Quantcast
THE STREAM

Η Αγία Τρύπα του Αγίου Αδριανού που μπαίνουν οι πιστοί στο Ναύπλιο είναι το πιο in θαύμα του 2019

Για ένα θαύμα πιο ξεχωριστό από τα άλλα μπορεί να υπερηφανεύεται μια εκκλησία της Αργολίδας


THE NEWSROOM · 26 Αυγούστου 2019

Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη χώρα από θαύματα της Ορθοδοξίας έχουμε ζήσει τόσα πολλά που δεν ξέρουμε ποιο να πρωτοδιαλέξουμε: Από το άγιο κάστανο στο Αγρίνιο μέχρι τον Άγιο Γεώργιο που αποφάσισε να εμφανιστεί στα μωσαϊκά μιας εκκλησίας στην εξωτική Ασπροβάλτα.

Το αποτέλεσμα όλου αυτού του spam από θαυματουργικές εκδηλώσεις της Θείας Βούλησης είναι να μην εντυπωσιαζόμαστε εύκολα όταν θα σκάσει το κάθε φορά καινούριο – είναι σκληρός ο ανταγωνισμός. Σε αυτήν ακριβώς την δύσκολη αγωνιστικά κατηγορία όμως έρχεται η εκκλησία ενός μικρού χωριού βορειοδυτικά του Ναυπλίου με ένα σπάνιο θαυματουργό accessory στα μπαγκάζια της, το οποίο υπόσχεται να ανατρέψει όλα όσα θεωρούσαμε δεδομένα.

Ο ναός με τον οποίο έχουμε να κάνουμε αυτός των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας στο χωριό Άγιος Αδριανός (Κατσίγκρι). Αντί για τα συνηθισμένα θαυματουργά αντικείμενα που έχουν οι ναοί όμως (όπως οι παντόφλες του Άγιου Σπυρίδωνα), η εκκλησία έχει την άγια τρύπα: Μια κανονική τρύπα στον τοίχο δίπλα από την Ωραία Πύλη, από την οποία περνάνε οι πιστοί.

Κάπως έτσι μοιάζει η κατασκευή:

Το θαύμα φυσικά έχει να κάνει με το να μπεις στην τρύπα της Αγίας Νεκταρίας και του Άγιου Αδριανού (και να περάσεις από μέσα): Το concept είναι ότι υποτίθεται ότι η Θεία Χάρη επιτρέπει σε όλους τους ανθρώπους να περάσουν ανεξάρτητα από το σώμα τους, καθώς όσοι το δοκίμασαν το πέτυχαν. Φυσικά αν τα καταφέρεις να περάσεις από μέσα κερδίζεις ευλογία (από συραγγοειδή).

Αυτή είναι η Άγια Τρύπα, για χάρη της οποίας σκάνε προσκυνητές από όλη την Ελλάδα και κάνει και τις γυναίκες πιο γόνιμες:

Δείτε το βίντεο:

Όπως έχει σημειωθεί ήδη από το κοινό, κερδίζει επάξια τον τίτλο του πρώτου ελληνικού glory hole.

(πηγή)

 

Best of internet