Quantcast
THE STREAM

Τις πρώτες δύο άδειες για ψυχαγωγική χρήση κόκας χάρισε δικαστήριο στο Μεξικό

Δε χρειάζεται να νομιμοποιήσεις την φαρμακευτική χρήση της κόκας αν περάσεις απευθείας στην νομιμοποίηση της ψυχαγωγικής χρήσης


THE NEWSROOM · 21 Αυγούστου 2019

Νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους, μέχρι κι εδώ θα έχουμε. Νομιμοποίηση της κάνναβης για λόγους ψυχαγωγίας ίσως αργεί λίγο, αλλά υπάρχει σε πολλά μέρη στον κόσμο και γενικά δεν είναι κάτι εξωφρενικό. Ένας δικαστής στο Μεξικό αποφάσισε όμως να το πάει ένα βήμα και παραπάνω και παραχώρησε σε δύο άτομα το δικαίωμα να ψυχαγωγούνται με κόκες, στην πρώτη σχετική απόφαση του είδους της.

Όπως διευκρινίζει η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την υπέρ της νομιμοποίησης οργάνωση Mexico United Against Crime (MUCD), οι δύο τυχεροί θα μπορούν να την κατέχουν, να την μεταφέρουν και να την χρησιμοποιούν, αλλά όχι να την πουλάνε. Η οργάνωση, η οποία θέλει να σταματήσει τον Πόλεμο ενάντια στα Ναρκωτικά που ταλανίζει τη χώρα, χαρακτήρισε την απόφαση ως ιστορικό βήμα, αν και θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από ανώτατο δικαστήριο για να εφαρμοστεί και ακόμη και αν εγκριθεί από τους δικαστές, θα ισχύει μόνο για τα δύο άτομα που αφορά.

Ο δε φορέας υγείας της χώρας, Cofepris, έχει σκοπό να μπλοκάρει την απόφαση. Πάντως το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έχει ήδη εγκρίνει το δικαίωμα για ψυχαγωγική χρήση της μαριχουάνας σε αρκετές περιπτώσεις, ενώ και ο νέος κεντροαριστερός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει υποσχεθεί ριζικές αλλαγές στο πως το Μεξικό θα χειριστεί το θέμα των ναρκωτικών, με την νομιμοποίηση κάποιων ναρκωτικών και την κατάργηση των συλλήψεων των χρηστών να είναι περιλαμβάνονται σε αυτά τα μέτρα.

Αυτά τα εναλλακτικά μέτρα δεν ακούγονται τόσο εξωφρενικά πια, δεδομένου του ότι η βία ανάμεσα στα καρτέλ φαίνεται ασταμάτητη. Σε μια στατιστική που κάνει το Narcos να φαίνεται Μικρό μου Πόνυ, το Μεξικό είχε πέρσι 33.341 ανθρωποκτονίες που σχετίζονται με ναρκωτικά, 15% περισσότερες από το 2017.

Αν πάλι δε δουλέψουν είναι ήδη μια βδομάδα στο Μεξικό ο Σπαλιάρας να κάνει τον πράκτορα της CIA, θα καθαρίσει αυτός.

(πηγή)

 

Best of internet