Quantcast
THE STREAM

Τουρίστες μπαίνουν στην απαγορευμένη ζώνη του Τσέρνομπιλ, κερδίζουν μια σύλληψη και 3.6 Ρέντγκεν

Ένα σεμινάριο στο πως να αποκτήσεις μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία και να λάμπεις στο σκοτάδι με μία μόνο κίνηση


THE NEWSROOM · 20 Αυγούστου 2019

Είναι απαιτητική η ζωή στη σημερινή εποχή του Ίντερνετ, του Netflix και του Instagram αγαπητές φίλες και φίλοι. Κάποτε πήγαινε κανείς ως την Αντίπαρο και μπορούσε να πουλάει μούρη για τον εναλλακτικό προορισμό στους φίλους του, όμως την σήμερον ημέρα, οι ινφλουένσερς αναγκάζονται να πηδήξουν μέχρι και σε λίμνες γεμάτες τοξικά απόβλητα για να βγάλουν κανέναν follower – οι προορισμοί και οι δραστηριότητες που πρέπει να τιμήσει κανείς για να γίνει φίρμα έχουν ανέβει επικίνδυνα.

Κι όταν λέμε επικίνδυνα το εννοούμε. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η σημασία του Netflix (πέρα από το Ίντερνετ ευρύτερα που έκανε γνωστό το κάθε θεαματικό σποτ από την ορεινή Κορινθία μέχρι την έρημο Γκόμπι), το οποίο μας λάνσαρε το ραδιενεργό megahit που λέγεται Chernobyl. Όπως καταλαβαίνετε, το έτσι κι αλλιώς μυστηριώδες μέρος έγινε ακόμη πιο ποθητό για πολύ κόσμο μετά τη σειρά της HBO (και τα άπειρα memes που γέννησε): Από απεγνωσμένους για Ρέντγκεν ινφλουένσερς μέχρι απλούς, μπανάλ περίεργους.

Κάποιοι από τους οποίους νιώθουν αρκετή βαρεμάρα ή ανάγκη στη ζωή τους ώστε να μπουν και στην απαγορευμένη ζώνη γύρω από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα. Ένα τέτοιο τρελό παρεάκι 17 ατόμων συνελήφθη πριν λίγες μέρες από την Ουκρανική Αστυνομία όταν βρέθηκε να περιφέρεται σε διάφορα μέρη με τη συνοδεία τουριστικού οδηγού: Πιο συγκεκριμένα, ήταν τρεις Γάλλοι τουρίστες, ενώ οι υπόλοιποι ήταν Ουκρανοί από 18 ως 42 ετών. Οι πιθανώς πράσινοι στο σκοτάδι πλέον τουρίστες μπήκαν παράνομα στην πόλη Πρίπιατ, στα χωριά Λιουμπιάνκα και Μπίτσκι αλλά και στην στρατιωτική εγκατάσταση Chernobyl-2 η οποία όμως είναι μια παρατημένη Σοβιετική βάση ραντάρ.

Το παρεάκι πάντως θα τη βγάλει αρκετά εύκολα καθαρή, καθώς τα πρόστιμα που προβλέπει η σχετική νομοθεσία κυμαίνονται από τα 12 μέχρι τα 18 ευρώ . Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι η πρόσβαση είναι απαγορευμένη, η μολυσμένη από ραδιενέργεια περιοχή είναι μια post-apocalyptic Σαντορίνη: Σύμφωνα με γνώστες της κατάστασης, πέρσι την επισκέφτηκαν (παράνομα μεν, αλλά με τουριστικά γκρουπ δε) 75000 άτομα, τα οποία φέτος μπορεί να φτάσουν τα 100000, ενώ καμιά φορά έχει τόσο κόσμο που το Πρίπιατ δε μπορεί καν να παίξει το ρόλο του ως πόλη φάντασμα.

Πάντως αφού έχουν ξεκινήσει τα ταξίδια για εκεί, εμείς περιμένουμε καρτερικά να γίνει πραγματικότητα αυτό:

(πηγή)

 

Best of internet