Quantcast
THE STREAM

Ελεύθερος είναι από χτες ο Κορκονέας, επειδή όταν το κράτος μας θέλει, μπορεί

Ούτε ένα 24ωρο δεν χρειάστηκε μέχρι η νέα απόφαση του δικαστηρίου και ο δολοφόνος του Αλέξη Γρηγορόπουλο να βρεθεί εκτός φυλακής


THE NEWSROOM · 31 Ιουλίου 2019

Δεν τα κατάφερε τελικά η (αθάνατη) ελληνική γραφειοκρατία να καθυστερήσει το θεάρεστο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης στην περίπτωση του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Κάπου ένα 24ωρο μετά την νέα καταδίκη του από το δικαστήριο της Λαμίας, η οποία όμως έφερε μαζί της ένα ζουμερό δώρο ως προς την ποινή που επέβαλλε, ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ τον Αλέξη Γρηγορόπουλο είναι ελεύθερος, καθώς αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Δομοκού όπου κρατούνταν.

Η αποφυλάκιση του θεωρούνταν ειδικά εξαιρετικά πιθανή μετά την δευτεροβάθμια απόφαση της Δευτέρας, η οποία αντικατέστησε την πρωτόδικη ισόβια κάθειρξη με μία κάθειρξη 13 ετών, με τους δικαστές του Εφετείου να αξιοποιούν το νέο πλαίσιο ποινών που τους έδωσε ο νέος Ποινικός Κώδικας. Δεδομένου του ότι ο Κορκονέας είχε ήδη παραμείνει 10 πραγματικά χρόνια στη φυλακή (όπου είχε εργαστεί κιόλας, το οποίο προσμετράται θετικά), ήταν βέβαιο πως δε θα έμενε πολύ στο κελί του.

Το ελληνικό κράτος μπορεί να ξεπεράσει τον εαυτό του καμιά φορά όταν είναι να εξυπηρετηθεί ένας άνθρωπος: Σύμφωνα με το One Channel, το οποίο επικοινώνησε με τον συνήγορο του Κορκονέα, το πράγμα θα γινόταν άμεσα και χωρίς να χρειαστεί καν αίτηση – το μόνο που έπρεπε να συμβεί ήταν να φτάσει η απόφαση στις φυλακές.

Εδώ είναι τα χαρμόσυνα νέα:

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ κρίσιμη λεπτομέρεια ήταν η αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου πρότερου βίου, καθώς όντως είναι σημαντικό να προσμετρηθεί ότι ένας εργαζόμενος του νόμου και της τάξης είχε καθαρό ποινικό μητρώο και ότι δεν είχε δώσει άλλα δικαιώματα πριν πυροβολήσει ένα 15χρονο. Δεν είναι ακόμη 100% βέβαιο ότι η υπόθεση έχει λήξει οριστικά, καθώς οι δικηγόροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Ζωή Κωνσταντοπούλου έχουν δηλώσει ότι θα καταθέσουν αίτηση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την αναίρεση της απόφασης.

Αυτό που αξίζει σίγουρα να θυμόμαστε ότι όποτε θέλει το ευλογημένο κράτος μας και η δικαιοσύνη του, και έλεος μπορεί να δείξει, και να ξεπετάξει κάθε είδους γραφειοκρατία.

(πηγή)

Best of internet