THE STREAM

Η Αυγή του ΣΥΡΙΖΑ δε σεβάστηκε τη Β. Κορέα σε εξώφυλλο της, έφαγε diss από τον ελληνικό Σύλλογο Φίλων Β. Κορέας

Η εφημερίδα της Κουμουνδού προσπάθησε να παίξει κι αυτή τη γραμμή «θέλετε να μας κάνετε Βενεζουέλα» αλλά δεν ήξερε που έμπλεκε


THE NEWSROOM · 11 Ιουλίου 2019

Ένα σπάνιο, εξαιρετικά ενδιαφέρον, εξωτικό και επικίνδυνο λόγω εμπλοκής με πυρηνικές δυνάμεις battle φαίνεται πως εκτυλίσσεται στη χώρα μας από χτες αγαπητές φίλες και φίλοι. Ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας ξεκίνησε άθελά του πόλεμο με την μακρινή χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν και μάλιστα δεν είναι η παραδοσιακά όχι ακριβώς κομμουνιστογενών απόψεων Νέα Δημοκρατία.

Όλα ξεκίνησαν από ένα χτεσινό εξώφυλλο της εφημερίδας «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ. Η εφημερίδα της Κουμουνδούρου, θέλοντας να κάνει μια ισχυρή παρομοίωση για τις συγκεντρωτικές στο πρόσωπο του αλλαγές που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με αφορμή ειδικά την ΕΡΤ και το ΑΠΕ, αποφάσισε να πει ότι ο αρχηγός της ΝΔ θέλει να μας κάνει «Βόρεια Κορέα».

Αυτό είναι μια πρωτότυπη κατά κάποιον τρόπο εξέλιξη, καθώς μέχρι στιγμής είχαμε συνηθίσει να ακούμε τη ΝΔ να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μας κάνει Βενεζουέλα. Η λατινοαμερικάνικη χώρα δε δείχνει να ασχολείται ιδιαίτερα με όλο αυτά, όμως οι νέοι φίλοι του Ντόναλντ Τραμπ, ή έστω ο τοπικός σύλλογος φίλων Βόρεια Κορέας τα πήρε στο κρανίο.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Ελληνοκορεατικής Φιλίας – Korean Friendship association Greece (προφανώς δεν αναφέρονται στη χώρα με την οποία τσακώθηκε η Κατερίνα Καινούργιου, αλλά με το βόρειο γείτονά της) προέβη σε δύο καυτά σχόλια επί του θέματος. H Korean Friendship association Greece υποτίθεται πως είναι μέρος ενός ολόκληρου δικτύου από αντίστοιχους πολιτιστικούς φορείς με σκοπό την προώθηση της διεθνούς παρουσίας της χώρας της Άπω Ανατολής σε συνεργασία και με την αναγνώριση της ίδιας τη Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας.

Εμάς πάλι μας φαίνεται πως θα μπορούσε άνετα να είναι μια ίσως υπερβολικά οργανωμένη προσπάθεια role playing από ιντερνετικά trolls, αν κρίνει κανείς από το όλο ύφος:

Σήμερα 8 Ιουλίου του Juche 108 στις 12:00 ακριβώς σε όλη την επικράτεια της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας…

Gepostet von Korean Friendship association Greece am Montag, 8. Juli 2019

Gepostet von Korean Friendship association Greece am Montag, 8. Juli 2019

❤️

Gepostet von Korean Friendship association Greece am Sonntag, 7. Juli 2019

Anyway, το θέμα μας εδώ είναι ότι είχαν κάτι πολύ συγκεκριμένο να πουν για το «ντροπιαστικό» πρωτοσέλιδο της Αυγής. Αρχικά τόνισαν σκωπτικά ότι ενημερώνουν την Αυγή ότι η Βόρεια Κορέα και η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας είναι η ίδια χώρα, για να μη μπερδευτούν:

Αρχικά να ενημερώσουμε την εφημερίδα "Αυγή" ότι Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας και Βόρεια Κορέα είναι η ίδια χώρα.Το…

