Quantcast
THE STREAM

Η ιλαρά ξαναζεί επισήμως στην Ελλάδα σε μια μεγάλη νίκη του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Η χώρα μας βγήκε από τη λίστα των χωρών που η ασθένεια θεωρείται ότι έχει εξαλειφθεί, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας


THE NEWSROOM · 29 Αυγούστου 2019

Άλλη μία πρωτότυπη, ξεχωριστή και σπουδαία διάκριση πέτυχε η πατρίδα μας πριν καν κλείσει το 2019. Όπως τα προηγούμενα χρόνια ονειρευόμασταν (λέμε τώρα) να βγούμε από τις μαύρες λίστες των χρηματοπιστωτικών οίκων αξιολόγησης, έτσι τώρα πετύχαμε όντως την έξοδο από άλλη μία hot λίστα: Τη λίστα των χωρών στις οποίες έχει εξαλειφθεί η ιλαρά.

Οι εντυπωσιακές αυτές επιδόσεις ανήκουν σε ένα ευρύτερο ευρωπαϊκό revival της συνδεδεμένης με την παιδική ηλικία ασθένειας. Αυτό προκύπτει από έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), όπου γίνεται λόγος για μεγάλη επανεμφάνιση της ιλαράς σε χώρες της Ευρώπης όπου θεωρούνταν υπό εξαφάνιση – κάτι που τον καιρό του Ντόναλντ Τραμπ και των συν αυτώ πολιτικών ηγετών μπορεί άνετα να περάσει ως επιτυχία, γιατί ένα είδος ζωής σώθηκε από τον αφανισμό.

Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για  89.994 κρούσματα ιλαράς σε 48 ευρωπαϊκές χώρες το πρώτο εξάμηνο του 2019. Μπορείτε να ανάψετε από τώρα τα καπνογόνα, καθώς ο αριθμός αυτός όχι μόνο είναι υπερδιπλάσιος του περσινού σκορ στην ίδια περίοδο (44.175), αλλά είναι και ήδη ψηλότερος από το σκορ ολόκληρου του 2018 (84.462). Αναλυτικά στο ΗΒ, είχαμε 953 κρούσματα το 2018 (και άλλα 489 από την 1η Ιανουαρίου 2019), στην Ελλάδα 2.193 (28), στην Αλβανία 1.466 (475) και στην Τσεχία 217 (569). Τα κρούσματα στην Ελλάδα φαίνονται λίγα, αλλά συνήθως καταγράφονται τέλη χειμώνα και αρχές άνοιξης, οπότε μη βιαστείτε να απογοητευτείτε.

Για να γίνουν ακόμη καλύτερα μάλιστα τα πράγματα, μπορούμε να μιλήσουμε για τη μεγάλη δικαίωση του αντιεμβολιαστικού κινήματος (στο οποίο έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στο παρελθόν) και των όλων όσων αγωνίζονται για την κατάργηση της ιατρικής τυραννίας: Η χώρα μας ανήκει πλέον σε ένα επίλεκτο παρεάκι μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αλβανία και την Τσεχία, για το οποίο ο ΠΟΥ έπαψε να θεωρεί ότι η ιλαρά έχει εξαλειφθεί, καθώς επανεμφανίστηκε δυναμικά πρόσφατα.

Ναι κυρίες και κύριοι, η ιλαρά πλέον τρέχει ελεύθερη όπως άλλοτε, κι ας πονάει ο ΠΟΥ που ζητάει να εκστρατείες εμβολιασμού και άλλα τέτοια εμπροσθοδρομικά. Να σημειωθεί ότι η ιλαρά μπορεί να σκοτώσει ή να αφήσει ανάπηρα τα παιδιά, αλλά τα εμβόλια είναι σίγουρα χειρότερα – δεν πρέπει να ξεχνάμε εδώ ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα πολεμάει σκληρά ειδικά κατά του εμβολίου για την ιλαρά, το οποίο θεωρεί ότι φέρνει αυτισμό.

Όπως είπε  σε συνέντευξη τύπου η διευθύντρια του τμήματος του ΠΟΥ το οποίο είναι αρμόδιο για την ανοσοποίηση και τα εμβόλια, Κέιτ Ο’ Μπράιεν:

 «Ολισθαίνουμε προς τα πίσω, είμαστε σε λάθος δρόμο.

Καταγράφουμε μια ιδιαίτερα ανησυχητική τάση, όλες οι περιοχές βιώνουν αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς πριν της περιοχής της αμερικανικής ηπείρου, όπου καταγράφεται μικρή μείωση.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τακτικές του κινήματος δουλεύουν, αν πιστέψουμε την κ. Ο’ Μπράιεν. Πιο συγκεκριμένα, η δουλίτσα στα social media έχει φέρει καρπούς:

«Πράγματι βλέπουμε την παραπληροφόρηση [για τα εμβόλια] ως μεγεθυνόμενη απειλή. Καλούμε τις εταιρείες που διαθέτουν ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, τις κοινότητες, τους ηγέτες, τους ανθρώπους που τοποθετούνται δημόσια, να εξασφαλίσουν ότι δίνουν ακριβείς, έγκυρες, επιστημονικά αξιόπιστες πληροφορίες.»

Έχουμε δουλειά μπροστά μας πάντως αγαπητές φίλες και φίλοι, αν θέλουμε να πιάσουμε ακόμη υψηλότερους στόχους όπως την ανάσταση της ευλογιάς ή ακόμη καλύτερα της βουβωνικής πανώλης.

(πηγές: 1, 2)

Best of internet