Quantcast
THE STREAM

Γιάννενα: Χωριό φτιάχνει μεγαλαχανόπιτα τριών τετραγωνικών μέτρων, μπαίνει στα Γκίνες της παράδοσης

Άλλο ένα παγκόσμιο ρεκόρ χτύπησε η Ελλάδα μας, αυτή τη φορά με παραδοσιακή συνταγή και 15 κιλά φέτα


THE NEWSROOM · 5 Ιουλίου 2019

Άλλο ένα πανίσχυρο entry για τα Ρεκόρ Γκίνες ετοιμάζεται να κατοχυρώσει το σπουδαίο μας έθνος, το οποίο ως γνωστόν μετράει στο βιογραφικό διάφορες σπουδαίες και βεβαίως καταλυτικές για την πρόοδο της ανθρωπότητας πρωτιές. Μετά τις παγκόσμιες επιτυχίες που ήταν η μεγαλύτερη τηγανιά πατάτες (Νάξος), η μεγαλύτερη πλεξούδα από σκόρδα (Έβρος), η μεγαλύτερη πουτίγκα (Καρδίτσα) και φυσικά το μεγαλύτερο σουβλάκι (Λιβαδειά), ήρθε η σειρά της γραφικής Ηπείρου να συμβάλλει στον σχετικό κατάλογο.

Και δε θα μπορούσε να είναι με κανέναν άλλο τρόπο, παρά με μια γιγάντια πίτα, η οποία φυσικά θα γίνει με παραδοσιακή συνταγή. Ο ανάδοχος του έργου είναι οι γυναίκες του χωριού Ζωοδόχος Ιωαννίνων, οι οποίες αποφάσισαν να οικοδομήσουν τον Γολιάθ των πιτών, με τα υλικά να περιλαμβάνουν 25 κιλά χόρτα, 15 κιλά φρέσκο κρεμμύδι, 5 κιλά πράσα, 1 κιλό άνιθο, 15 κιλά ελαιόλαδο και 15 κιλά τυρί φέτα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τοπικού μέσου epirus-tv-news.gr, η κατασκευή του εν λόγω ζιγκουράτ έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στην πλατεία του χωριού, όπου χρειάστηκε ο κόπος 30 γυναικών προκειμένου να δημιουργηθεί μια λαχανόπιτα τριών τετραγωνικών μέτρων. Το βασικό υλικό ήταν τα 90 φύλλα, τα οποία ανέλαβαν οι μεγαλύτερες σε ηλικία, προφανώς λόγω πιτοεμπειρίας.

Δείτε το βίντεο:

Να σημειωθεί πως υπάρχει ήδη μελετητική – κατασκευαστική εμπειρία, καθώς το ίδιο πράγμα είχε γίνει και πέρσι στη Γιορτή Πίτας στη Ζωοδόχο στο Μοναστήρι της Παναγιάς. Η ολοκλήρωση του εγχειρήματος θα γίνει σήμερα σε επαγγελματικό φούρνο.

Με τις ικανότητες τους  μπορούν άνετα μπορούν να προσληφθούν για την οικοδόμηση του γηπέδου της ΑΕΚ, αν και βέβαια μπορεί να προκύψει conflict μεταξύ Παναγίας και Αγίας Σοφίας.

 

 

Best of internet