Quantcast
THE STREAM

Συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ εξηγεί γιατί οι πρόσφυγες είναι σκόνη και οι αναρχικοί σκουπίδια, για να μην μπερδεύεστε

Το σεμινάριο καθαριότητας της ημέρας έδωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ


THE NEWSROOM · 26 Αυγούστου 2019

Μία ιδιαίτερα ζουμερή παρουσίαση των σημερινών γεγονότων στα Εξάρχεια έκανε μιλώντας σε εκπομπή του αγαπημένου ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας. Σε περίπτωση που χάσατε το τρένο των εξελίξεων, η ΕΛ.ΑΣ. σήμερα το πρωί συνέχισε την κραταιά παράδοση της εκκένωσης καταλήψεων (και κατεδάφισης, ενίοτε) εν μέσω θέρους (1, 2) ή και μέσα στην άνοιξη, όπως έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αξίζει εδώ να ειπωθεί ότι ο κ. Μπαλάσκας δεν είναι μόνο σκληρός, μπορεί να δείχνει και συναίσθημα αν θέλει:

Ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας κατάφερε να ξεχωρίσει παρ’ όλα αυτά με τον τεχνοϊδεολογικό τρόπο που βλέπει τα πράγματα και τους ανθρώπους. Πιο συγκεκριμένα, ο κ Μπαλάσκας βρήκε μια εξαιρετικά περιγραφική παρομοίωση για να πλέξει το εγκώμιο της αστυνομικής επιχείρησης, για την οποία μίλησε σαν να μιλάει για τη μάχη του Μαραθώνα ή έστω του Κουρσκ: Ο guest του ΣΚΑΪ την χαρακτήρισε ως «αθόρυβη σκούπα που θα ρουφήξει τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια».

Πιο συγκεκριμένα, είπε το εξής:

«Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας.»

Παρότι έχουμε συνηθίσει από αβανταδόρικες δηλώσεις από εκπροσώπους των αστυνομικών, όπως το ήδη κλασικό «αυτή είναι η διαδικασία κι άμα σας αρέσει» του Δημοσθένη Πάκου για την υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου, ο κ. Μπαλάσκας κατάφερε να ξεπεράσει τα μέχρι τώρα ρεκόρ. Ένα από τα αποτελέσματα αυτής της επιτυχίας ήταν να προβληματίσει τους δύο δημοσιογράφους, οι οποίοι του ζήτησαν να ξεκαθαρίσει πως δεν αποκαλεί «σκουπίδια» τους ανθρώπους.

Έτσι, του έκαναν την εξής ερώτηση, σε ένα σκέλος ο καθένας:

« – Με την παρομοίωση σκουπίδια εννοείται την παραβατικότητα και τα φαινόμενα ανομίας;»

« – “Όχι τους ανθρώπους;»

Εκεί ο κ. Μπαλάσκας όμως έδειξε πως έχει σταθερές αξίες και απόψεις και δεν πήρε την πάσα που του δόθηκε για να υποχωρήσει σαν κιοτής. Αντιθέτως, εξήγησε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς οι άνθρωποι για τους οποίους μιλάει χωρίζονται σε δύο κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι μεν ακριβώς άνθρωποι, όμως δεν είναι και σκουπίδια. Είναι σκόνη και μπορεί να ενοχλούν, αλλά δεν προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία στις αρχές. Κανονικά σκουπίδια είναι οι ιδεολόγοι αναρχοαριστεροί που βρίσκονται στις άλλες καταλήψεις στα Εξάρχεια, οι οποίοι είναι ιδιαίτεροι άνθρωποι  και λογικά θα αντιμετωπιστούν και ανάλογα. Όπως είπε:

«Βεβαίως δεν εννοούμε τους ανθρώπους που αποτελούν μία σκόνη που μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα αλλά δεν έχει καίριο για τα Εξάρχεια, εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι, τότε θα έχει μπορεί δημοσιογραφικό ψωμί που θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε και εδώ.»

Για την ακρίβεια, ο συνδικαλιστής προανήγγειλε ότι θα έχουμε κι άλλα δημοσιογραφικά θεματάκια στο μέλλον. Δείτε το βίντεο:

Τέτοια εμμονή με την καθαριότητα πάντως δεν έχουμε ξαναδεί, λογικά ο κ. Μπαλάσκας πίνει κάθε πρωί φρέντο μέτριο με χλωρίνη για να στανιάρει.

 

Best of internet