Quantcast
THE STREAM

Με μήνυση Κούγια σε Χατζηνικολάου επειδή τον είπε φασίστα συνεχίζεται το μαλλιοτράβηγμα

Αν κρίνουμε από την ως τώρα πορεία της, κάθε μέρα της διακυβέρνησης της ΝΔ θα έχει ένα επεισόδιο μεταξύ του δημοσιογράφου και του δικηγόρου


THE NEWSROOM · 11 Ιουλίου 2019

Έχουν και συνέχεια όπως φαίνεται τα μακαιρώματα της δεξιάς παράταξης που ξεκίνησαν την Κυριακή των εκλογών, αγαπητές φίλες και φίλοι. Μιλάμε φυσικά για τον χορταστικότατο καυγά στα πλαίσια της βραδινής εκπομπής του ΑΝΤ1, όταν ο παρουσιαστής Νίκος Χατζηνικολάου σφάχτηκε (λεκτικά) με τον αγαπημένο ποινικολόγο όλης της χώρας, Αλέξη Κούγια.

Η φάση ξεκίνησε όταν ο Αλέξης Κούγιας μας είπε την ψύχραιμη γνωμούλα του για το ποιοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τι γνώμη έχει γι’αυτούς, δικαιώνοντας τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος σίγουρα δεν τον φώναξε στην εκπομπή του για να μας διασκευάσει Παντελή Θαλασσινό (αν και θα μέτραγε). Παρ’όλα αυτά, ο Έλληνας Σαούλ Γκούντμαν κατάφερε να είναι πιο Κούγιας από ποτέ με την τοποθέτηση του, η οποία επιτέθηκε σε τέσσερις διαφορετικές κοινωνικές κατηγορίες ταυτόχρονα.

Πιο συγκεκριμένα, έκανε μια αντιπαραβολή ανάμεσα στη μεσαία τάξη (που είναι οι υγιείς άνθρωποι και ψήφισαν ΝΔ) και στην πλέμπα (που είναι οι μη υγιείς και το έριξαν ΣΥΡΙΖΑ):

«Το 26% ή 27% που φαίνεται να παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντικό ποσοστό, αλλά βεβαίως είναι σημαντικό το τι παίρνει κι ο αντίπαλος. Όμως πρέπει να σας ανησυχεί ποια είναι η σύνθεση των ανθρώπων που σας ψήφισαν. Αν είναι Ρομά, λαθρομετανάστες που πήραν διαβατήρια, άνθρωποι με ιδιαιτερότητες ή οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών τότε μειώνεται η προσδοκία της επανόδου.»

Τότε, οι υπόλοιποι του πάνελ (Κατρούγκαλος και Παππάς από ΣΥΡΙΖΑ) τον ρώτησαν αν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν αυτοί, αλλά ο Αλέξης δε μάσησε:

«Φυσικά και πρέπει να έχουν δικαίωμα. Απλά είναι μειωμένης ανεξαρτησίας όσον αφορά την ψήφο γιατί ψηφίζουν διαφορετικά απ’ ότι ο ελεύθερος επαγγελματίας τον οποίο έλιωσε η κυβέρνηση. Κι αν η αισθητική της αριστεράς είναι η αισθητική των Ρομά, των ανθρώπων με ιδιαιτερότητες και των ταλαιπωρημένων των φυλακών, εμένα δε με εκφράζει.»

Κάπου εκεί βρήκε timing για να εκραγεί και ο Χατζηνικολάου:

«Είναι σοκαριστική η άποψης σας και δεν είναι δημοκρατική. Είναι ο,τι πιο φασιστικό έχω ακούσει τελευταία! Δεν μπορεί να λέτε ότι κρίνουμε τη ψήφο ενός ανθρώπου μα βάση τις ιδιαιτερότητες του. Οι ψήφοι των Ελλήνων πολιτών έχουν την ίδια βαρύτητα και με σοκάρει το γεγονός ότι ένας καλλιεργημένος άνθρωπος σαν κι εσάς εκφράζει τέτοια άποψη…»

Δείτε το βίντεο, αν δεν το έχετε δει ήδη δηλαδή:

