνες και σκουπίδια στον εισαγγελέα.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μπαλάσκας είχε και στο παρελθόν κάποιες μικροτριβές με τους συναδέλφους του:

Best of internet