Quantcast
THE STREAM

Πιστόλι και στις εκλογές ρίχνει το Ποτάμι μετά την παραίτηση Σταύρου

Δεν πρόκειται να μείνει να καθοδηγήσει το κίνημα στη νέα εξωκοινοβουλευτική εποχή του ο μεγάλος ηγέτης της καρδιάς μας


THE NEWSROOM · 29 Μαΐου 2019

Ένα αληθινό τέλος εποχής ήρθε για το κόμμα – installation της καρδιάς που λέγεται Ποτάμι, καθώς ο μεγάλος του τιμονιέρης με το οποίο το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε αναγκάζεται να αφήσει το πηδάλιο. Μιλάμε φυσικά για τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος μετά από μια μακρά και ένδοξη πορεία στο δύσκολο στίβο της καρτουνοποίησης της πολιτικής, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος – κινήματος.

Η αιτία της αυτοσυνταξιοδότησης του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος δήλωσε πως θα ήθελε να πάρει τη θέση του ο Γιώργος Μαυρωτάς, ενδέχεται να έχει κάποια μακρινή σχέση  με το στιβαρό 1.51% που σκόραρε το Ποτάμι στις Ευρωεκλογές, το οποίο προετοιμάζε άψογα το σκηνικό για τη μετατροπή του Ποταμιού σε εξωκοινοβουλευτικούς φιλελεύθερους στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Βέβαια δυστυχώς θα το χάσουμε αυτό το αμίμητο σκηνικό, καθώς ο Σταύρος εισηγήθηκε το να μην κατέβει καθόλου το Ποτάμι στις βουλευτικές εκλογές και το Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος το δέχτηκε.

Το Πολιτικό Συμβούλιο πάντως καλεί σε συνέδριο ανασύνταξης δυνάμεων το Σεπτέμβριο, όπου σίγουρα όλοι οι σύνεδροι θα κάθονται σε μπάλες ισορροπίας. Όπως λέει η σχετική ανακοίνωση:

«[Για] να δοθεί ο χρόνος στα στελέχη και τους φίλους του Κινήματος σε όλη τη χώρα, να αποτιμήσουν ψύχραιμα και νηφάλια το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την πορεία του Κινήματος.

«Η κάθοδος του Κινήματος στις Eθνικές Eκλογές της 7ης Ιουλίου θα σήμαινε ότι το Ποτάμι αγνοεί επιδεικτικά την πρόσφατη ετυμηγορία των πολιτών. Καλεί όμως τους 85.000 πολίτες που ψήφισαν στις 26 Μαΐου το Ποτάμι, να ξεπεράσουν την εύλογη πικρία τους και να προσέλθουν στις κάλπες των βουλευτικών εκλογών.»

Αν μη τι άλλο, έχει λυμένο το τι θα κάνει τώρα που τελείωσαν όλα αυτά:

Best of internet