Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, Μητροπολίτης αδειάζει τον Βελόπουλο για τα χειρόγραφα του Ιησού

Δε μπορεί πια ένας άνθρωπος σε αυτή τη χώρα να πουλήσει τα παραθρησκευτικά του προϊόντα χωρίς να τον ενοχλήσει κάποιος


THE NEWSROOM · 1 Ιουλίου 2019

Το θράσος να αμφιβητήσουν την τιμή και την υπόληψη του Κυριάκου Βελόπουλου ως πλασιέ παραθρησκευτικών προϊόντων (πέραν από τις γνωστές κι αγαπημένες κεραλειφές) φαίνεται πως είχαν δύο διαφορετικά στελέχη της ορθόδοξης εκκλησίας της χώρας. Ως γνωστόν, ο ηγέτης της Ελληνικής Λύσης και άνθρωπος που δε μπορεί «τα πολύ ναζιστικά» είναι και κάτοχος των μοναδικών αυθεντικών χειρογράφων του Ιησού που δεν έχει γράψει ο Ιησούς, με αποτέλεσμα να συσσωρεύσει γύρω από το άτομό του διάφορους haters.

Πρώτος εκ των ασέβαστων ήταν ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος χτες Κυριακή 30/06. Να σημειωθεί εδώ ότι ο εν λόγω Επίσκοπος δεν είναι καν 100% δικός μας, καθώς η Μονή Βλατάδων στην οποία λειτουργεί είναι μία από τις τρεις πατριαρχικές μονές της χώρας, με αποτέλεσμα ο Νικηφόρος να δίνει αναφορά απευθείας στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Στη δήλωση του ο Επίσκοπος δεν ανέφερε μεν το βαρύ όνομα Βελόπουλος, αλλά αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς στα περίφημα χειρόγραφα, συμπληρώντας επίσης ότι οι τολμηροί ορθόδοξοι εντερπρενέρ βρίσκονται εκτός Εκκλησίας:

«Οποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας. Εχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά.»

Στο ίδιο κύμα κινήθηκε και ο (100% δικός μας αυτή τη φορά) Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ. Όπως δήλωσε στα πλαίσια εκδήλωσης που έγινε το Σάββατο 29/6 στο Ν. Ηράκλειο ο Μητροπολίτης:

«Οι ημέρες είναι πονηρές καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Ένα μόνο έχω να συστήσω στον κόσμο και θα πρέπει να το έχει καλά στο νου του πριν πάει να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα που είναι υποχρέωσή μας και η πεμπτουσία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Να προσέξουν τη συνέπεια των λόγων των ανθρώπων που θα επιλέξουν να τους εκπροσωπούν. Όσοι πωλούν μεταφορικά και κυριολεκτικά τον Χριστό και φέρνουν στο φως ακόμη και χειρόγραφες επιστολές του δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ξεπερνούν τα όρια του γραφικού. Δεν μπορεί αυτοί οι άνθρωποι να εκπροσωπούν στο κοινοβούλιο τους Έλληνες πολίτες. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε πολιτικός για να μαζέψει ψήφους να πουλά πατρίδα και Χριστό. Φτάνει πια.»

Δεν μας διέφυγε ότι η παρέμβαση των ιεραρχών έγινε μια βδομάδα πριν τις εκλογές, λογικά είναι στρατολογημένοι μια Ανθελληνική Λύση και το κρύβουν κάτω από τα ράσα τους.

Best of internet