Quantcast
THE STREAM

Κικίλιας σε Τσακαλώτο: «Με τα λουκάνικα άλλοι ζορίζονται και άλλοι δροσίζονται»

Μια στιγμή βγαλμένη από τον Σαίξπηρ χάρισε ο Βασίλης Κικίλιας στην ανθρωπότητα μιλώντας στην ΕΡΤ


THE NEWSROOM · 27 Μαΐου 2019

Μια γνήσια στιγμή πολιτικής φινέτσας ζήσαμε χτες, με πρωταγωνιστή τον βουλευτή και Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της χτεσινής θριαμβεύτριας Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια. Ο ιδιαίτερης διαυγής νεοδημοκράτης είχε χτες άλλη μια ευκαιρία να λάμψει, όταν πήρε την πάσα από μια δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ο Τσακαλώτος προκάλεσε σε ένα βαθμό την τύχη του ομολογουμένως, όταν αποφάσισε σχολιάζοντας τα πρώτα exit poll (που δεν ήταν και πολύ καλά), να πει ότι δεν είναι τα πραγματικά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι πως είχε δίκιο, γιατί τα τελικά αποτελέσματα ήταν ακόμη χειρότερα, αλλά τέλος πάντων, ο λογοτεχνικός του οίστρος τον οδήγησε να περιγράψει τα γκάλοπ σαν λουκάνικα.

Όπως είπε συγκεκριμένα:

«Το πρώτο σχόλιο είναι ότι έχουμε exit poll κι όχι αποτελέσματα. Δεν θέλω να στεναχωρήσω το φίλο μου Ηλία Νικολακόπουλο, αλλά υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι οι δημοσκοπήσεις και στατιστική έχουν ένα κοινό με τα λουκάνικα: Δεν θέλεις να δεις πως… φτιάχνονται!»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Κικίλιας αποφάσισε να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού με τη σειρά. Είπε όμως να κάνει κι ένα raise στο επίπεδο, χρησιμοποιώντας μια πολύ γνωστή παροιμία που σχετίζεται με λουκάνικα, αγγούρια και άλλα φαλλικά σύμβολα:

«Του κ. Υπουργού, του κ. Τσακαλώτου οι παρομοιώσεις έχουν πάντα ενδιαφέρον, πάντα μου αρέσουν. Ξέρετε και για τα λουκάνικα υπάρχουν πολλές προεκτάσεις. Άλλοι δροσίζονται, άλλοι ζορίζονται».

 Δείτε το βίντεο:

Να σημειωθεί πως ο Βασίλης Κικίλιας δεν έμεινε εκεί, αλλά πρόσθεσε κι άλλη μια σπουδαία στιγμή στο βιογραφικό του. Αυτή τη φορά ήταν κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, όπου ο Κικίλιας αποφάσισε να κάνει αστειάκι ότι ο συνομιλητής του «δεν ολοκληρώνει»:

«Κ. Σρόιτερ, δεν ολοκληρώνει ο κ. Ζαχαριάδης, αυτή η κυβέρνηση δεν ολοκληρώνει με τίποτα»

Στη συνέχεια η φάση κλιμακώθηκε:

Κώστας Ζαχαριάδης: «Τόσο αχόρταγος είστε;»

Βασίλης Κικίλιας: «Είναι ντροπή να έχετε υποστεί αυτή την ήττα και να μιλάτε έτσι».

Κώστας Ζαχαριάδης: «Ο εκνευρισμός μάλλον θα έπρεπε να είναι περισσότερο δικός μου κι εσείς να είστε πιο ήρεμος. Βιάζεστε; Σας τρέχουν τα σάλια; Τι έχετε πάθει, δηλαδή; Δεν καταλαβαίνω».

Βασίλης Κικίλιας: «Θα σας παρακαλούσα να προσέχετε τις εκφράσεις σας…»

Υπέροχος υποψήφιος για να πάρει το υπουργείο Πολιτισμού αν η ΝΔ πάρει και τις βουλευτικές εκλογές, συνεχίζοντας το δρόμο που χάραξε ο Μιχάλης Λιάπης.

Best of internet