Quantcast
THE STREAM

Σαντορίνη: Ιδιοκτήτες γαϊδουριών απείλησαν να πετάξουν μέλη φιλοζωικής στο γκρεμό

Όπως καταλαβαίνετε, η κατάσταση με το δράμα των γαϊδουριών στην καλοκαιρινή σεζόν της Σαντορίνης γίνεται όλο και πιο πολιτισμένοι


THE NEWSROOM · 19 Ιουλίου 2019

Για το καθόλου τίμιο ξύλο που έφαγε ένα γαϊδούρι στη Σαντορίνη από τον οδηγό του γράφαμε ακριβώς την ίδια μέρα πέρσι αγαπητές φίλες και φίλοι, αν και δυστυχώς δε νομίζουμε πως πρόκειται για συνωμοσία, καθώς συμβαίνει αρκετά συχνά. Η τεράστια άνοδος του τουρισμού στο πασίγνωστο νησί (για να μην αναφέρουμε καν την ορδή από influencers που είναι μόνιμα στρατοπεδευμένη εκεί) έχει φέρει τέραστιο φόρτο εργασίας για τα δύστυχα τετράποδα, τόσο που να δοκιμάζεται ακόμη και η θρυλική υπομονή τους.

Κι όταν λέμε φόρτο εργασίας, εννοούμε να ανεβαίνουν στις εξίσου θρυλικές ανηφόρες με γιγάντιους όγκους από βαλίτσες, έτσι ώστε οι κάτοχοί τους να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους για να κρατούν το σελφοκόνταρο:

Δεν σταματάνε εκεί όμως τα βάσανα για τα τετράποδα ταξί. Επειδή ακόμη κι ένα γαϊδούρι εξεγείρεται καμιά φορά, καταλήγουν να τρώνε ξύλο από τους οδηγούς και ιδιοκτήτες τους, ενώ καταγγελίες αναφέρουν πως πολλές φορές τα ζώα έχουν βρεθεί παρατημένα στον ήλιο, δεμένα και χωρίς νερό:

Όπως αναφέραμε και πέρσι, με το ζήτημα ασχολούνται καιρό τώρα κάμποσες φιλοζωικές οργανώσεις. Όπως καταλαβαίνετε, η λογική συνέχεια από το ξύλο στα γαϊδούρια ήταν φυσικά η απειλή ξυλοδαρμού στα μέλη μιας φιλοζωικής οργάνωσης για να σταματήσει να πρήζει: Όπως καταγγέλουν μέλη της Βρετανικής φιλοζωικής Network for Animals, κάποιοι ιδιοκτήτες γαϊδουριών τους απείλησαν ότι θα τους πλακώσουν στο ξύλο.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό έγινε με πρωταγωνιστές περίπου 10 ιδιοκτήτες γαϊδουριών που κουβαλάνε τουρίστες από το παλιό λιμάνι των Φηρών στα Φηρά. Οι συγκεκριμένοι businessmen επιτέθηκαν σε δύο μέλη της οργάνωσης που προσπαθούσαν να καλύψουν το ζήτημα, με τους ιδιοκτήτες μάλιστα να κρατάνε τα ίδια ξύλα με τα οποία χτυπάνε τα γαϊδούρια τους.

Για να γίνει ακόμα πιο λυρική μάλιστα η φάση, απείλησαν τον ένα πως θα τον πετάξουν από γκρεμό ύψους 300 μέτρων. Δείτε το βίντεο:

Αυτό για τα 300 μέτρα ύψος ήταν λογικά για να μπορέσει να εκτιμήσει από ψηλά την ομορφιά του νησιού, μη νομίζετε ότι είναι τίποτε γαϊδούρια αυτοί.

 

Best of internet