Quantcast
THE STREAM

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πήγαν να μπουζουριάσουν την ψυχίατρο που εφημέρευε σε ψυχιατρική κλινική

Η συγκεκριμένη έκρηξη ψυχραιμίας προέκυψε όταν η γιατρός ζήτησε από τους αστυνομικούς να μην οπλοφορούν μέσα στην κλινική


THE NEWSROOM · 19 Αυγούστου 2019

Άλλη μια δωρεάν επίδειξη ψυχραιμίας (καουμπόικου τύπου) μας χάρισε η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με καταγγελία της ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών της χώρας (ΟΕΝΓΕ – Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας). Το περιστατικό αφορά ένα παρολίγον μπουζούριασμα της εφημερεύοντος γιατρού στο Θριάσιο Νοσοκομείο, επειδή είχε το θράσος να πει σε αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ. να μην κουβαλάει το σιδερικό του μέσα στην Ψυχιατρική Κλινική του νοσοκομείου.

Το σκηνικό έλαβε χώρα το Σάββατο 17 Αυγούστου και ένας από τους πρωταγωνιστές ήταν η ψυχίατρος Αφροδίτη Ρέντζιου, η οποία είναι και πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και εφημέρευε εκείνη τη μέρα. Οι μπελάδες για την ψυχίατρο ξεκίνησαν όταν ζήτησε από τους αστυνομικούς – φρουρούς ενός ασθενούς κρατούμενου να μην οπλοφορούν μέσα στην κλινική, καθώς εκεί βρίσκονταν άλλοι 30 ασθενείς.

Η παρατήρηση της δεν έπεσε από το πουθενά αλλά επιβάλλεται από την σχετική νομοθεσία (ΠΔ 215/2006 – ΦΕΚ 217/Α’/12.10.2006), η οποία προβλέπει οι αστυνομικοί φρουροί κρατουμένων ασθενών να μπαίνουν άοπλοι σε ειδικές μονάδες (τέτοιες είναι και οι ψυχιατρικές πτέρυγες). Πρόσφατα μάλιστα συνέβη κι ένα τραγικό περιστατικό στο νοσοκομείο του Ρίου, όταν ένας 28χρονος ασθενής άρπαξε το υπηρεσιακό όπλο του συνοδού του αστυνομικού και αυτοκτόνησε.

Όλα αυτά ήταν ψιλά γράμματα προφανώς για τα άγρυπνα ροτβάιλερ της ΕΛ.ΑΣ., με τον ένα αστυνομικό να απαντάει με το μεγαλοπρεπές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» και το πιο μπανάλ «δώσε μου τα στοιχεία σου». Το πράγμα δεν έμεινε εκεί – οι αστυνομικοί φώναξαν ως ενισχύσεις 5 ένστολους από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για να συλλάβουν τη γιατρό που εφημέρευε επειδή δεν έδωσε στοιχεία στον συνάδελφο τους, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι φώναζαν «περάστε της χειροπέδες τώρα», υπακούοντας προφανώς στον άτυπο κώδικα για το πως φέρεσαι σε μια ψυχιατρική κλινική.

Τελικά για να μην τη σύρουν στο τμήμα χρειάστηκε να παρέμβει ο ίδιος ο διευθυντής του νοσοκομείου. Για κάποιο περίεργο λόγο η ΓΑΔΑ αποφάσισε να ενδώσει στις ανοησίες της πολιτικής ορθότητας σχετικά με το περιστατικό, καθώς δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξεταστούν πλήρως οι συνθήκες του περιστατικού.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

«Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τραμπούκικη, αυταρχική συμπεριφορά αστυνομικών φρουρών και ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ ενάντια στη συνάδελφο ψυχίατρο και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέτζιου.

