Quantcast
THE STREAM

«Να νιώθουν αποβράσματα οι τζαμπατζήδες στο Μετρό» δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής, Γ’ του ονόματος του

Μία ιδιαίτερα ψύχραιμη τοποθέτηση έκανε για το ζήτημα όσων δεν πληρώνουν εισιτήρια στο Μετρό ο νέος υπουργός Μεταφορών


THE NEWSROOM · 31 Ιουλίου 2019

Δεν ξέρουμε αν το θυμάστε, αλλά υπάρχει και τρίτος Κώστας Καραμανλής μετά τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Ταβερνάρχη Κωστάκη Καραμανλή. Αυτό που διαφοροποιεί τον συγκεκριμένο Κώστα Καραμανλή, ο οποίος εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Σερρών, είναι πως παρά το βαρύτατο βιογραφικό που είναι το επώνυμό του μόλις τώρα έπιασε μια ταπεινή θέση υπουργού – αν και σίγουρα ελπίζει πως θα ξεπεράσει τον πατέρα του Αχιλλέα Καραμανλή, ο οποίος ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

Anyway ο Κώστας που μας απασχολεί σε αυτό το άρθρο έχει περάσει στο δεύτερό του στάδιο ανάπτυξης (σαν τα Πόκεμον) και είναι τώρα υπουργός Υποδομών και Μεταφορών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τη μεριά μας υποθέτουμε πως ο κύριος Καραμανλής τοποθετήθηκε εκεί πέρα για να εκπαιδευτεί διεξοδικά στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς λίγες μέρες πριν είχε φωτογραφηθεί να οδηγεί χωρίς ζώνη παρεάκι με την ευρωβουλευτή της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Το πιο συγκινητικό είναι ότι έχουν βάλει και τα κλιψάκια για να μην τους ενοχλεί ο γνωστός σπαστικός ήχος:

Anyway, ο νέος Κώστας Καραμανλής έχει πάρει ζεστά τα νέα του καθήκοντα και έσπευσε να μιλήσει γι’αυτά στον πάντοτε αξιαγάπητο Άρη Πορτοσάλτε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (όπου πρόσφατα ο Άρης είχε πρωταγωνιστήσει σε μια άλλη επική συζήτηση με άρωμα Γαλλίας και μπάφου). Η συζήτηση πήγε αρκετά νωρίς στο μείζον ζήτημα του κόσμου που δεν πληρώνει εισιτήριο και ως γνωστόν φέρνει τα μνημόνια στη χώρα μαζί με όσους αγοράζουν τυρόπιτα χωρίς απόδειξη.

Εκεί που τα λέγανε λοιπόν, ο κ. Καραμανλής αποφάσισε να κάνει λίγο escalate τη φάση για να βοηθήσει το κοινό στην προσπάθεια αυτοβελτίωσης που κάνει. Έτσι, δήλωσε ότι το θέμα δεν λύνεται μόνο με το να μαστιγώνουμε δημόσια τους παραβάτες ή κάτι τέτοιο, αλλά πρέπει να έχουν και οι ίδιοι τύψεις και πιο συγκεκριμένα, να νιώθουν «αποβράσματα της κοινωνίας».

Έτσι είναι κυρίες και κύριοι, ένας άριστος οφείλει να μην μασάει τα λόγια του και να μιλάει καμιά φορά και σαν τον (επίσης άριστο) αστυνόμο Θεοχάρη:

Αυτό ήταν το ακριβές απόσπασμα:

«Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και την Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες. Το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τσάμπα στο Μετρό.»

Ακούστε το ηχητικό:

Αφού το ξεκίνησε σε φάση Θεοχάρης πάντως εμείς περιμένουμε να τον δούμε να σπάει τζάμια του Μετρό όταν οι τζαμπατζήδες δε θα βελτιωθούν:

Best of internet