Quantcast
THE STREAM

Ποδαρικό με το πρώτο ατύχημα με Lime εναντίον πεζού έκανε η Θεσσαλονίκη

Μετά το πρώτο ατύχημα με πράσινο δίτροχο γενικά, έχουμε το πρώτο ατύχημα με πατίνι να χτυπάει πεζό


THE NEWSROOM · 18 Ιουνίου 2019

Το αξιομνημόνευτο διάστημα των τριών μηνών χρειάστηκε τελικά να παρέλθει ώστε να δούμε το δεύτερο ατύχημα με πατίνι. Τα πράσινα δίτροχα, τα οποία μέσα σε ελάχιστο χρόνο λατρεύτηκαν και μισήθηκαν όσο κανένα άλλο μέσο, μας είχαν δώσει το πρώτο τους περιστατικό στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης στα μέσα του Μαρτίου, όταν ένας 16χρονος συγκρούστηκε με ΙΧ, με αποτέλεσμα να τραβήξουν την προσοχή των δικαστικών αρχών.

Τα πράγματα για το ρετροhightech όχημα αναμένεται να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα όμως μετά το χτεσινό ατύχημα, όπου ένας 40χρονος (υπήκοος Ρωσίας) παρέσυρε μια 72χρονη (υπήκοο Ισραήλ) οδηγώντας ανάποδα στην Τσιμισκή, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της. Η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ ο οδηγός και πρωταγωνιστής του ατυχήματος έχει ήδη καταθέσει σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Παρότι δεν πρόκειται για το πρώτο επισημα καταγεγραμμένο τροχαίο με Lime, είναι το πρώτο ατύχημα στο οποίο ένα ηλεκτρικό πατίνι χτυπάει πεζό. Όπως αναφέρθηκε προηγούμενα, αυτό μάλλον χειροτερεύει πολύ τη νομική θέση των αμφιλεγόμενων δίτροχων, καθώς το πρώτο περιστατικό ήταν που είχε προκαλέσει τη μηνυτήρια αναφορά από πολίτη στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να εξεταστεί το αν τα πατίνια είναι σύμφωνα με τον ΚΟΚ ειδικότερα και σύμφωνα με κάποιο νόμο γενικότερα.

Το ατύχημα πάντως έχει ήδη προκαλέσει κύκλο έντονων συζητήσεων στο κοινό:

Best of internet