Gepostet von Korean Friendship association Greece am Mittwoch, 10. Juli 2019

Στη συνέχεια έβγαλαν μια εκτενή ανακοίνωση, τονίζοντας πάντα ότι δεν είναι επίσημη πρεσβεία ή κάτι τέτοιο. Εκεί αναφέρονται στο πρωτοσέλιδο της Αυγής ως «χυδαίο» και «ανάρμοστο» (η αλήθεια είναι ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μας κάνει κάτι, αυτό δεν παίζει και πολύ να είναι η Βόρεια Κορέα), ενώ αναφέρουν ότι χρησιμοποιεί και ένα μνημείο αναγνωρισμένο από την UNESCO στο εξώφυλλο για να πετύχει τον βρώμικο σκοπό της:

«Ανακοίνωση της KFA Greece για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ.

“Οι σπουδαίοι ηγέτες μας Κιμ Ιλ-Σουνγκ και Κιμ Τζονγκ Ιλ θα είναι για πάντα κοντά μας!”

Καλησπέρα σας,
Ουδέποτε η Korean Friendship Association θέλησε να έχει επαφές και ανάμειξη με την πολιτική ζωή της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ούτε τώρα θα το κάνει. Ο ρόλος μας είναι περισσότερο πολιτιστικός και δεν είμαστε πολιτικός φορέας. Μπορούμε να βοηθήσουμε την Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας σε διάφορα θέματα όπως ταξίδια, εμπόριο, σπουδές κτλ σε συνεργασία με τις αρχές της χώρας.
Δεν ασκούμε αντιπολίτευση ή οποιαδήποτε εξουσία και σε κανέναν. Είμαστε εδώ με σκοπό την υπεράσπιση του Σοσιαλιστικού χαρακτήρα της ΛΔ Κορέας, την διάδοση ειδήσεων και κάθε θέματος που αφορά την χώρα.
Σήμερα το πρωί η εφημερίδα Η ΑΥΓΗ κυκλοφόρησε τεύχος με ένα χυδαίο και ανάρμοστο εξώφυλλο παραθέτοντας μάλιστα και φωτογραφία του τύμβου του βασιλέα Tongmyong (μνημείο Unesco) που βρίσκεται νότια της Πιονγκγιανγκ.
Θέλησε με αυτόν τον τρόπο να δείξει την δυσαρέσκεια της προς το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας για την ανάληψη αρμοδιοτήτων που προσωπικά δεν γνωρίζουμε εάν τις καλύπτει ο νόμος και το Σύνταγμα, εάν είναι επίσημες και τους σκοπούς που εξυπηρετεί οπότε και δεν μας αφορά.
Αυτό που μας αφορά όμως είναι η ντροπιαστική σύγκριση με την Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας και έμμεσα με τον ηγέτη της. Μιας χώρας εκ διαμέτρου διαφορετικής ως προς το πολίτευμα, τις παραδόσεις και τις συνήθειες.
Η άστοχη και χυδαία σύγκριση που αναδεικνύει την έλλειψη δημοσιογραφικού υλικού της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ και είναι η κορυφή του παγόβουνου της παραπληροφορησης.
Δεκάδες “εκτελέσεις” που τελικά δεν έγιναν και εκατομμύρια απαγορεύσεις που τελικά δεν ισχύουν. Για αυτόν τον λόγο ας μην υπάρχει πολιτική εκμετάλλευση του θλιβερού γεγονότος από την άλλη πλευρά που έχει “ειδίκευση” στην χρήση του όρου “Βόρεια Κορέα”.
Η KFA Greece ποτέ δεν είχε σχέση επίσημη ή ανεπίσημη με κανένα κόμμα στην Ελλάδα και το Εργατικό κόμμα της Κορέας διατηρεί ορισμένες επαφές στα πλαίσια της αλληλεγγύης με το ΚΚΕ.
Ο ανώτατος και αξιοσέβαστος ηγέτης μας Κιμ Τζονγκ Ουν διατηρεί τρεις θέσεις
– πρόεδρος της επιτροπής κρατικών υποθέσεων της ΛΔ Κορέας.
-πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της Κορέας
-Ανώτατος διοικητής του στρατού

Τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν τα ελέγχει και για τις μυστικές υπηρεσίες υπάρχει αρμόδιος υπουργός και υπουργείο. Προφανώς για την αστική Δημοκρατία δεν υπάρχει σιγουριά μιας και είναι κοινή παραδοχή ότι η κρατική τηλεόραση ελέγχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.(το ίδιο ισχύει και για την ιδιωτική)

