Quantcast
THE STREAM

Απόλυτη κατοχύρωση της φέτας πέτυχε η Ελλάδα, γιατί δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει

Η νέα συμφωνία της ΕΕ με σειρά χωρών της Λατινικής Αμερικής περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προστασία της ονομασίας «φέτα»


THE NEWSROOM · 2 Ιουλίου 2019

Μπορεί να μας πήραν τη Μακεδονία μας, όμως ποτέ δε θα μας πάρουν τη φέτα μας. Σε αυτό το πραγματικής εθνικής σημασίας ζήτημα δεν επικράτησαν οι εθνομηδενιστές αγαπητές φίλες και φίλοι: Το τελικό κείμενο της διεθνούς εμπορικής συμφωνίας που υπέγραψε η ΕΕ με την MERCOSUR (Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Παραγουάη) έχει καβατζώσει με ασφάλεια την φέτα στην πλευρά μας.

Και δεν μιλάμε μόνο το αγαπημένο μας περιεχόμενο ντενεκέδων, συνώνυμο της ελληνοπρεπούς αισθητικής (ειδικά στο χέβι μέταλ), βασικό συστατικό του παγκόσμιου brand που λέγεται χωριάτικη σαλάτα, απόδειξη για την πανάρχαια ιστορία του Ελληνισμού και πιο πρόσφατα, έμπνευση για νεοϋορκέζικο παγωτό. Εκτός από τη φέτα, η συμφωνία καλύπτει και άλλες 20 σημαντικές ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) και ΠΓΕ (προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη) ονομασίες: Μεταξύ άλλων, καλύπται το «ούζο» και το «τσίπουρο», κρασία, ελαιόλαδα, η μαστίχα Χίου, ο κρόκος Κοζάνης, η ελιά Καλαμάτας και η Κονσερβολιά Αμφισσας, ό,τι κι αν είναι αυτή.

 Όπως είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης:

«Άλλη μία σοβαρή διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας μας καταλήγει σε μια ακόμα σημαντική επιτυχία για τα προϊόντα της πατρίδας μας. Τα προϊόντα ποιότητας της χώρας μας θα αποκτήσουν όχι μόνο προστασία αλλά και ευνοϊκή πρόσβαση σε μια τεράστια αγορά, όπως αυτή των χωρών της MERCOSUR (Μερκοσούρ).»

Ο υπουργός μάλιστα ευχαρίστησε και τους φίλους μας από τις Βρυξέλλες για την επιτυχημένη σωτηρία της φέτας:

«[Ευχαριστώ] την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τους συνεργάτες μου και τα στελέχη του υπουργείου μου αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία για αυτή την προσπάθεια που και μακρόχρονη και επίπονη ήταν αλλά είχε αίσιο και ελπιδοφόρο τέλος για τον αγροδιατροφικό τομέα της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η πολιτική μας για την προστασία, προώθηση και αξιοποίηση των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων της χώρας μας παραμένει αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη και αυτό το αποδεικνύουμε στην πράξη.»

Αυτή η φέτα είναι δικιά τους και δικιά μας, δεν μπορεί κανείς να μας την πάρει.

 

(πηγή)

Best of internet