Quantcast
THE STREAM

Με μια τελευταία κατάρα στους γκέι μας αποχαιρέτησε πριν φύγει ο Αμβρόσιος

Ο αγαπημένος μας παππούλης φεύγει από το πόστο του μετά από 41 χρόνια χωρίς να μετανιώσει για τίποτε, φυσικά


THE NEWSROOM · 19 Αυγούστου 2019

Στερνό αποχαιρετισμό από το πόστο που τόσο αγάπησε και αγαπήθηκε έδωσε χτες ο αγαπημένος μας παππούλης της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αμβρόσιος Καλαβρύτων. Ο Γέρων (Α)παΐσιος είχε διαρρεύσει εδώ και μέρες ότι θα αφήσει το πόστο του επειδή κουράστηκε από τις τόσες δεκαετίες hate, σύμφωνα με τοπικά μέσα, όμως ένα τέτοιο πιστόλι δεν μαθαίνεται έτσι απλά: Ο Αμβρόσιος περίμενε να υπογράψει την παραίτησή του στις 17 Αυγούστου για να το ανακοινώσει χτες Κυριακή 18 Αυγούστου για να το ανακοινώσει επίσημα.

Να σημειωθεί ότι τα 41 χρονάκια του Αμβρόσιου στη θεσούλα του αλλά και η πρόσφατη καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό για ρητορική μίσους (ίσως ο ο πρώτος Έλληνας μητροπολίτης που πετυχαίνει κάτι τέτοιο) τιμήθηκαν με τον πρέποντα τρόπο, καθώς στην εκκλησία που ανακοίνωσε την παραίτησή του βρέθηκαν ο παλιός και ο νέος δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος, ένας πρώην βουλευτής και νομάρχης, ένας δημοτικός σύμβουλος, ένας καθηγητής Ιατρικής και κάμποσοι ακόμη.

Δείτε το βίντεο με τον αποχαιρετισμό του:

Προφανώς σε όλους αυτούς θα λείψουν προκαταβολικά οι ήδη θρυλικές του δηλώσεις για μια μεγάλη σειρά θεμάτων. Από love για Χρυσή Αυγή:

«Εγράψαμε παλαιότερα, ότι εάν η Χρυσή Αυγή διορθώσει μερικές ιδεολογικές τοποθετήσεις της και εάν επίσης διορθώσει μερικές περιπτώσεις ακραίας συμπεριφοράς ωρισμένων τουλάχιστον Μελών της, θα μπορούσε να αναδειχθεί η “γλυκειά ελπίδα” στους δυσχειμέρους τούτους καιρούς, τους οποίους διερχόμεθα!»

Φασισμό:

«Εγώ δεν δήλωσα ποτέ φασίστας, ούτε συμπεριφέρθηκα φασιστικά. Είπα πως προτιμώ να με λένε φασίστα παρά κατσαπλιά, παρά προδότη, παρά άθεο, παρά συμμορίτη.»

Kαι Ελεύθερη Ώρα:

«Ο κ. Τσίπρας αποσιωπά τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, και μας καλεί ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ή και ………ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΑΣ!Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ (βλ. φ. της 5ης Ιουνίου) έγραψε τα εξής σπουδαία λόγια:

«Στις Ευροεκλογές της Κυριακής ο Λαός τιμώρησε τον πολέμιο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Πίστης και τον υβριστή του»!»

Μέχρι hate για τη γιόγκα:

«Στα Δημόσια Σχολεία τώρα πια διδάσκονται νέα μαθήματα, όπως η ΓΙΟΓΚΑ, η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ κλπ.»

Και φυσικά το πολυετές αφιέρωμά του στους γκέι, οι οποίοι αποτελούν το φετίχ του γλυκού παππούλη, με μερικές από τις δηλώσεις να έχουν ειπωθεί μέσα σε δικαστήριο:

«Δε με ενδιαφέρει αν το κείμενό μου θα μπορούσε να προκαλέσει πράξη μισαλλοδοξίας εις βάρος των ομοφυλοφίλων… Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όχι όμως να προκαλούν. Αυτό μας υποχρεώνει (όταν προκαλούν) να σκληραίνουμε τη στάση μας… Το “Φτύστε τους” αποτελεί τον πιο επιεική τρόπο του Χριστιανικού λόγου»

«η Γερμανία έχει νόμιμη την κτηνοβασία. Θα την κάνουμε κι εμείς;»

[Για ένα άτομο που ντύθηκε παπάς σε ένα Pride (υπήρχε και φωτογραφία)]: «Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρήσιμοποιουσα να ξεμπερδεύουμε».«Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι παιδιά του θεού. Γίνονται δεκτά μόνο αν μετανοήσουν.»

«Όλους αυτούς ο θεός τους σιχαίνεται.»

«Ο νόμος που έκανε η πολιτεία για την αναγνώριση της ομοφυλοφιλίας είναι λάθος με βάση τον νόμο του θεού.»

«εγώ μιλάω για αυτούς που είναι στην εκκλησία. Οι άλλοι δεν με απασχολούν. Να τα βρουν με το διάολο. Να πάνε να χαθούν.»

«Αν ήμουν γιατρός και μιλούσα για τη σύφιλη και έλεγα να μην τους πλησιάζουν, θα μου έκαναν μήνυση.»

«το θέμα μου είναι η ομοφυλοφιλία. Που αγγίζει έμμεσα τους ομοφυλόφιλους. Αυτοί έχουν το πρόβλημα. Το “φτύστε τους” ήταν μεταφορικό, δηλαδή περιφρονήστε τους.»

«Αν παρόμοια φρασεολογία χρησιμοποιούσαν οι ναζί, τότε μπράβο.»

Για την ακρίβεια, μέχρι την τελευταία στιγμή τους γκέι σκέφτεται ο Αμβρόσιος. Σε αυτούς αναφέρθηκε ξανά μιλώντας στον ΑΝΤ1, όπου φυσικά είπε ότι δεν έχει μετανιώσει για τίποτα και ότι η καταδίκη του θα μπει στο ράφι με τρόπαια, ως παράσημο:

«Δεν έχω κάνει κάτι που να έχω μετανιώσει.

Το ευαγγέλιο είναι νόμος της ζωής μας, είναι ο νόμος του Θεού. Το Ευαγγέλιο καταδικάζει την ανώμαλη σχέση, σαφώς και κατηγορηματικώς. Όταν ο δούλος του θεού και ο υπηρέτης του νόμου του θεού εξαγγέλλει τις αλήθειες του ευαγγελίου δεν κάνει κάτι για το οποίο μπορεί να κατηγορηθεί.»

Δείτε το βίντεο:

Πάντως αν θέλετε τη γνώμη μας ο Αμβρόσιος μάλλον παραιτείται επειδή δεν αντέχει τον ανταγωνισμό με τον μητροπολίτη από την Κύπρο που συγχωρεί τους serial killers, η αλήθεια είναι ότι έχει ανέβει το επίπεδο τελευταία.

 

 

Best of internet