Quantcast
THE STREAM

H ΝΔ έκανε τον υποψήφιο του Ποταμιού με το καφάσι γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού

Ο ίσως πιο «Ποτάμι» υποψήφιος βουλευτής σε ένα έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά απολαυστικό κόμμα είναι ο εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη


THE NEWSROOM · 29 Ιουλίου 2019

Πραγματικά ξεχωριστό ταλέντο στο να εντοπίζει υποψήφιους συνεργάτες έχει επιδείξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, αν κρίνουμε από τους διορισμούς των γενικών γραμματέων της Προεδρίας της Κυβέρνησης που ανακοίνωσε χτες. Οι τρεις εκλεκτοί σωματοφύλακες του καταγάλανου (αν και πιθανώς όχι ακριβώς τυχερού) πρωθυπουργού είναι η Γενική Γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοΐζου, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών, Θανάσης Κοντογεώργης και ο Γενικός Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Αν αισθάνεστε κάποιο καμπανάκι να χτυπάει, είναι για καλό λόγο. Μιλάμε φυσικά για τον νέο γενικό γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη. Αυτόν εδώ δηλαδή:

Κάτι σας λέει φυσιογνωμικά αυτό το επαρκώς χιπστερικό μουστάκι έτσι, έτσι; Ας ρίξουμε μια ματιά στο βιογραφικό του, ή μάλλον στο επίμαχο σημείο του βιογραφικού του:

«Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του Πολιτικού Σχεδιασμού στο Ποτάμι, ήταν επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος στις Ευρωεκλογές του 2014, ενώ στις βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 κατετάγη δεύτερος σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών. Αποχώρησε από το κόμμα το 2016.»

Ακόμη κι αυτό όμως, δεν είναι αρκετό. Ο Νικόλας της καρδιάς μας δεν ήταν απλώς ένα στέλεχος του κόμματος – installation του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο αναπαύεται πλέον σε κάποιον τόπο χλοερό μέσω μεθόδων πράσινης ανάπτυξης, αλλά είχε καταφέρει να μπει μέχρι και στη λίστα με τους επίλεκτους ποταμίσιους υποψήφιους που είχαμε συγκροτήσει για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Και το κατόρθωσε με το καφάσι του αυτό, αγαπητές φίλες και φίλοι, όπως άλλοι πετυχαίνουν με το σπαθί τους. Τώρα λογικά θυμηθήκατε τον θρυλικό ιππότη του Σταύρου στην Α’ Αθηνών, ο οποίος απομάκρυνε γενναία ένα καφάσι (η γνωστή μέθοδος για καβάτζωμα θέσης πάρκινγκ), προκειμένου να μας πείσει ότι το Κόμμα του είναι έτοιμο και για τα ψηλά και για τα χαμηλά:

Η αλήθεια είναι ότι ήταν κρίμα να μην αποκατασταθεί αυτή η ψυχούλα με κάποιον τρόπο με τόσο εφευρετικό σποτάκι. Αξίζει να σημειώσουμε κι ένα άλλο σημείο του πλούσιου κατά τα άλλα βιογραφικού του:

«Έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ+ ατόμων, και έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με αντικείμενο την κοινωνική ένταξη ευάλωτων πληθυσμών, και τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.»

Φανταζόμαστε τις υπέροχες συζητήσεις που θα κάνει για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ ατόμων με τον Μάκη Βορίδη, τον Θάνο Πλεύρη και τον Άδωνι Γεωργιάδη, υπάρχει σίγουρα μεγάλο potential σε αυτή την κατεύθυνση.

Best of internet