Quantcast
THE STREAM

Μερακλής αρχαιοκάπηλος πήγε να κλέψει αρχαία νομίσματα σε τάπερ με ντολμαδάκια

Με μια παραδοσιακή κι αγαπημένη συνταγή που τιμά την ελληνοτουρκική φιλία προσπάθησε να γίνει αρχαιοκάπηλος ένας 50χρονος Τούρκος


THE NEWSROOM · 10 Ιουλίου 2019

Μια προσέγγιση που θυμίζει έντονα τα κοινά πολιτισμικά στοιχεία των δύο λαών μας επέλεξε ένας Τούρκος για την αρχαιοκαπηλία του. Πιο συγκεκριμένα, ο 50χρονος φορτηγατζής, ο οποίος πιάστηκε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων στον Έβρο με 1.055 αρχαία ασημένια νοµίσµατα που ήθελε να περάσει μέσα από τη χώρα μας, καρφώθηκε από τις πολλές διαδρομές που έκανε, αλλά και από μια πολύ μερακλήδικη επιλογή: από τα άπειρα τάπερ με ντολμαδάκια που είχε μαζί του.

Πιο συγκεκριμένα, ο 50χρονος ήταν μεν οδηγός φορτηγού, αλλά ερχόταν από την γειτονική χώρα στην Ελλάδα πάντα με το λεωφορείο. Για να καταφέρει να ολοκληρώσει την αυτοσχέδια εξαγωγή, είχε κρύψει τα αρχαία νομίσματα σε 7 µικρά πλαστικά µπουκαλάκια του νερού, τα οποία και τύλιξε με κίτρινη μονωτική ταινία πριν τα βάλει στον πάτο του σακίδιου. Ακριβώς από πάνω έβαλε κάμποσα τάπερ γεμάτα ντολμαδάκια, χωρίς να ξέρουμε ποια ακριβώς συνταγή χρησιμοποίησε και αν τα τάπερ ήταν αυθεντικά Tupper ή απλά τάπερ.

Δυστυχώς γι’αυτόν και για τα ντολμαδάκια, οι τελωνειακοί τον περίμεναν, καθώς τελευταία είχε κάνει πολλές φορές το ίδιο ταξίδι, με την ίδια διαδρομή, ενώ είχε καταφέρει και να φαίνεται νευρικός στους ελέγχους. Η τελευταία βόλτα ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη όπου μένει με το λεωφορείο (με την τσάντα αγκαλιά πάντα) και προορισμό την Κομοτηνή, που είχε παρατήσει ένα αυτοκίνητο για να φύγει με αυτό για το Μόναχο της Γερµανίας.

Όπως δήλωσε τα πήρε από κάποιον άγνωστο, για να τα δώσει σε κάποιον άγνωστο εκεί και να πάρει για την μεταφορά 1400 ευρώ. Αντί για το Μόναχο, ο 50χρονος τελικά μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, όπου του απαγγέλθηκε κατηγορία για παράβαση του νόµου περί αρχαιοτήτων και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Τα δε νομίσματα εξετάζονται από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Υπάρχει πάντως η υποψία ότι αρκετά από αυτά είναι ψεύτικα, και μόνο από το πόσα πολλά είναι αυτά.

Το κρίμα εδώ είναι ότι δε μάθαμε τίποτε για το τι απέγιναν τόσα ντολμαδάκια, αμαρτία είναι.

(πηγή)

Best of internet