Quantcast
THE STREAM

Σαντορίνη: Σκαφάτος δένει το φουσκωτό του σε ράμπα για ΑΜΕΑ, επειδή γιατί όχι

Το αποτέλεσμα ήταν η εγκατάσταση για άτομα με κινητικά προβλήματα να πάθει ζημιά και να χρειαστεί σέρβις


THE NEWSROOM · 3 Ιουλίου 2019

Ισχυρός διεκδικητής για το πιο «Ελλάδα» σκηνικό του 2019 είναι ο ιδιοκτήτης ενός φουσκωτού στην μαγευτική Σαντορίνη, η οποία όπως αναφέραμε πρόσφατα κινδυνεύει να βουλιάξει από τις Instagram-ικές σέλφι. Ο μεγάλος θαλασσοπόρος έπρεπε κάπου να δέσει την φουσκωτή τριήρη του, και επειδή τα πράγματα αυτά δεν παίρνουν από αργοπορία, το έδεσε πάνω στη ράμπα για ΑΜΕΑ.

Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για την διάταξη Seatrac, η οποία εγκαταστάθηκε πριν δύο περίπου εβδομάδες στην παραλία της Περίσσας. Το Seatrac είχε σαν σκοπό να βοηθήσει τα άτομα με κινητικές δυσκολίες να κατεβαίνουν στη θάλασσα από μόνα τους και σύμφωνα με τοπικά μέσα, πολλοί το χρησιμοποίησαν μέχρι τώρα.

Ένας πραγματικός θαλασσόλυκος όμως δεν μπορεί να αφήσει το σκάφος του λυμένο, όποτε όπως γνωστοποίησε χτες 2/7 ο Δήμος Θήρας, τη Δευτέρα ένας άγνωστος μέχρι στιγμής ιδιοκτήτης φουσκωτού έδεσε το σκάφος του πάνω στο Sea Trac. Το αποτέλεσμα ήταν να πάθει βλάβη το σύστημα στήριξης και να χρειαστεί σέρβις, όμως το σκάφος βρήκε το λιμάνι του και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Εμείς πάντως όταν διαβάσαμε για βλάβη, εδώ πήγε το μυαλό μας:

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου:

«Ο Δήμος Θήρας σας ενημερώνει ότι άγνωστος ιδιοκτήτης φουσκωτού σκάφους εχθές – Δευτέρα 01/07/2019 – στην ακτή της Περίσσας πλησίον του βουνού (Κολάδα) έδεσε το σκάφος του στην αυτόνομη διάταξη πρόσβασης για ΑΜΕΑ – SEATRAC -.

Αποτέλεσμα της αδιανόητης πράξης του ατόμου αυτού ήταν να δημιουργηθεί βλάβη στο σύστημα στήριξης του SEATRAC και να χρειαστεί επιδιόρθωση.

Εάν επαναληφθούν ενέργειες σαν κι αυτή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ανεπανόρθωτης βλάβης του μηχανισμού και κατά συνέπεια συμπολίτες που το χρησιμοποιούν καθημερινά να αποκλειστούν από την πρόσβαση στη θάλασσα.

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να ενημερώσει το Γραφείο Περιβάλλοντος του Δήμου Θήρας (στο τηλέφωνο: 2286025847) και τη ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε. (στο τηλέφωνο: 2286023021).

Το Λιμεναρχείο Θήρας έχει ενημερωθεί ήδη για το περιστατικό.

Τέλος, παρακαλούμε όλους για μια ακόμα φορά να σεβαστούν το δικαίωμα των ατόμων με κινητικά προβλήματα να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα.»

Αφήστε τους μίζερους να γκρινιάζουν, εδώ κρίνεται το μέλλον της ελληνικής ναυσιπλοΐας.

Best of internet