Εμείς από την μεριά μας ιδεολογικά δεν μπορούμε να έχουμε καμία απολύτως σχέση με την εφημερίδα αυτή. Ούτε καν στα πλαίσια μιας ευρείας μαρξιστικής βάσης.
Η Λαϊκή Κορέα έχει να αντιμετωπίσει εχθρούς από όλο το πολιτικό φάσμα. Δεν έχει να περιμένει στήριξη από Σοσιαλοδημοκράτες. Ας αρκεστούν λοιπόν στις ουσιαστικές συγκρίσεις.
Η ΛΔ Κορέας μέσα από φωτιά και σίδερο έχει καταφέρει να ανταπεξέλθει σε εξοντωτικές κυρώσεις που μια τυπική δυτική χώρα θα άντεχε για περίπου δύο ώρες.
Η πρόοδος και η ευημερία είναι αξιοθαύμαστη και ο ηγέτης μας Κιμ Τζονγκ Ουν απέδειξε το υψηλό πατριωτικό φρόνημα που τον διακατέχει.
Τις δυσκολίες αντιμετωπίζουν με θάρρος οι Κορεάτες χωρίς να έχουν ανάγκη την γελοιοποίηση της Ελλάδος στα δικά τους εξώφυλλα.
Είναι υπερήφανος λαός και οι πράξεις αυτές τον συσπειρώνουν. Η Korean Friendship Association καλεί την ΑΥΓΗ να ζητήσει συγγνώμη για την εχθρική προς την λαϊκή Κορέα πράξη της.
Η σύγκριση με φιλελεύθερα καθεστώτα είναι άτοπη από κάθε άποψη. Το ίδιο άτοπη υπήρξε και η σύγκριση της με Σοσιαλοδημοκρατικές κυβερνήσεις του πρόσφατου παρελθόντος.
Επίσης ζητάμε από την σελίδα left.gr να κατεβάσει την εικόνα που χρησιμοποιεί την εθνική σημαία της Λαϊκής Κορέας διότι είναι προσβλητική.
Σε κάθε περίπτωση η KFA Greece θα κατακρίνει τέτοιες πρακτικές από όπου και αν προέρχονται θέλοντας να προστατεύσει και να διαφυλάξει τα πατριωτικά ιδεώδη της Λαϊκής Κορέας αλλά και της Ελλάδος που διασύρεται.

-Η KFA Greece ΔΕΝ είναι πρεσβεία!
-Δημοσιεύει επίσημες ειδήσεις και ανακοινωθέν από τις επίσημες πηγές της Λαϊκής Κορέας.
-Δεν έχει την εξουσία να δράσει όπως η κυβέρνηση της ΛΔ Κορέας
-Είναι συνδεσμος φιλιας. Κατά συνέπεια δεν υπάρχουν υποχρεωτικά Κορεάτες από πίσω. Δρα σε 34 χώρες και τα μέλη συνήθως είναι οι εκάστοτε υπήκοοι.

*Για την πολιτική εκμετάλλευση από πολλούς χρήστες των Social media της αντίδρασης μας υπεύθυνη είναι η ΑΥΓΗ και το πρωτοσέλιδο της.

Ευχαριστούμε πολύ.

Ζήτω η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας
Ζήτω ο Κιμ Τζονγκ Ουν
Ζήτω το Εργατικό Κόμμα της Κορέας
Ζήτω ο Λαϊκός Στρατός της Κορέας»

Ανακοίνωση της KFA Greece για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ."Οι σπουδαίοι ηγέτες μας Κιμ Ιλ-Σουνγκ και Κιμ…

Gepostet von Korean Friendship association Greece am Mittwoch, 10. Juli 2019

Εμείς προσωπικά δεν δίνουμε δεκάρα για τις επιλογές της Αυγής, αλλά άμα είναι να προσβάλλει κόσμο (και μάλιστα κόσμο με πυρηνικά όπλα) σε διηπειρωτικό επίπεδο καλύτερα να προσέχει λίγο περισσότερο.

Best of internet