Quantcast
THE STREAM

Η νέα Call of Duty ομάδα της ΕΛΑΣ θα λέγεται Μαύροι Πάνθηρες, γιατί το Ροζ Πάνθηρες ήταν πιασμένο

Η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε στράφηκε προς το σινεμά για να βαφτίσει τους αστυνομικούς με τα πολλά γκάνια που θα φυλάνε το Μετρό


THE NEWSROOM · 31 Ιουλίου 2019

Όταν γράφαμε στο παρελθόν, ήταν φανερό ότι παρότι η Ελληνική Αστυνομία είναι ήδη αρκετά busy με το να επιβάλλει το νόμο και την τάξη στη χώρα, μπορεί να έχει το βλέμμα της στραμμένο προς το Χόλιγουντ. Ή έστω προς το Μπόλιγουντ, όπως αποδείχθηκε από το σποτάκι για την οδική ασφάλεια το Πάσχα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, δεν μας προκαλεί καμία έκπληξη το ότι το Χόλιγουντ συνεχίζει να επηρεάζει την ΕΛ.ΑΣ. ακόμα και σε ό,τι αφορά τις επιχειρησιακές της επιλογές στην εποχή του Ντέρτι Μιχάλη (κατά το Dirty Harry) Χρυσοχοΐδη. Γιατί είναι σαφώς το Χόλιγουντ και πιο συγκεκριμένα το σύμπαν της Marvel που έδωσε έμπνευση στην ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας (εκτός κι αν έχουν κάποιον με έφεση στη ζωολογία), για να λανσάρει μια νέα μονάδα με όνομα «Μαύροι Πάνθηρες», η οποία θα φυλάει (και) το Μετρό.

Ναι κυρίες και κύριοι, αυτό είναι το καθόλου γραφικό όνομα της νέας αστυνομικής μονάδας η οποία θα περιφέρεται στον υπόγειο σιδηρόδρομο για να τρομάξει με τα γκάνια της τους επίδοξους κακούς, καθώς θα είναι βαριά οπλισμένη. Το «μαύρο» του ονόματος προκύπτει από τα μαύρα ρούχα που θα φοράνε για να είναι πιο τρομαχτικοί, ενώ το πάνθηρες έχει διάφορες ερμηνείες: Μπορεί να είναι Πανιώνιοι, να προτιμούν την άμμο για να κάνουν την ανάγκη τους ή απλά να ακουγόταν πιο αστυνομοπρεπές από το «Μαύρες Καλλονές».

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης προφανώς σκέφτεται να εντάξει τους κομάντος (οι οποίοι είναι προς το παρόν 25 σε 4 ομάδες, αλλά αναμένεται να γίνουν διπλάσιοι) και στα πλάνα της κυβέρνησης για τον τουρισμό, καθώς οι Πάνθηρες θα περιφέρονται πεζοί και με βανάκια και στα υπέργεια τουριστικά σποτ του κέντρου. Τα πιο hot σημεία θα είναι τα εξής, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος:

«Πεζόδρομος Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μουσείο Ακρόπολης, Λόφος Φιλοπάππου, Παναθηναϊκό Στάδιο, Στύλοι Ολυμπίου Διός, Πλατεία Συντάγματος, Μνημείο Αγνωστου Στρατιώτη, Ερμού-Καπνικαρέα, Πλατεία Μοναστηρακίου.»

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι οι Μαύροι Πάνθηρες δεν είναι οι πρώτοι αστυνομικοί με γκάνια που έβγαλε η κυβέρνηση της ΝΔ στο κέντρο. Έχουν προηγηθεί κι άλλοι πάνοπλοι αστυνομικοί, οι οποίοι έκλεψαν την παράσταση τόσο για τo Call of Duty στυλ τους όσο και για τα χίπστερ μουστάκια τους:

Από σήμερα κομάντο της ΕΛΑΣ σε τουριστικά σημεία στο κέντρο

Από σήμερα κομάντο της ΕΛΑΣ σε τουριστικά σημεία στο κέντρο https://buff.ly/2YWTBc8

Gepostet von SKAI.gr am Donnerstag, 18. Juli 2019

Είναι φανερό πάντως ότι καλώς διαγράφηκε ο Χρυσοχοΐδης από το ΚΙΝΑΛ, το παλιό ΠΑΣΟΚ (το ορθόδοξο) θα είχε φτιάξει πολιτοφυλακή με το στυλ των μόνων σημαντικών Μαύρων Πανθήρων:

Το Ίντερνετ φυσικά κάτι είχε να πει για το ζήτημα:

Gepostet von Giwrgos Tsagko am Mittwoch, 31. Juli 2019

Αν μη τι άλλο είναι κινηματογραφική η ζωούλα μας, δεν έχουμε παράπονο.

 

Best of internet