Quantcast
THE STREAM

«Φορολογήστε μας, παραείμαστε πλούσιοι» δήλωσε ο γαλαντόμος άρχοντας Τζωρτζ Σόρος

Ο σκοτεινός ηγεμόνας της καρδιάς μας, μαζί με ένα τρελό παρεάκι αστρονομικά πλούσιων Αμερικανών, ζητά να φορολογηθούν περισσότερο οι υπερβολικά πλούσιοι


THE NEWSROOM · 25 Ιουνίου 2019

Ακόμη πιο γαλαντόμος άρχοντας από όσο νομίζαμε είναι ο κύριος και σωτήρας μας, Τζωρτζ Σόρος. Ο Αμερικανο-ούγγρο-εβραίος προαιώνιος εχθρός της χώρας μας και CEO της Νέας Τάξης Πραγμάτων φαίνεται πως κατέληξε πως παρά τους ατελείωτους πόρους που δαπανά για να γίνει η Ελλάδα μας εκφυλομουσουλμανοκομμουνιστική, συνεχίζουν να του περισσεύουν πάρα πολλά φράγκα, με αποτέλεσμα να αποφασίσει να κάνει μια καλή πράξη – και μάζεψε και όλους τους κολλητούς του γι’αυτή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζωρτζ αποφάσισε να γίνει μέρος μιας πρωτοβουλίας 18 ζάμπλουτων Αμερικανών δισεκατομμυριούχων, οι οποίοι ζητούν από τους υποψήφιους για την προεδρία στις εκλογές του 2020 να τους φορολογήσουν περισσότερο. Ναι, καλά ακούσατε αγαπητές φίλες και φίλοι, κάποιοι πάρα πολύ πλούσιοι πιστεύουν ότι είναι υπερβολικά πλούσιοι, και ότι πρέπει να φορολογηθούν οι τεράστιες περιουσίες τους αντί να πληρώσουν τη νύφη οι λιγότερο πλούσιοι – ή τουλάχιστον έτσι λένε.

Να σημειωθεί ότι το ΦΟΡΟ ΛΟΓΗ ΣΤΕ ΜΑΣ θα ακουγόταν υπέροχα σαν προσθήκη σε ένα υπέροχο ρεμίξ που κυκλοφορεί εδώ κάποιες βδομάδες στο ελληνικό Ίντερνετ:

Το ζάπλουτο παρεάκι δημοσιοποίησε τη θέση του αυτή μέσω μιας επιστολής που ανέβηκε στον ιστότοπο Medium. Όπως αναφέρει το ραβασάκι των 18, οι οποίοι εκτός από τον Σόρος περιλαμβάνουν επίσης τον συνιδρυτή του Facebook Κρις Χιουζ, την παραγωγό ταινιών Αμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ και την κόρη του δισεκατομμυριούχου Τσάρλι Μάνγκερ, Μόλι Μάνγκερ:

«Γράφουμε προς όλους τους υποψηφίους για την προεδρία, είτε πρόκειται για Ρεπουμπλικάνους, είτε για Δημοκρατικούς, για να εκφράσουμε τη στήριξή μας στην επιβολή ενός φόρου στις περιουσίες του ενός δεκάτου του 1% των πλουσιότερων Αμερικανών -δηλαδή σε εμάς.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πλούτος που έχει συγκεντρώσει αυτό το 0.1% του πληθυσμού ισοδυναμεί μετριοπαθώς με αυτόν που διαθέτει το 90% των πολιτών των ΗΠΑ:

«Κάθε καινούργιο δολάριο που προέρχεται από νέους φόρους θα πρέπει να προέρχεται από τους πιο ευκατάστατους, όχι από τους Αμερικανούς της μεσαίας ή λαϊκής τάξης.

Οι ΗΠΑ έχουν την ηθική και οικονομική ευθύνη να φορολογήσουν πιο αυστηρά την περιουσία μας […] για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή, να βελτιωθεί η οικονομία και το σύστημα υγείας, να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες και να ενισχυθούν οι ελευθερίες μας.»

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι το γράμμα αναφέρει μια εξαιρετικά διδακτική λεπτομέρεια. Ότι ο γνωστός (επίσης δισεκατομμυριούχος) Γουόρεν Μπάφετ φορολογείται με χαμηλότερο συντελεστή από τη γραμματέα του.

Πάντως αν κι αυτή έκοβε αποδείξεις για τις τυρόπιτές της, μπορεί να μην είχαμε φτάσει ως εκεί.

Best of internet