Quantcast
THE STREAM

Άκυρο στην ενοικίαση καβατζών για ελεύθερο έριξε η δήμαρχος της Γαύδου

Ίσως η πρώτη φορά που δήμαρχος της χώρας αναφέρει τη λέξη «καβάτζες» και δεν είναι καν για να κάτσει με τη νεολαία


THE NEWSROOM · 25 Ιουλίου 2019

Δραματικές εξελίξεις είχαμε στο θέμα της νέας και καινοτόμας (πλην ελαφρώς) new age τουριστικής εκμετάλλευσης της Γαύδου για την οποία γράφαμε χτες, αγαπητές φίλες και φίλοι. Όπως αναφέραμε, κάποιοι από την ευρωπαϊκή Μέκκα των χίπιδων αποφάσισαν να γίνουν εντερπρενέρ, χωρίς να διευκρινιστεί αν έχουν βάλει και γραβάτα. Ήδη προέκυψαν τα πρώτα σχετικά memes:

Από Yannis Syntichakis

Η δε καινοτόμα ιδέα τους, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε ήταν να ανεβάσουν στο Airbnb τις καβάτζες της Γαύδου – κοινώς να καταλάβουν με σκηνές τους δημόσιους και κοινόχρηστους (θεωρητικά τουλάχιστον) χώρους του ελεύθερου κάμπινγκ στην παραλία Σαρακήνικο, προκειμένου να μπορούν να προμοταριστούν διάφορα εναλλακτικά αλλά και λουξ πακέτα διακοπών, με τις τιμές  που αναφέρθηκαν να κυμαίνονται από 16 μέχρι 80 ευρώ τη μέρα.

Κάποια πακέτα χιπογιάπικου τουρισμού που διαφημίζονται στο Ίντερνετ είναι κάπως έτσι:

Τελικά έγινε τέτοιος ντόρος, ώστε να χρειαστεί να τοποθετηθεί η ίδια η δήμαρχος Γαύδου, Ευαγγελία Καλλινίκου. Όπως τόνισε η κ. Καλλινίκου, υπήρξε ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή εντερπρενέρ με έδρα τα Χανιά, της/του οποίας/οποίου όμως η φόρα κόπηκε μετά από παρέμβαση του δήμου και συνέλευσης των κατασκηνωτών.

Όπως είπε η δήμαρχος:

«Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και στρεβλων ερμηνειών του πολύ σωστού κειμένου που κυκλοφόρησε: ο Δήμος Γαύδου με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου έχει αναγνωρίσει την ελεύθερη κατασκήνωση ως δικαίωμα όλων και έχει αναρτημένες οδηγίες συμπεριφοράς στην ελεύθερη κατασκήνωση γι αυτούς που για πρώτη φορά το τολμούν, όπως και έχει χαρακτηρίσει τις παραλίες γυμνιστών, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στο χάρτη που διανέμεται δωρεάν στο νησί.

Ένα μεμονωμένο περιστατικό που παρουσιάστηκε από επιχειρηματία Χανίων μετά από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και συνέλευσης παραθεριστων έλαβε τέλος.

Τα δέντρα άρχισαν να είναι ελεύθερα και πάλι για όποιον θέλει να φιλοξενηθεί. Εμπορικές δραστηριότητες στις καβατζες δεν επιτρέπονται

Εντωμεταξύ η ιστοσελίδα Kommon, η οποία δημοσίευσε την αρχική καταγγελία των κατασκηνωτών, επανήλθε με νέα δημοσίευση, όπου αναφέρει απειλές (νομικής φύσεως) που δέχτηκε από προφίλ που αντιστοιχεί σε ιστοσελίδα τουριστικών συμφερόντων. Το εν λόγω προφίλ να απειλεί πως θα κινηθεί νομικά με βάση το άρθρο 187 του ΠΚ για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» (αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι υπάρχουν ιστοσελίδες που αναφέρουν κανονικά τιμές για εναλλακτικό “retreat” στη Γαύδο), αν δεν διορθωθεί το «ψεύτικο» άρθρο:

«Καλησπέρα σας, εσείς που έχετε το Kommon και θέλετε να λέγεστε Δημοσιογράφοι, έχετε ερευνήσει την είδηση που δημοσιεύσατε και κατά σειρά έχουν αναδημοσιεύσει και τα υπόλοιπα παπαγαλάκια? Έχετε ερευνήσει εάν νοικιάζουν σκηνές ή έχει δημιουργηθεί κάποιο retreat με την φιλοσοφία του ευζήν? Προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή εδώ και ώρες μαζί σας αλλά μάλλον αυτό που σας ενδιαφέρει είναι αποκλειστικά τα κλικ…..

Για του λόγου του αληθές λοιπόν, δεν νοικιάζεται καμία σκηνή, έχουν στηθεί κάποιες σκηνές σε διάφορα σημεία με απώτερο σκοπό να φιλοξενηθούν κάποιοι οι οποίοι θέλουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και το retreat και απλά φιλοξενούνται!!!!!! Σας έχουμε στείλει προσωπικό μήνυμα και περιμένουμε την επικοινωνία σας και την διόρθωση του ψεύτικου άρθρου σας που χωρίς έρευνα και στοιχεία δημοσιεύσατε.»

Μπορούν πάντα να πουλήσουν φύκια ως superfood πάντως αφού ναυάγησε το συγκεκριμένο πλάνο, προχωράμε.

 

 

Best of internet