Φυσικά η φασούλα δεν έμεινε εκεί όμως – ένας Κούγιας δεν σταματά έτσι απλά. Έτσι έβγαλε μια εκτενή ανακοίνωση όπως το συνηθίζει, στην οποία μεταξύ άλλων λέει ότι ο Χατζηνικολάου τον παρακαλούσε να πάει στην εκπομπή, ότι ήταν το καρφί της τάξης και ότι παίζει τένις από μετά τα 40 επειδή είναι νεόπλουτος. Α, και μια αναφορά στον Περικλή, έτσι για τη φάση:

«[…] φαίνεται ότι στην Αλεξανδρούπολη, που ήταν συμμαθητής στο ίδιο σχολείο με τους ρομά, θα ήταν το “καρφί της τάξης”, γιατί αλλιώς δεν δικαιολογείται η αντανακλαστική του ενέργεια μέσα στα άγρια μεσάνυχτα να καλέσει τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας.

[…] είμαι βέβαιος, δεν έχει επισκεφτεί όχι για να κατοικίσει, όχι για να δουλέψει, ούτε για ένα καφέ, τα προάστια της Δυτικής Αθήνας και του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αφού δεν έχει αποχωριστεί τα club της Εκάλης και της Βαρυμπόμπης, παίζοντας τένις που ανακάλυψε στα 40 του χρόνια, όπως όλοι οι νεόπλουτοι.

Υ.Γ. Ο Χατζηνικολάου, και δυστυχώς οι περισσότεροι που δεν έχουν βαθειά γνώση της πολιτικής ιστορίας, αγνοεί ότι τη διάκριση στην ποιότητα της ψήφου την έκανε αυτός που δίδαξε τη δημοκρατία και την πραγματική έννοιά της, ο Περικλής, ο οποίος μάλλον δεν ήταν φασίστας.»

OYTE αυτό ήταν αρκετό όμως. Τελικά ο Κούγιας ανακοίνωσε μέσω του δικηγορικού γραφείου του πως θα κάνει μήνυση στον Χατζηνικολάου. Ο λόγος είναι ότι ο Χατζηνικολάου τον είπε «φασίστα» και ο Κούγιας αρνείται εμφατικά πως είναι τέτοιος:

«Στο Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Κούγιας θα υποβάλλει μήνυση και θα καταθέσει αγωγή για αποζημίωσή του, τα χρήματα της οποίας θα διαθέσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, γιατί αποκαλώντας τον φασίστα και μάλιστα πιο ακραίο φασίστα από τους φασίστες της «Χρυσής Αυγής», λησμόνησε την πραγματικά λαϊκή καταγωγή του κ. Κούγια, την επιστήμη του, την αυτοδημιούργητη καριέρα του, την παράκλησή του να είναι παρών στο πάνελ, λησμόνησε ότι ο κ. Κούγιας αρνήθηκε να υπερασπιστεί κατηγορούμενους στη δίκη που διεξάγεται για σημαντικά στελέχη της «Χρυσής Αυγής», αρνήθηκε να υπερασπιστεί τους δολοφόνους του Πακιστανού στα Πετράλωνα, οι συγγενείς των οποίων μας επισκέφτηκαν στο γραφείο, δεν έχει υπερασπιστεί ποτέ κανέναν φασίστα σε καμία δίκη φασιστών σε οιοδήποτε μέρος της Ελλάδος, αλλά την ίδια στιγμή ταλαιπωρήθηκε ακραία από τους φασίστες αλλά και από κακής αντιλήψεως αστυνομικούς, όταν επί δυο και πλέον χρόνια υπερασπίστηκε μέχρι και της αθωώσεώς του, έχοντας ως συνεργάτη του τον μέχρι προ ολίγου Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου, τον φερόμενο ως αρχηγό του ΕΛΑ, κοινοτάρχη Κιμώλου, Κύριο, με κάππα κεφαλαίο, Αγγελέτο Κανά.»

Το βλέπουμε να συνεχίζεται καιρό αυτό το show, μήπως να τακτοποιηθεί μόνιμα με κάποια εκπομπή στην τηλεόραση; Δεν θα ήταν άσχημα.

 

 

Best of internet