Quantcast
THE STREAM

Μπάμπης Παπαδημήτριου: «Οι ξένοι ανταποκριτές τα βρίσκαν με τους συριζαίους ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΙΣΩΝΟΝΤΑΝ»

Την πιο πειστική εξήγηση για ένα πρόσφατο άρθρο μιας γαλλικής εφημερίδας έδωσε ο υπέροχος Παπαδημητρίου στην εκπομπή του κολλητούλη Πορτοσάλτε


THE NEWSROOM · 10 Ιουλίου 2019

Κυριολεκτικά ασταμάτητος φαίνεται πως είναι μετά την εκλογή του με τη Νέα Δημοκρατία (στα πλαίσια της μεγάλης νίκης του κόμματος) ο εκλεκτός λειτουργός της ενημέρωσης και δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Μπάμπης Παπαδημητρίου. Ο Μπαμπίνιο της καρδιάς και παιδαγωγός της Χρυσής Αυγής, όπως και ολόκληρη η κυβέρνησή του, δεν επαναπαύθηκε στη δόξα του: Αντίθετα, συνεχίζει πιο σκληρά, πιο καλά, πιο γρήγορα και πιο δυνατά από ποτέ το έργο για το οποίο τον αγαπήσαμε.

Πιο συγκεκριμένα, ο νέος βουλευτής αποφάσισε χτες 9/7 να κάτσει για μια κουβεντούλα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με το φιλαρίνι του τον Άρη Πορτοσάλτε. Όπως καταλαβαίνετε η σταυρωτή εκπομπή δύο τέτοιων τιτάνων δε θα μπορούσε παρά να είναι επική, όμως αυτή τη φορά κατάφεραν πραγματικά να ξεπεράσουν τον εαυτό τους πιανόμενοι από ένα πρόσφατο δημοσίευμα της γαλλικής ημερήσιας εφημερίδας Libération.

Για την ιστορία, η Libération (η οποία έχει και παρεμφερές παρατσούκλι – Libé  – με τον Νίκο Λυμπερόπουλο) ιδρύθηκε λίγα χρόνια μετά τον Μάη του ’68 από τον φιλόσοφο Ζαν – Πολ Σαρτρ (ο οποίος έκατσε για έναν χρόνο) και τον Σερζ Ζουλί. Από τα λίγα πρώτα χρόνια που τηρούσε ριζοσπαστική αριστερή γραμμή και δεν έβαζε καν διαφημίσεις στα φύλλα της βέβαια έχει περάσει πολύς καιρός για την ιστορική εφημερίδα: Πλέον έχει κεντροαριστερή/σοσιαλδημοκρατική άποψη, ένας τραπεζίτης και μέλος της (επίσης ιστορικής!) πελούσιας οικογένειας Ρότσιλντ έγινε κανονικά μεγαλομέτοχος της εφημερίδας το 2006 (πλέον η Libération ανήκει στον μεγάλο media όμιλο Altice) και ο παλιός αρχισυντάκτης της Ζουλί το 2005 στήριξε την καμπάνια για το Ευρωσύνταγμα, γενικά δεν είναι ακριβώς η Πράβντα.

Από την άλλη όμως έκανε το λάθος να ασχοληθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο λογικά θα είναι το τελευταίο της. Ένα πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας είχε ως θέμα την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο αποκαλούσε «μικρό Κούλη» (!), ανέφερε ότι ανήκει μεγάλο πολιτικό τζάκι που κάνει κουμάντο δεκαετίες όντας γιος πρωθυπουργού και αδερφός υπουργού και τόνιζε ότι έχει κονέ με τα media και ονομαστικά τον ΣΚΑΪ, τον%A

Best of internet