Το Σάββατο 17 Αυγούστου η εφημερεύουσα συνάδελφος ζήτησε από αστυνομικό φρουρό κρατούμενου ασθενούς να μην οπλοφορεί μέσα στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου νοσοκομείου στην οποία νοσηλεύονται 34 ασθενείς, γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών. Όπως η σχετική νομοθεσία (ΠΔ 215/2006 – ΦΕΚ 217/Α’/12.10.2006) προβλέπει , οι αστυνομικοί φρουροί κρατουμένων ασθενών πρέπει να εισέρχονται άοπλοι σε ειδικές μονάδες (όπως αυτονόητα είναι οι ψυχιατρικές πτέρυγες). Είναι άλλωστε νωπό το περιστατικό που συνέβη στη γενική εφημερία του νοσοκομείου του Ρίου, όταν 28χρονος ασθενής άρπαξε το όπλο από τον αστυνομικό που τον συνόδευε και αυτοκτόνησε.

[…]

Σε κάθε περίπτωση, η “επιχείρηση” σύλληψης της ιατρού αποτελεί ακραία περίπτωση αστυνομικής αυθαιρεσίας και υπέρβασης καθήκοντος .Αυτό το απαράδεκτο συμβάν δεν είναι μεμονωμένο. Έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν παρόμοιες πρακτικές αστυνομικών που απειλούν συναδέλφους, παρεμβαίνουν στο έργο τους, τους εξαναγκάζουν να εξετάσουν ασθενείς παρουσία ενστόλων.

Τέτοιες βαθιά αντιδραστικές μέθοδοι δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες.»

[break height=50

Αν νομίζατε ότι αυτό θα περάσει έτσι πάντως, είστε βαθιά νυχτωμένοι. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής έχει ήδη βγάλει δικιά της ανακοίνωση για το περιστατικό, όπου ζητά να κοπούν τα παιχνίδια σε βάρος των αστυνομικών και πιθανώς να μπορούν να μπαίνουν με τα μπαζούκα στο νοσοκομείο για λόγους ασφαλείας:

«Ο μόνος αρμόδιος και υπεύθυνος για την φύλαξη κρατουμένων ασθενών είναι ο αστυνομικός που έχει διαταχθεί από την υπηρεσία του για το σκοπό αυτό και ουδείς έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στο έργο του καθώς τούτο εγκυμονεί κίνδυνους τόσο για τους υπόλοιπους ασθενείς, όσο για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο και φυσικά και για τον ίδιο. Η παρέμβαση της ιατρού κ. Αφροδίτης ΡΕΝΤΖΙΟΥ προέδρου της ΟΕΓΝΕ και πρώην υποψήφιας ευρωβουλευτή με το Κ.Κ.Ε, για τον αφοπλισμό του αστυνομικού δεν ήταν μόνο ατυχής αλλά και επικίνδυνη αν και φυσικά δεν αναμένουμε να έχει γνώσεις σε θέματα ασφάλειας.

Τώρα εάν κάποιοι πιστεύουν ότι με τις ‘’προοδευτικές τους ευαισθησίες’’ θα φιλοτεχνήσουν συνδικαλιστικό και πολιτικό προφίλ και θα χτίσουν καριέρα στην πλάτη των αστυνομικών  έκαναν λάθος και λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Και κάτι ακόμη πιο ψύχραιμο:

«Όσο αφορά τα περί τραμπουκικής, αυταρχικής συμπεριφοράς, απειλών , τα περί σημερινής και προηγούμενης κυβέρνησης, τα περί απεργιών και διαδηλώσεων δεν μας αφορούν και δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική, ενδιαφέρον όμως έχει  πιστεύουμε η ιατρική ανίχνευση και αξιολόγηση της ανακοίνωσης της ΟΕΓΝΕ από την συγκεκριμένη κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου.»

Μάλλον την επόμενη φορά θα πάνε με πέντε διμοιρίες ΜΑΤ, όλους τους Μαύρους Πάνθηρες (όχι τους μαρξιστές) και ελικόπτερο, έτσι για τη φάση.

(πηγή)

 

 

Best of internet