Quantcast
THE STREAM

Εστιάτορας στη Μύκονο: «Δουλεύουμε με ξένους ζάπλουτους γιατί οι Έλληνες είναι πληβείοι»

Οι φτωχοί Έλληνες πελάτες δεν μπορούν να συμβάλλουν στην εθνική οικονομία της Μυκόνου τρώγοντας κανένα αστακό με πουρέ από διαμάντι, οπότε το μαγαζί πρέπει να βρει μια λύση


THE NEWSROOM · 7 Ιουνίου 2019

Σε μια δυναμική αντεπίθεση που θα ζήλευε και η ίδια η Μαρία Αντουανέτα πετάχτηκε η διοίκηση ενός καταστήματος στον Πλατύ Γυαλό της Μυκόνου, το οποίο έγινε διάσημο μετά από την καταγγελία ενός Αμερικανού τουρίστα για διαστημικές τιμές. Ο ταξιδιώτης από τις ΗΠΑ δημοσιοποίησε το ότι πλήρωσε 836 ευρώ για 6 μερίδες καλαμαράκια, με αποτέλεσμα το μαγαζί να χρειαστεί να επιστρατεύσει τα μεγάλα μέσα για να δείξει στον τυχάρπαστο γιάνκη τι εστί Μύκονος.

Και το μέσο που επιλέχθηκε δικαίωσε τις προσδοκίες ακόμη και του χρυσού ζεύγους Πατούλη. Πιο συγκεκριμένα, το μαγαζί δημιούργησε ένα πανάκριβο (συνολικής αξίας κάπου 50000 ευρώ) διαφημιστικό σποτάκι, προκειμένου να σπρώξει το κατάστημα και τις υπερλούξ υπηρεσίες του, το οποίο περιλάμβανε μεταξύ άλλων μια 15κιλη ουρά γοργόνας από Αμερική αξίας 5000 ευρώ, κοσμήματα αξίας 6000 ευρώ και ειδικά μαθήματα κολύμβησης για την πρωταγωνίστρια.

Το κατάστημα όμως δεν επαναπαύθηκε με τη συγκεκριμένη επίδειξη πολυτελούς δύναμης. Τα είπε κι ένα χεράκι στο δελτίο του OPEN TV, σχολιάζοντας στην αρχή το θέμα με τα καλαμάρια:

«Ήταν εννέα άτομα και παρήγγειλαν 4 κιλά καλαμάρι, το οποίο χρεώθηκε με το κιλό. Το καλαμάρι ήταν φρέσκο και κόστισε 100 ευρώ το κιλό. Είμαστε το καλύτερο μαγαζί στον Πλατύ Γιαλό και προσφέρουμε high end υπηρεσίες. Απευθυνόμαστε σε υψηλό πελατολόγιο και στο μαγαζί μας δεν έρχεσαι για να χορτάσεις, αλλά έρχεσαι για την εμπειρία. Υπάρχει μίνιμουμ χρέωση 25 ευρώ για κάθε άτομο στην παραλία.»

Για να ξεκαθαρίσει στη συνέχεια ότι το μαγαζί δουλεύει με ξένους μπρούκληδες πελάτες γιατί είναι πάρα πολύ ακριβό για να το πληρώσουν οι Έλληνες φτωχομπινέδες, οπότε δεν έχει νόημα η πλέμπα να μην ασχολείται με πράγματα που δεν είναι για τα κυβικά της.

Όπως είπε συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, οι άνθρωποι κάνουν εισαγωγή ζωντανούς αστακούς από Καναδά, που πάτε να μπλέξετε μωρέ:

«Απευθυνόμαστε σε συγκεκριμένο κοινό, το οποίο έρχεται από το εξωτερικό και κυρίως δουλεύουμε με ξένο πελατολόγιο. Αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, ένας απλός Έλληνας δεν μπορεί να το πληρώσει το κόστος.»

«Μπροστά στο μαγαζί έχουμε ενυδρεία με ζωντανούς αστακούς, οι οποίοι άλλοι έρχονται από εισαγωγή από τον Καναδά και άλλοι είναι ελληνικοί. Τα όστρακά μας είναι από τα καλύτερα που υπάρχουν στον κόσμο καθώς έρχονται απευθείας από τη Γαλλία με αεροπλάνο.»

Δείτε το βίντεο:

Εμείς τα έχουμε πει καιρό πάντως, όποιος δεν σέβεται στην φτώχια του τον πλατινένιο αστακό της Μυκόνου, δεν θα έχει αύριο το μερτικό του στον ήλιο του Super Paradise.

Best of internet